Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аоияма изравни баланса си преди последния двубой

Даниел Иванов-Аоияма
Снимка: Facebook /Daniel Ivanov - Aoiyama

Българинът Даниел Иванов-Аоияма записа седма обеда на турнира по сумо във втората по сила дивизия "Джурьо" в японския град Осака.

Аоияма надделя над японеца Тохакурю с техниката "хатакикоми".

Българинът има седем победи и седем поражения след 14-ия кръг. Надпреварата в Осака завършва в неделя, а при нов успех той ще приключи с положителен баланс.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Челси беше безпощаден в лондонски сблъсък

Челси разгроми с 5:0 у дома лондонския си противник Уест Хем в мач от 36-тия кръг на английския шампионат. Коул Палмър, Конър Калахър и Нони Мадуеке се разписаха между 15-ата и 36-ата минута, за да осигурят сигурен аванс в полза на "сините" през първата част. След почивката Никълъс Джаксън се разписа в 48-ата и 80-ата минута, за да оформи крайното 5:0..

публикувано на 05.05.24 в 18:28

Айндховен спечели титлата предсрочно

Айндховен стана шампион на Нидерландия. В среща от 32-ия кръг "филипсите" се наложиха зрелищно с 4:2 у дома срещу Спарта Ротердам и са недостижими на върха с 87 точки само три кръга преди края на кампанията. Фейенорд, който се намира на втора позиция, е с пасив от 12 точки и с един изигран мач по-малко. Метиньо даде изненадващ аванс за гостите в осмата..

публикувано на 05.05.24 в 15:25

Злато и за ансамбъла на Европейската купа

Ансамбълът на България спечели златен медал на три ленти и две топки и бронзов на пет обръча на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), предаде БТА. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха изключително композицията си с ленти и топки..

публикувано на 05.05.24 в 14:43
Борјана Калејн

Нови три медала за Боряна Калейн в Баку, Стилияна Николова също спечели злато

Боряна Калейн спечели златни медали на топка и на лента, както и сребро на обръч, а Стилияна Николова взе титлата на бухалки на финалите на отделните уреди при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн стана шампионка на топка с безапелационна игра и резултат от..

публикувано на 05.05.24 в 11:55

Известно лице от телевизията откри баскетболна академия в Англия

Журналистът Ивайло Даскалов откри своя собствена баскетболна академия в Солсбъри. Проектът му „Swish Academy of Basketball” стартира преди по-малко от седмица, а интересът към него е огромен. Даскалов е познат у нас като водещ на студията и коментатор на мачовете от английската Висша лига. От години живее в Солсбъри, град съвсем близо до Саутхемптън...

публикувано на 05.05.24 в 11:32

Меси с нов рекорд в МЛС, направи 5 асистенции в мач

Аржентинецът Лионел Меси записа рекордните в историята на Мейджър Лийг Сокър пет асистенции при победата на Интер Маями с 6:2 над гостуващия Ню Йорк Ред Булс в двубой от поредния кръг на шампионата на САЩ и Канада. До почивката домакините от Маями изоставаха с 0:1 след гол на Данте Ванзир, но всичко в играта на "розовите" се промени с..

публикувано на 05.05.24 в 09:11

Карло Анчелоти: Празнуваме сдържано

Реал (Мадрид) спечели рекордната 36-та шампионска титла на испанската Примера дивисион, като четири кръга преди края разликата в точките е непреодолима и за 3-ия Барселона, а и вече за 2-ия Жирона. Това стана след успеха на "Белия балет" с 3:0 над Кадис, последван от обрат от 1:2 до 4:2 за Жирона над Барселона. Така резултатът от каталонското..

публикувано на 05.05.24 в 07:35