Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп спечели подкрепата на републиканците в Северна Дакота

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Доналд Тръмп спечели подкрепата на републиканците на партийните конференции в щата Северна Дакота, предаде Ройтерс, като се позова на социологическо проучване на "Едисън рисърч". Това съобщи БТА.

Агенцията отбелязва, че това става преди множеството планирани за днес гласувания, известни като така наречения супервторник, на които се очаква Тръмп да заздрави още повече влиянието си за номинацията на своята партия.

В Северна Дакота бившият президент Тръмп победи с лекота Ники Хейли, която е последният останал негов съперник за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември.

Очаква се Тръмп да вземе надмощие при гласуването в супервторника, когато избирателите републиканци в общо 15 щата на САЩ и една американска територия гласуват в най-решаващия ден в календара на първичните избори.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици

При специализирана полицейска операция на територията на Бургас, Варна и Стара Загора са задържани 3-ма души, а 2-ма се издирват. Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпна група за трафик и разпространение на високорискови наркотични вещества. Разследването на групата е започнало от началото на годината. Организаторът на групата е на 35..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Шофьорът на изгорелия на Е-79 тир е настанен в болница

Шофьорът на изгорелия тир на международен път Е-79 край село Винище е настанен в болницата в Монтана. Няма опасност за живота му. Пътят остава затворен. Горящ камион затвори движението по участък от Е-79 в Монтанско, има обход Водачът на тира, от турски произход, е с охлузни рани по ръцете и краката. Шофьорът е успял да напусне кабината..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

МОН публикува теста от изпита за НВО за десетокласниците и отговорите към него

Теза на темата "Любов и власт" по откъс от "Изворът на Белоногата" писаха десетокласниците, които днес се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. Те трябваше да отговорят и на въпроси защо това произведение е поема, да дадат две характеристики, които определят Гергана като типична героиня от възрожденската литература, да..

публикувано на 10.06.24 в 16:24

Съдът във Велико Търново постанови задържане под стража на 22-годишен мъж за трафик на мигранти

Районният съд във Велико Търново задържа под стража 22-годишен мъж за трафик на 11 мигранти, сред които пет деца, в Прохода на Републиката. От събраните до сега доказателства е изяснено, че обвиняемият млад мъж е автор на деянието и има опасност да са укрие и да извърши друго престъпление, затова по искане на Великотърновската районна..

публикувано на 10.06.24 в 16:21

При 100% обработени протоколи: Убедителна победа за ГЕРБ-СДС в 11 МИР - Ловеч

В 11-и многомандатен избирателен район Ловеч ГЕРБ-СДС печели убедително изборите за Народно събрание с подкрепа от 33,38% при 100% обработени протоколи. ГЕРБ-СДС са първи и в изборите за ЕП с 31,52%. Коалицията ГЕРБ-СДС изпреварва конкурентите си с 20 процентни пункта. Втора политическа сила в региона е Движението за права и свободи - с..

публикувано на 10.06.24 в 16:07
Каталин Друла

Опозиционен лидер подаде оставка след евровота в Румъния

Над 50 процента е била избирателната активност в Румъния, където вчера се проведоха избори за европейски представители и за местни власти, предава Радио Румъния. Алиансът на управляващите социалдемократи и либерали събира над 50 на сто от гласовете, подадени в страната и чужбина. Лидерът на опозиционната партия "Съюз за спасение на Румъния"..

публикувано на 10.06.24 в 16:05
Олексий Гончаренко

ПАСЕ оцени като добре подготвени и проведени изборите в България

Проведените избори бяха свободни, прозрачни, добре подготвени и проведени. Това каза пред медиите Олексий Гончаренко, водач на делегацията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която бе в България да наблюдава провеждането на изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Гончаренко е народен представител в парламента..

публикувано на 10.06.24 в 16:00