Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С късен гол Лудогорец повали ЦСКА 1948 и се откъсна с 9 точки на върха

Лудогорец се наложи над ЦСКА 1948 с 1:0
Снимка: Спортал

Отборът на Лудогорец се наложи над ЦСКА 1948 с 1:0 като гост в отложен мач от осмия кръг на efbet Лигата. Срещата трябваше да се изиграе през есента, но бе отложена заради ангажиментите по това време на Лудогорец в Лигата на конференциите. Победата донесе аржентинският нападател на гостите Матиас Тисера в самия край на срещата. С този успех тимът на Георги Дерменджиев се откъсна сериозно на върха, като вече има аванс от 9 точки пред първия си преследвач ЦСКА София. 

Първото сериозно положение пред една от двете врати бе за Лудогорец, като Тодор Неделев насочи добре топката от пряк свободен удар, а вратарят на домакините Маринов изби.

В 25-ата минута Неделев изпълни бързо фаул и подаде на Руан Секо, който напредна сам срещу вратата на домакините, но ударът му срещна напречната греда.  Неделев бе главно действащо лице и малко след половин час игра, като негов удар профучу покрай гредата.

На почивката в игра за ЦСКА 1948 се появи 16-годишният Марто Бойчев на мястото на Емил Ценов. Домакините започнаха по-активно след паузата, като на Серджио Падт му се наложи да спасява удар на Талис, а след това и Педриньо имаше възможност да вкара за тима на Валентин Илиев.

В 70-ата минута резервата на "орлите" Квадво Дуа имаше възможност да вкара отблизо, но отново вратарят Петър Маринов се намеси отлично.

Десет мунити преди края на срещата опасен удар на капитана на гостите Пьотровски бе блокиран от Реян Даскалов.  

Десет минути преди края на редовното време резервата на шампионите Матиас Тисера изскочи зад защитата на домакините и отблизо вкара победното попадение. ДО края на мача ЦСКА 1948 се опита да изравни, но не стигна до удобна ситуация. 

ЦСКА 1948 - Лудогорец 0:1 (0:0)
голмайстор: 0:1 Матиас Тисера 82
Бистрица, стадион "Витоща"
съдия - Валентин Железов
асистенти - Станимир Илков, Васил Шавов
жълти картони - Симеон Василевь Талис (ЦСКА 1948), Диниш Алмейда, Георги Терзиев, Серджио Падт (Лудогорец)

състави: 
ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фуртадо, Росен Божинов, Симеон Василев, Реян Даскалов, Симеон Димитров (80 - Антонио Вутов), Емил Ценов (46 - Марто Бойчев), Теодор Иванов, Талис, Педриньо, Радослав Кирилов (58 - Бирсент Карагарен) 
Лудогорец: Серджио Падт, Георги Терзиев, Диниш Алмейда, Оливие Вердон, Франсиско Гомес, Якуб Пьотровски, Педро Мачадо, Бърнард Текпетей (72 - Кайо Видал), Тодор Неделев (72 - Матиас Тисера), Рик Джонатан (84 - Спас Делев), Руан Секо (60 - Квадво Дуа)


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Байер (Леверкузен)

Полуфинали в Европа: Леверкузен удължи серията си с победа в Рим

Новият германски шампион Байер (Леверкузен) удължи невероятната си серия от 47 поредни мача без загуба във всички турнири през този сезон. В първи полуфинален двубой в турнира Лига Европа "аспирините" спечелиха с 2:0 на Стадио "Олимпико" в Рим и взеха много сериозен аванс пред Рома за реванша след седмица в Германия. Леверкузен изковауспеха си  с голове..

публикувано на 03.05.24 в 00:01
Челси

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм в поредно лондонско дерби, след като го победи с 2:0 в отложен двубой от 26-ия кръг на английската Висша лига.  Трево Чалоба вкара за 1:0 в 24-ата, а Николас Джаксън удвои в 72-ата минута. В миналия кръг "шпорите" паднаха и от големия си съперник Арсенал с 2:3, а Челси записа дубъл срещу Тотнъм този сезон, след като..

публикувано на 02.05.24 в 23:30
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското по спортна гимнастика

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Възпитаничката на Филип Янев, която спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, получи трета по сила оценка от 13.816 точки, след като има 14.100 за първия опит и 13.533 за втория...

публикувано на 02.05.24 в 22:04
Георги Дерменджиев

Лудогорец е финалист за Купата, отстрани Хебър с общ резултат 9:0

Лудогорец се класира с лекота за финала за Купата на България, след като победи за втори път Хебър, сега с 5:0 в Пазарджик, и с общ резултат 9:0 от двата мача стигна до решаващия мач за трофея. Там разградчани ще срещнат Ботев (Пловдив) на 15 май на Националния стадион "Васил Левски". Реваншът в Пазарджик бе до голяма степен протоколен, затова и Георги..

публикувано на 02.05.24 в 20:35

Черноморец (Балчик) изненада Спартак (Вн) във Втора лига

Черноморец (Балчик) поднесе изненадата на кръга във Втора лига, побеждавайки Спартак (Варна) с 4:1. С този успех в 31-ия кръг на първенството във второто ниво балчиклии имат 30 точки, но са на 7 от зоната на спасението. А варненци пропуснаха още днес да си осигурят официално завръщането в елита. Важен успех за оцеляване постигна и Черноморец (Бургас) в..

публикувано на 02.05.24 в 20:08
Хавиер Ибаниес

Хавиер Ибаниес ще се боксира в главния мач в "Нощта на шампионите" в Мадрид

Българският национал Хавиер Ибаниес ще оглави професионалната галавечер на Международната боксова асоциация (ИБА) "Нощта на шампионите" в Мадрид. На 4 май в испанската столица той ще се изправи срещу местната звезда в категория до 57 килограма Хосе Килес. Двамата ще боксират в осем рунда, а победителят ще грабне европейския пояс на ИБА. Срещата ще..

публикувано на 02.05.24 в 17:25
Георги Иванов (вляво) и Атанас Караиванов

Георги Иванов ще дискутира евентуални промени с професионалните клубове

Българската професионална футболна лига, съвместно с президента на БФС Георги Иванов, организират среща на своите членове (клубовете от Първа и Втора лига), която ще се състои на 8 май (сряда) от 11.00 часа в Амфитеатралната зала на Национална футболна база Бояна. На срещата ще бъдат дискутирани важни въпроси, свързани с развитието на българския..

публикувано на 02.05.24 в 16:21