Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Славов смята, че снимките на Живко Коцев и Бойко Рашков не са годно доказателство

Атанас Славов
Снимка: БГНЕС

Появилите се снимки в определени медии, на които се виждат главният секретар на МВР Живко Коцев, депутатът от ПП-ДБ и бившият вътрешен министър Бойко Рашков с обвинените за контрабанда Стефан и Марин Димитрови, не са годно доказателство. 

Това мнение изрази пред журналисти в парламента бившият правосъден министър и депутат от ПП-ДБ Атанас Славов.

"Ако снимките бяха доказателство, щяха да са приобщени по делото. Изтичането им в медиите означава, че те не са годно доказателствено средство", поясни той. 

Според Славов ГЕРБ и ДПС са поискали да се отиде на предсрочни избори заради законите за противодействие на корупцията и за защита на сигналоподателите. 

По тази тема той се обоснова: 

"Първата причина - за 6 месеца приет Закон за противодействие на корупцията трябваше да има избор на независима деполитизирана комисия. Беше блокирано и не се случва. Втората причина – от една година бе приет Законът за защита на сигналоподателите, тогава бе приет за амнистия по време на управлението на ГЕРБ, а искахме критериите на ЕК да важат защитите назад във времето".

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Историческият трактат на Петър Богдан представят в президентството на 21 май

Историческият трактат, посветен на България - "За древността на бащината земя и за българските дела" на Петър Богдан - ще бъде представен в сградата на Президентството на 21 май, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Трудът, написан на латински език, е завършен 1667 година и е един от най-ценните български писмени паметници. Архиепископ..

публикувано на 17.05.24 в 13:57

НСИ за първото тримесечие на 2024-та: Разходите на домакинствата за храни - почти 30%

Българинът яде все повече месо, плодове и зеленчуци, и употребява по-малко хляб, тестени изделия и олио - това сочат данните от наблюдението на Националния статистически институт за потреблението на основни храни през първото тримесечие на годината. Общият разход средно на човек от домакинството за този период е малко над 2500 лева или с близо 18% повече..

публикувано на 17.05.24 в 13:42

Гърция продава оръжия на Киев, обвиняват от опозицията

Гръцката опозиция изрази съмнение, че Атина продава оръжия на Киев без разрешение на парламента. От Министерството на отбраната отрекоха. Гръцката опозиция поиска спешно изслушване на министъра на отбраната Никос Дендиас след медийни публикации, че Гърция изнася тайно неизвестни видове оръжие за Украйна. В отговор Дендиас категорично..

публикувано на 17.05.24 в 13:38

Алекси Кесяков: Глобите за драстичните нарушения на пътя трябва да бъдат по-високи

" Глобите за драстичните, умишлените нарушения на пътя трябва да бъдат по-високи. Те коригират поведението ". Това каза пред БНР Алекси Кесяков - експерт по пътна безопасност и бивш шеф на КАТ - София. Според него предложеното от министър Калин Стоянов за нарушителите на пътя е в правилната посока. " Когато говорим за глоби, трябва..

публикувано на 17.05.24 в 13:28

От НСО заявяват, че оказват пълно съдействие на следствието за катастрофата край Аксаково

От Националната служба за охрана заявяват в съобщение до медиите, че оказват пълно съдействие на компетентните органи по воденото във  връзка с катастрофата край Аксаково следствие. Мъж е загинал, а двама души са в болница след катастрофа с кола на НСО Стабилизирано е състоянието на жената, пострадала при катастрофата с кола на НСО..

публикувано на 17.05.24 в 13:04

Данчо Славов: Няма данни в колата на НСО да е имало видеорегистратор

Разследването на вчерашната катастрофа край Аксаково, в която участва и кола на НСО, ще бъде проведено обективно , увери в интервю за БНР Данчо Славов – военен прокурор във Военно-следствения участък – Варна. Още вечерта четиримата пътуващи в автомобила на НСО са разпитани лично от него. По думите на шофьора на автомобила – той се е движил..

публикувано на 17.05.24 в 13:03

"Приказка за стълбата" на Смирненски или есе "Мълчанието - сила или безсилие" на матурата по БЕЛ

Интерпретативно съчинение по разказа "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски или есе на тема "Мълчанието - сила или безсилие" - избор между тези текстове е включвала матурата по български език и литература - БЕЛ, която приключи в 12:30 часа днес. Това казаха за БНР ученици, които положиха изпита в столичното 7-о училище...

публикувано на 17.05.24 в 12:50