Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по спортна гимнастика ще участват на държавното първенство в Благоевград

Снимка: БФ Гимнастика

Почти всички национални състезатели ще участват на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе петък и събота в зала "Скаптопара" в Благоевград. Състезанието се организира от Българската федерация гимнастика със съдействието на община Благоевград.

Надпреварата е за възрастовите категории мъже/жени, юноши/девойки и кадети/кадетки, като в нея ще участват спортисти от 17 клуба. 

Сред заявените състезатели са спечелилата квота за олимпийските игри в Париж и златна медалистка на прескок от Световните купи в Баку и в Котбус Валентина Георгиева, бронзовият медалист на земя от Световната купа в Кайро Еди Пенев, както и Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, Теодор Трифонов, Даниел Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев, Руслан Делибалтов, Максим Казанджиев, Майкъл Дунев, Наско Миков. 

При жените и девойките освен Валентина Георгиева за отличията ще се борят Елена Николова, Виктория Венциславова, Калина Тенева, Никол Соколова, Кристин Кръстева и други.

Входът за зрителите ще бъде свободен. В петък състезанието започва с многобоя в отделните възрасти, а в събота от 9.30 часа са финалите на отделните уреди.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пламена Миткова

Пламена Митков с личен рекорд и 7-мо място в Рим

Пламена Миткова постигна личен рекорд и зае 7-ото място във финална в скока на дължина при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тя преодоля 6.80 метра при втория си опит. Миткова започна много лошо и при първия си опит записа фаул, но веднага след това демонстрира страхотна воля, която я нареди сред първите три във..

публикувано на 12.06.24 в 23:40
Станислав Генчев

Генчев: Левски има един почти готов трансфер, закъсняващ играч ще бъде глобен

Левски трябва да изгради собствен стил на игра, с който да се съобразяват неговите противници, а не обратното. Това заяви старши треньорът на 26-кратните футболни шампиони Станислав Генчев на пресконференция преди началото на лятната подготовка на "сините". В първото си интервю като нов треньор на Левски, Генчев заяви, че "сините" трябва да играят..

публикувано на 12.06.24 в 18:15
Владимир Ботев и Марио Нейков  със сребърни медал от ЕП в Полша

Марио – трето поколение медалист в семейството на Румяна и Свилен Нейкови

Пред няколко дни Владимир Ботев и Марио Нейков спечелиха  сребърни медали в дисциплината  двойка скул на европейското първенство по гребане за юноши до 19 години в Крушвица (Полша). Във финала синът на олимпийската шампионка в скифа от Игрите в Пекин през 200-а  Румяна Нейкова и неговият партньор бяха  победени единствено от гърците Константинос..

публикувано на 12.06.24 в 14:50
Александър Дюлгеров

Треньор от школата на Реал: Меси можеше да е в Мадрид (ВИДЕО)

Лионел Меси - голмайстор номер 1 в историята на Барселона и носител на 7 “Златни топки” е бил в радара на Реал (Мадрид). Това разкри Александър Дюлгеров, който вече 22 години работи в Реал. Дюлгеров гостува в Campio Podcast на Христо Денев и разкри много интересни подробности за случващото се в академията на “Кралския клуб”. “Вече 22 години работя..

публикувано на 12.06.24 в 12:37

Португалия приключи подготовката с победа над Ирландия

Португалия приключи подготовката си за започващото след дни европейско първенство по футбол в Германия. Тимът на Роберто Мартинес надигра с 3:0 у дома Република Ирландия. Неостаряващият Кристиано Роналдо заби два гола и увеличи сметката си за националния отбор на 130. Жоао Феликс даде аванс на иберийците в 18-та минута с отсечен удар по диагонала...

публикувано на 12.06.24 в 07:31
бягане на 10000 метра

Ясна Петрова 28-а на 10 000 метра на европейското

Ясна Петрова финишира на 28-мо място в бягането на 10000 метра на Световното първенство по лека атлетика, което се провежда в Рим. Българката пресече финалната линия за 34:56.89 минути. Надя Батоклети стана шампионка в тази дисциплина. Италианката завърши за 30:51.32 минути и постигна нов национален рекорд. Батоклети спечели златен медал и..

публикувано на 11.06.24 в 23:35
Тихомир Иванов

Тихомир Иванов раздели шестото място в скока на височина в Рим

Тихомир Иванов завърши на шестото място във финала в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Иванов приключи надпреварата с резултат от 222 см, като раздели шестата позиция с представителите на домакините Стефано Сотиле и Мануел Ландо, както и с поляка Норберт Кобиелски, които завършиха същия резултат...

публикувано на 11.06.24 в 23:22