Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и ДПС внесоха в парламента предложения за законови промени за миграцията

ГЕРБ и ДПС внесоха в парламента общи предложения за законови промени, свързани с мигрантите и сигурността. Двете формации предлагат промени в Закона за МВР и Закона за администрацията, които предвиждат да се увеличи с над 1200 броят на работещете в Гранична полиция.

Теменужка Петкова (ГЕРБ) обясни:

"Това е мярка, която ще бъде използвана за охрана на границите на България и за бежанските центрове. Това е свързано с назционалната сигурност на страната".

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деница Сачева: Дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава

За два мандата от област Добрич в следващото Народно събрание ще се борят на предсрочните парламентарни избори от коалиция ГЕРБ-СДС. Водач на листата им в 8 МИР отново е Деница Сачева. При регистрацията на листата в РИК в Добрич тя посочи, че дългосрочно доверие на краткосрочни кандидати в политиката не трябва да се дава. "Усилията на ГЕРБ-СДС да не се..

публикувано на 07.05.24 в 13:14

До 22 май продължава записването на малките ученици в Габрово за летни занимания

Летни занимания за малките ученици в Габрово се организират за поредна година. Днес започва записването онлайн на електронната страница на Община Габрово или на място в Община Габрово. До 22 май ще продължи записването за летните занимания на малките ученици в Габрово. За децата от първи до трети клас те ще започнат на 3 юни, две седмици..

публикувано на 07.05.24 в 13:11

Иво Делин: Велоалеята по "Патриарха" ще свързва в мрежа още 7

Седем велоалеи ще свързва новото трасе за велосипедисти по столичния бул. "Патриарх Евтимий" и ще се бъдат в мрежа. Това обясни в интервю пред БНР Иво Делин от Велоеволюция. "Най-актуалната и противоречива е тази велоалея по "Патриарх Евтимий", проект който дълги години Столична община забавяше, явно предната администрация нямаше воля да..

публикувано на 07.05.24 в 13:00
ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК с водач Росен Желязков

ГЕРБ-СДС се регистрира за евроизборите: Води Росен Желязков, без Мария Габриел

ГЕРБ-СДС регистрира листата си за предстоящите евроизбори в ЦИК. Водач е бившият председател на 49-то Народно събрание Росен Желязков. Останалите места в листата заемат евродепутатите, както следва: Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел. Асим  Адемов заема седмото място в листата. На шесто място е главният секретар на СДС..

публикувано на 07.05.24 в 12:59

Путин положи клетва за нов президентски мандат

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. "Заклевам се при изпълнението на правомощията на президента на Руската федерация да зачитам и защитавам правата и свободите на човека и гражданина, да спазвам и защитавам Конституцията на Руската федерация, да защитавам суверенитета и независимостта,..

публикувано на 07.05.24 в 12:48

Ваня Григорова начело на листата на "Солидарна България" за евровота

Ваня Григорова ще води листите на "Солидарна България" за европейските избори и в 25 МИР - София в битката за националния парламент. Днес от формацията регистрираха листите си в ЦИК и в районните избирателни комисии. "ЛЕВИЦАТА“ регистрира листата си за европейските избори в ЦИК Григорова обясни мотивите да участва и в двата вида вота и..

публикувано на 07.05.24 в 12:27
Мартина Бозукова

Мартина Бозукова: Скандалът ще бъде катализатор за ускрояване на процедурите по изграждане на детска болница

Този скандал ще изиграе ролята на катализатор за ускрояване на процедурите по изграждане на национална детска болница. Такава прогноза направи пред БНР Мартина Бозукова, журналист от Mediapool. Вчера служебният премиер обяви, че    ще изпрати на ДАНС и прокуратурата сигнал по случая с частната детска болница "Мама и аз". "Проектът се..

публикувано на 07.05.24 в 12:14