Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачка на "Луфтханза" отменя 600 полета от и до Франкфурт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полетите на германската авиокомпания "Луфтханза" от и до Франкфурт са анулирани днес заради стачка на наземния персонал.

Утре е възможно да бъдат засегнат и полетите от и до Мюнхен.

Германският профсъюз Ufo призовава около 19 000 стюардеси на "Луфтханза" да стачкуват. Този път кабинният екипаж на авиокомпанията ще спре работа за два дни. Десетки хиляди пътници ще бъдат принудени да пренасрочат полетите си.

От вторник до сряда ще стачкуват около 18 000 души от кабинния персонал на "Луфтханза" и около 900 служители на дъщерното дружество "Ситилайн".

Всички заминаващи самолети от Франкфурт във вторник и всички заминаващи самолети от Мюнхен в сряда ще стачкуват от 4:00 до 23:00 ч., съобщиха от профсъюза.

Общо 1000 полета ще бъдат отменени във Франкфурт и Мюнхен през двата дни, 600 от тях във Франкфурт. Очаква се стачката да засегне около 100 000 пътници. Служителите на компанията стачкуват за по-високи заплати и бонус, който да компенсира инфлацията.


По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Съдът: Общината да прекрати действията си за промяна на движението в центъра на София

Административният съд София-град постанови Столичната община да прекрати безусловно действията си за промяна на организацията на движението по столичните булеварди "Витоша" и "Патриарх Евтимий" и по улица "Фритьоф Нансен". Съдът обяви в интернет страницата си, че се е произнесъл по искане на сдружението с нестопанска цел в обществена полза..

публикувано на 16.05.24 в 19:39

Областният управител на Монтана е против преминаването на тирове през Петрохан

Областният управител на Монтана е против преминаването на тирове през прохода Петрохан. Възражението е изпратено до Агенция "Пътна инфраструктура". Преди седмица пред БНР същото мнение изказаха и кметовете на общините Монтана и Берковица.  Областният управител на Монтана Ивайло Антонов изрази своето категорично възражение за възможен обходен маршрут..

публикувано на 16.05.24 в 19:37
Снимката е илюстративна.

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество, с което предишното ръководство на агенцията подписа договор в края на февруари. С него се дава възможност за стартиране на процедура по доказване на оперативна съвместимост с..

публикувано на 16.05.24 в 19:14

Мъж е загинал, а двама души са в болница след катастрофа с кола на НСО

Мъж е загинал, а двама души (мъж и жена) са в болница във Варна след катастрофа на входа на Аксаково, където лек автомобил се е блъснал в кола на Националната служба за охрана, в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.  Бивш премиер катастрофира с кола на НСО От НСО съобщиха за БНР, че автомобилът, в който..

публикувано на 16.05.24 в 18:52

Починал е шофьорът на леката кола, сблъскала се с автомобил на НСО

Автомобил на Националната служба за охрана е катастрофирал на входа за Аксаково. В него се е возил Кирил Петков, съобщиха във Фейсбук от политическата партия, на която е съпредседател той.  Катастрофата е причинена от внезапно изскочил автомобил от път без предимство. В колата са се возили мъж и жена на възраст над 60 години. Бивш премиер..

публикувано на 16.05.24 в 18:36

90 филма от игралното, документалното и анимационното кино се борят за наградите "Васил Гендов"

90 филма от игралното, документалното и анимационното кино се борят за наградите "Васил Гендов" на Съюза на българските филмови дейци. Церемонията ще се състои тази вечер - 16.05, в Народния театър. Т ова е най-мащабният форум на българското кино , разказа пред БНР Геновева Димитрова, кинокритик и член на Борда на наградите "Васил Гендов"...

публикувано на 16.05.24 в 18:28

Си и Путин: Да се спрат всички действия, които допринасят за продължаване на боевете в Украйна

В Пекин председателят на Китайската народна република Си Цзинпин посрещна с почести президента на Русия Владимир Путин на първото му посещение зад граница през новия му мандат в Кремъл. Каква е визията на Си и Путин за "новата ера" на стратегическо партньорство? 75 години след установяването на дипломатически отношения между Москва и..

публикувано на 16.05.24 в 18:27