Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн вкара осем гола, три от тях са на Кейн

Хари Кейн
Снимка: БГНЕС

Хари Кейн отбеляза хеттрик при убедителната победа на шампиона Байерн Мюнхен с 8:1 над Майнц 05, а освен това "баварците" намалиха разликата от лидера Байер Леверкузен до седем точки.

Кейн, който се присъедини към Байерн за сумата от 100 милиона евро от Тотнъм, стана първият играч, отбелязал поне два пъти в осем различни мача в първия си сезон в Бундеслигата. Той също така изравни рекорда на Уве Зеелер за най-много голове в дебютна кампания в германското първенство, като вече има 30 попадение с екипа на шампионите.

Леон Горецка беше точен на два пъти за успеха, а останалите голове вкараха Томас Мюлер, Джамал Мусиала и Серж Гнабри.

Капитанът на Англия също отбеляза два пъти при победата с 3:0 над Лацио във вторник, която класира Байерн за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Байерн е с 57 точки на второ място в класирането преди домакинския мач на Байер Леверкузен срещу Волфсбург в неделя.

В други съботни мачове Кьолн завърши наравно 3:3 срещу Борусия Мьонхенгладбах в дербито на областта Рур, а 200 фенове бяха задържани от полицията преди двубоя заради различни инциденти.

Кьолн все още изостава в зоната на изпадащите, но има две точки пред Майнц.

РБ Лайпциг спечели срещу последния Дармщат с 2:0 след автогол на Томас Ишъруд и попадението на Кристоф Баумгартнер. Лайпциг е на четвъртото място в подреждането преди мача на Борусия Дортмунд срещу Вердер Бремен по-късно днес.

Аугсбург се изкачи до осмо място след победа над Хайденхайм с 1:0 у дома, благодарение на попадение на защитника Джефри Гоувелюв от корнер.



По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Коко Гоф (вляво) и Катержина Синякова спечелиха титлата на двойки жени

Гоф и Синякова взеха титлата на двойки в Париж

Американката Коко Гоф и чехкинята Катержина Синякова спечелиха титлата при женските двойки на Откритото първенство на Франция по тенис. Във финала поставените под номер 5 в схемата Гоф и Синякова победиха италианките Сара Ерани и Джазмин Паолини със 7:6(5), 6:3 за час и 50 минути. За Гоф това е първа титла на двойки в турнирите от Големия..

публикувано на 09.06.24 в 16:48
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов се класира за финала в скока на височина

Тихомир Иванов се класира за финала на скок височина на Европейското първенство по лека атлетика в италианската столица Рим. 29-годишният Иванов преодоля 2.21 метра, след като направи три общо успешни опита в квалификациите, започвайки от 2.12 метра.  Общо 13 състезатели се справиха с 2.21 метра и продължават борбата за медалите. Финалът..

публикувано на 09.06.24 в 16:44
Волейболистите ни загубиха от Словения

Волейболистите ни загубиха от Словения във Фукуока

Националният ни отбор загуби с 0:3 (23:25, 14:25, 21:25) гейма от Словения в 8-ия си мач от турнира Волейболна лига на нациите. Срещата се игра в японския град Фукуока. По този начин селекцията на треньора Джанлоренцо Бленджини остава с два успеха и заема 14-то място в класирането от общо 16 отбора. Словенците пък са лидери със седем..

публикувано на 09.06.24 в 16:15

Суперталант носи нова победа на Бразилия

Бразилия стигна до победа с 3:2 в проверка срещу тима на Мексико. Андреас Перейра изведе напред „селесао“ в 5-ата минута, а в 54-ата минута Габриел Мартинели удвои. Мексико на свой ред отговори с две попадения. Първо в 73-ата минута Хулиан Киньонес намали изоставането на “ацтеките”, а след него Гийермо Мартинес Аяла изравни във втората..

публикувано на 09.06.24 в 09:44

Испания загря с 5 гола за Евро 2024

Испания победи тима на Северна Ирландия с 5:1 в контролна среща, която се изигра в Палма де Майорка на стадион "Визит Майорка". Гостите от Острова, който са в групата на България от турнира Лига на нациите, откриха резултата изненадващо след ранно попадение на Даниъл Балърд във 2-ата минута. Домакините стигнаха до обрат с головете на Педри..

публикувано на 09.06.24 в 09:41

Джордж Ръсел ще стартира първи в Канада

Джордж Ръсел от Мерцедес спечели квалификацията на Формула 1 за Гран при на Канада при равно време с Макс Ферстапен от Ред Бул, като това е едва втори пол-позишън в кариерата на британския пилот. Зад тях пък ще стартират двата болида на Макларън, управлявани от Ландо Норис и Оскар Пиастри. Ръсел записа най-добрата обиколка с време 1:12.000..

публикувано на 09.06.24 в 06:16

Ян Облак: Българите са силен отбор, Сърбия също не ги победи

Словения приключи подготвителния период за Европейското първенство в Германия с равенство 1:1 срещу България. Преди да замине за първенството, капитанът на домакините днес Ян Облак говори за местната телевизия Sportklub. България, която Словения не успя да победи и след шестия мач между двата отбора, се очертава като труден съперник. И това се..

публикувано на 09.06.24 в 06:14