Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха пиян шофьор, возел детето си в колата

Снимка: БГНЕС

Водач с близо 2.6 промила алкохол е спрян от полицията в София.
В автомобила на мъжа е било и детето му, което той е возел. 
Случката е станала на столичната улица Коста Лулчев. 
Мъжът е задържан, обясниха от полицията. 

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изграждащият се затвор в Самораново.

Проблеми с водата в дупнишкото село Самораново

Вече два дни без вода е дупнишкото село Самораново. Според местните хора проблемът идва от изграждащия се в селото нов затвор, като комплексът , който вече е вързан за ВиК мрежата, ще създаде големи проблеми с водоподаването и водата няма да стига.  Показаха новия затвор в Самораново При довършителните работи в новия затвор се ползва вода в..

публикувано на 05.05.24 в 16:14

Руската армия с официално съобщение, че е превзела Очеретине в Донецка област

Руската армия съобщи, че е превзела село Очеретине (Очеретино) в Източна Украйна, предаде АФП. В изявление на руското министерство на отбраната се казва, че войниците му "напълно са освободили" това село в Донецка област, северозападно от Авдеевка, която падна под контрола на руската армия през февруари. През последните месеци Москва редовно..

публикувано на 05.05.24 в 15:49
Израелският премиер Бенямин Нетаняху.

Без напредък на преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа продължават в Кайро с участието на радикалното палестинско движение "Хамас". В Кайро продължават преговорите между Израел и "Хамас" Великден в Ерусалим на фона на продължаващия конфликт Израел заяви, че ще изпрати делегация, ако получи отговор на предложението за 40-дневно примирие...

публикувано на 05.05.24 в 15:42
Папа Франциск - 5 май 2024 г.

Папа Франциск поздрави православните християни за Великден

Православните християни бяха поздравени за Великден и от главата на Римокатолическата църква папа Франциск. Видимо в добро настроение, след редовната си неделна молитва от прозореца на базиликата "Св. Петър" в Рим и в присъствието на хиляди богомолци на едноименния площад, папа Франциск отправи великденското си послание към тези, които отбелязват днес..

публикувано на 05.05.24 в 15:15
В катедралния храм

Митрополит Киприан: Пасха е непреходното доказателство, че Бог е любов

Православните християни празнуват най-големия празник - Възкресение Христово, наричан Празник на празниците, тъй като утвърждава победата на живота над смъртта. Христос воскресе! Православният свят посрещна Празника на празниците Богослуженията в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" снощи и в столичния митрополитски храм "Света..

публикувано на 05.05.24 в 15:01

В Панама избират президент

Президентски избори се провеждат в Панама. За фаворит е сочен опозиционният лидер Хосе Мулино,  близък довереник на изпадналия в немилост бивш държавен глава Рикардо Мартинели, отбелязва ДПА . Той си поставя за цел да прекрати незаконната миграция през джунглата в южната част на централноамериканската страна към Съединените щати. Победителят ще..

публикувано на 05.05.24 в 14:07
Австрийският канцлер Карл Нехамер

Австрия въвежда повече ДНК тестове при събиране на семейства на мигранти

Управляващата Австрийска народна партия (АНП) постави изискване за по-строг контрол върху събирането на семействата на мигрантите, предаде БТА. Въпреки че ДНК тестовете са възможни и досега, в бъдеще те ще се извършват по-често, за да се установят семейните връзки. ДНК проверките трябва да се извършват дори и при "най-малкото съмнение дали..

публикувано на 05.05.24 в 14:06