Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пълен триумф за сноубордистите ни в Лахтал

Кристиан Георгиев (горе в средата), Тервел Замфиров и Петър Гергьовски спечелиха медалите в Лахтал
Снимка: Българска федерация по ски

Трима българи спечелиха медалите в паралелния слалом при младежите на Световно първенство по сноуборд за младежи и девойки в Лахтал (Австрия).

Кристиан Георгиев, който преди ден завърши четвърти в паралелния гигантски слалом, спечели световната титла.

Второ място остана за Тервел Замфиров с изоставане от 0.08 секунди.

За Замфиров това е втори сребърен медал след този в паралелния гигантски слалом.

Шампионът от Банско 2024 Петър Гергьовски добави втори бронз от първенството в Лахтал, след като спечели малкия финал и се нареди трети.

Гергьовски бе по-бърз с 0.49 секунди от италианеца Майк Сантуари.

Друг от националите Александър Кръшняк отпадна на четвъртфиналите, след като бе победен от Сантуари, а Ивайло Ерменков и Георги Караджинов приключиха участието си на осминафиналите.

Така българските състезатели при младежите спечелиха общо пет медала в последните два дни след среброто на Замфиров и бронза на Гергьовски в петък.

При девойките Аглика Георгиева и Андреа Коцинова не успяха да преодолеят квалификациите.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВК Нефтохимик привлече френски национал

Волейболният Нефтохимик, който отстъпи титлата на Левски през този сезон, продължава с ударната си селекция, информира БТА. Част от новия отбор на Нефтохимик за сезон 2024/25 ще бъде френският посрещач Франсоа Ребейрол, съобщиха от бургаския клуб. Новото попълнение на ВК Нефтохимик 2010 има с „петлите“ сребро от Олимпийския младежки фестивал в Гьор..

публикувано на 29.04.24 в 13:46

Треньорът на Оклахома е №1 в НБА

Марк Дейно спечели наградата за "Треньор на годината" в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 39-годишният специалист изведе тима на Оклахома Сити Тъндър до първото място в Западната конференция през редовния сезон с 57 победи и 25 загуби, като "гръмотевиците" изпревариха в последния момент шампиона Денвър Нъгетс. Дейно работа за..

публикувано на 29.04.24 в 13:42

Националките ни са вече в Римини за участие в ЕП по спортна гимнастика

Националните отбори на България за жени и за девойки пристигнаха в италианския град Римини, където от 2 до 5 май ще се проведе Европейското първенство по спортна гимнастика. България ще бъде представена с пълен отбор при жените в състав Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева, а при девойките от две..

публикувано на 29.04.24 в 13:12

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в „Нощ на звездите“

Състезателки по художествена гимнастика, таекуондо и брейк са финалистите в категория „Спорт“ в спектакъла "Нощ на звездите". Церемонията, организирана от фондация "Енчо Керязов" е посветена  на талантливите деца на България в категориите "Спорт", "Образование", "Изкуство" и "Иновации". Тази година в 13-то издание на галата за голямата награда..

публикувано на 29.04.24 в 10:58

Гуардиола: Още сме далеч от титлата

Манчестър Сити все още е далеч от четвъртата си поредна титла в Англия, каза мениджърът на тима Хосеп Гуардиола. Сити победи Нотингам с 2:0 и е втори в класирането на Висшата лига на точка след лидера Арсенал, но и с мач по-малко.  "Титлата все още е далеч. Задайте ми този въпрос, когато сме начело в лигата и имаме още един мач. Но след..

публикувано на 29.04.24 в 10:41

Минесота елиминира Финикс в НБА

Минесота се класира за втория кръг на плейофите в НБА след убедителен успех в серията срещу Финикс с 4:0 победи. Отборът на Минесота спечели четвъртия мач със 122:116 и приключи сблъсъка от Западната конференция, като за първи път печели плейофна серия от 20 години. Антъни Едуардс завърши с 40 точки, 31 от които през второто полувреме...

публикувано на 29.04.24 в 09:17

Лион победи Монако и направи ПСЖ шампион

Отборът на Олимпик Лион продължава да показва отличната си форма през пролетта, като победи гостуващия Монако с 3:2. "Хлапетата" трябваше да обръщат мача още в самото начало, след като капитанът на монегаските Висам Бен Йедер ги изведе напред в резултата в първата минута. Тимът от Лион изравни в 22-рата минута чрез капитана си Александър..

публикувано на 29.04.24 в 06:59