Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с четирима гимнастици на световната чалъндж купа в Осиек

Снимка: БНР

Четирима състезатели ще представят България на световна купа по спортна гимнастика от веригата "чаландж", която ще се проведе от 4 до 7 април в Осиек (Хърватия).

Първо състезание за годината ще направи Кевин Пенев, който спечели  квота за олимпийските игри в Париж на световното първенство в Антверпен (Белгия) миналата година. До Кевин се подготвяше в САЩ. Според заявките по-малкият от братята Пеневи е заявен да играе на земя, кон с гривни, халки, прескок и висилка.

В отбора е включен Теодор Трифонов, който е  носител на бронзов медал на земя  от световната купа във Варна през 2022 година. Състезателят на търговишкия клуб "Светкавица" е със заявка за земя, халки, успоредка и висилка.

Раян Радков и Даниел Трифонов допълват тима ни.  Радков ще ни представя на коронния си уред кон с гривни, а Трифонов на успоредка и на  прескок -  той е шести на този уред от световното първенство за младежи в Анталия.

Конкуренция на нашите момчета ще са още 89 спортисти от 25 държави

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиян Радулов

Илиян Радулов стартира с успех на турнир в Кордоба

Илиян Радулов се класира за втория кръг на турнир по тенис в испанския град Кордоба с награден фонд 25 хиляди долара. Стартиралият от квалификациите Радулов преодоля първия кръг след успех с 6:3, 2:0 и отказване на представителя на домакините Алберт Педрико Кравцов след 53 минути игра. Българският тенисист изостана с 1:3 в първия сет, но..

публикувано на 05.06.24 в 21:23
Хосе Кордоба

Хосе Кордоба: „Почувствах, че трябва да направя този избор“

23-годишният панамски защитник Хосе Кордоба, който напуска Левски и ще заиграе в Норич, заяви, че е търсел нещо подобно на това, което предлага английският клуб. Трансферът на Кордоба вече бе обявен от българския тим, а панамският футболист ще бъде първото попълнение на Норич през летния прозорец и първо попълнение при новия мениджър Йоханес..

публикувано на 05.06.24 в 21:20
Мира Андреева

Сензационно 17-годишна рускиня срази Сабаленка на „Ролан Гарос“

Рускинята Мира Андреева, която е само на 17 години, отстрани втората поставена Арина Сабаленка (Беларус) и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис. Непоставената Андреева надигра шампионката от Откритото първенство на Австралия Сабаленка с 6:7(5), 6:4, 6:4 на четвъртфиналите. Двубоят продължи два часа и 29..

публикувано на 05.06.24 в 20:45
Националите отпаднаха от европейското по минифутбол

Националите отпаднаха от европейското по минифутбол

Българският национален отбор по минифутбол отпадна в осминафиналите на европейското първенство в Сараево (Босна и Херцеговина). Националите отстъпиха пред действащия шампион Азербайджан с 1:3. Съставът на Азербайджан поведе с 1:0 с попадение на Рамиз Човадров още в седмата минута, а България изравни чрез Явор Генчев в 21-ата минута. До..

публикувано на 05.06.24 в 19:47
Левски продаде Хосе Кордоба на английския Норич

Левски продаде Хосе Кордоба на английския Норич

От Левски съобщиха, че са продали най-добрия си защитник Хосе Кордоба на английския Норич. Така националът на Панама ще продължи кариерата си от новия сезон в английския Чемпиъншип. „ПФК Левски трансферира защитника Хосе Кордоба в английския клуб Норич. Трансферът ще се осъществи след отварянето на трансферния прозорец в Англия, когато..

публикувано на 05.06.24 в 18:42
Жозе Моуриньо

Жозе Моуриньо ще получава по 11,5 млн. долара годишно

Португалският треньор Жозе Моуриньо ще получава по 11.5 милиона долара годишна заплата начело на турския гранд Фенербахче, съобщава агенция АП. Информация за бонусите към основната заплата на специалиста не бе обявена. Целта пред португалеца е да спечели турската лига. Футболистите на Фенербахче не са триумфирали в местното първенство..

публикувано на 05.06.24 в 18:04
Джазмин Паолини

Италианка стигна до първи полуфинал в „Големия шлем“

Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Отркитото първенство на Франция по тенис, като се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт. Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на турнир от „Големия шлем“, като със спечелените до момента 350 точки за..

публикувано на 05.06.24 в 18:02