Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златомир Загорчич: С шефовете не говоря изобщо

Златомир Загорчич
Снимка: БТА

Старши треньорът на Славия - Златомир Загорчич, говори след поражението на отбора с 1:2 в Кърджали в 28-ия кръг на Първа лига по футбол. Той пое отговорността за четвъртата поредна загуба, ядоса се, че едни и същи грешки се повтарят всеки мач и накрая се оплака, че няма никаква комуникация с ръководството на клуба.

"Щом сме загубили, няма да е незаслужено. И това се повтаря вече много мачове. Във всеки мач, в който не взехме точки, играхме по този начин. Причините ги виждам в мене и като вина поемам всичко върху себе си. Момчетата направиха всичко възможно от това, което могат. Гледаме напред, чакаме следващия мач и ще видим какво ще стане", започна Загорчич.

Двата бързо допуснати гола той обясни така: "Няма да съм груб в думите, но направихме си грешки, елементарни. От които се възползва отборът на Арда и успя да ни накаже два пъти. Опитахме се да се върнем, успяхме да вкараме един гол, но за съжаление втори не. И мачът завърши 1:2. Да, наистина сме вече четири мача без победа, а грешките в тези четири мача са едни и същи. Не знам какво ще стане, просто казвам, че аз съм виновен. И по-нататък ще видим какво ще правим".

"Какво може да означават думите ми за поемането на вината? Всяко едно нещо, когато отборът не върви, когато не печелим, треньорът е виновен. Разговори с управата на Славия за лошите резултати не съм имал. Аз с шефовете не говоря изобщо. Възможно е в липсата на комуникация също да има причина за лошите резултати. Уважение и отношение трябва. Мерси много!"


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Иванов (в средата) и Атанас Караиванов (вдясно)

Футболните клубове внесоха предложения за промяна на формата на първенствата

Българските клубове внесоха предложение пред Българския футболен съюз за промяна на футболния календар и структурата на първенствата във водещите две дивизии от следващия сезон.  Най-важните идеи са Първа лига да бъде разделена на плейофи в състав - шампионска четворка, четворка за последната квота за европейските клубни турнири и последна осмица от..

публикувано на 08.05.24 в 15:05

Европейски вицешампион по таекуондо продава медала си на търг, за да спаси живота на брат си

Преди около две седмици в предаването „На финала“ ви запознахме със състезателят по таекуондо Йордан Колев. Европейският вицешампион обяви, че започва кампания за набиране на средства за лечение на своя брат, който страда от онкологично заболяване. Сега Йордан Колев заедно с европейски, световни и олимпийски шампиони организират благотворителен..

публикувано на 08.05.24 в 14:24
Ангел Кодинов

Двойката ни каяк не успя в борбата за олимпийски квоти

Даниел Караколев и Теодор Асенов не успяха да се класират за финала в дисциплината 500 метра двойка каяк на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк, която се провежда в Сегед (Унгария) днес и утре (9 май). Българите завършиха шести в първа серия с време 1:36.32 минути, което им отреди място на полуфиналите. Там Асенов и Караколев останаха..

публикувано на 08.05.24 в 13:45
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева ще се бори за отличията в Париж с усложнени прескоци

Валентина Георгиева продължава да пише история в спортната ни гимнастика. През 2020 година, след 38 години състезателката на Филип спечели сребърен медал на прескок на европейското първенство за девойки, а преди два дни, Валя отново се окичи със сребро на европейско първенство, но този път при жените и то след 32 години. 67 хилядни я разделиха от..

публикувано на 08.05.24 в 13:44
Антон Ризов

Антон Ризов 40-и на пушка на СК по спортна стрелба

Антон Ризов завърши на 40-о място на 50 метра пушка от три положения на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Българинът записа сбор от 583 точки (193 на коляно, 197 легнал и 193 прав) и не успя да се намеси в битката за призовите места.                   Най-добър резултат в квалификацията даде китаецът Лу Диншу с 594 точки. Антон..

публикувано на 08.05.24 в 12:51
Боряна Калейн

Боряна Калейн ще пропусне ДП по художествена гимнастика

Боряна Калейн ще пропусне държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит". Решението е взето от  треньорския щаб на националния отбор (индивидуално - жени) и е съобразено с  тежката програма на гимнастичката и предстоящото й участие на европейското първенство в Будапеща в края на месеца. Нейното място ще бъде заето от Пресияна..

публикувано на 08.05.24 в 12:34
Фернандо Каранга

Каранга и Матей пропускат мача с Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга и на централния защитник Юрген Матей за гостуването на Лудогорец на 11 май от втория кръг в първата шестица на футболното ни първенство. Каранга, който се завърна при "червените“ през януари и реализира 4 гола в 10 мача през пролетта, за последно..

публикувано на 08.05.24 в 10:53