Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън: Никога няма да изоставя Израел

Джо Байдън президент САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху не се съгласи с констатацията на американския президент Джо Байдън, че "повече вреди, отколкото помага на Израел" с войната в Ивицата Газа, предава АФП.

В интервю за изданието "Политико" Нетаняху даде да се разбере, че смята, че политиката, която води, служи на интересите на държавата и желанието на мнозинството от израелците

По-рано Байдън разкритикува израелския премиер, че вреди на страната си като не взима достатъчно мерки за ограничаване на цивилните жертви във военната кампания срещу екстремистите от "Хамас". 

Но добави, че няма червена линия, заради чието престъпване би изоставил Израел:

"Никога няма да изоставя Израел. Няма как да отрежа военната помощ, така че да нямат "Железен купол" за противоракетна защита".

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петър Банков: Връзката е разкъсана между граждани и политически партии

Има разкъсана връзка между граждани и политически партии. В НС се водят дебати, за които хората не разбират, защо се водят и каква е причината и последицата. От друга страна изглежда , че политическите партии не се интересуват от това – от какво се вълнуват хората в своето ежедневие. Тази връзка и разрушена. Това предупреди политологът..

публикувано на 13.05.24 в 10:01

Трима задържани при акция срещу търговията с гласове в Бургас

Двама мъже и една жена бяха задържани при специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове за изборите в бургаския квартал "Горно Езерово".  Малки търговски обекти и частни домове бяха претърсени в района на улица "Каваци". Тетрадка с имена беше иззета от една от къщите, а собственикът и отведен в полицейското управление...

публикувано на 13.05.24 в 09:52
областният управител на Монтана Ивайло Антонов

Среща за организация на изборите в Монтана

Няма сигнали за купуване на гласове в Монтанско. В града предстои работна среща при областния управител с директора на полицията относно организацията на предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни. Нормално и без затруднения преминава организацията в област Монтана за изборите на 9 юни за европейски и национален парламент. Финансиране от държавата е..

публикувано на 13.05.24 в 09:52
 Центъра за компетентност

Първата за България и региона водородна зарядна станция откриха в София

Първата за България и региона водородна зарядна станция бе официално открита в София. Проектът е част от лабораторията за тестване и развитие на системи за чиста енергия. Но и крачка към това в България да има повече инфраструктура за водородни автомобили. В България все още има само един водороден автомобил. И той част от проекта на..

публикувано на 13.05.24 в 09:50
Олена Зеленска

Олена Зеленска е на посещение в Белград

Съпругата на украинския президент Олена Зеленска и министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба са на посещение от вчера в Сърбия, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Това е първото посещение на високопоставен украински представител в Сърбия от началото на руската инвазия в Украйна през 2022 г., отбелязва сръбската редакция на Радио..

публикувано на 13.05.24 в 09:41
Биляна Гяурова

Биляна Гяурова: Младите хора влизат в системата с манталитета на чиновници, не на магистрати

Абсурдите са доста на терена на реформите, които трябваше да бъдат направени ,  заяви пред БНР Биляна Гяурова от Българския институт за правни инициативи. "Нежеланието идваше и идва най-вече от тези системни партии, които години наред се биеха в гърдите с това, че ще прокарат тази съдебна реформа. Наистина се надявам да се окажа лош пророк. От..

публикувано на 13.05.24 в 09:40

БПЦ включва в православния календар - 12 май ден за молебен за здравните служители

Молебен за здравните служители ще бъде включен в българския православен църковен календар. Той ще се извършва всяка година във всички епархии в страната. Решението е взето на заседание на Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) след предложение на проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия. Първият..

публикувано на 13.05.24 в 09:33