Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нургюл Салимова с реми срещу световната вицешампионка на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова
Снимка: FIDE

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с китайката Лей Тинцзие в партия от деветия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат, който се провежда в Торонто.

С това Салимова събра актив от 4 точки, докато съперничката и, която игра в последния мач за световната титла, е с 5,5 точки.

В днешния десети кръг Нургюл Салимова ще играе с белите фигури срещу индийката Вайшали Рамешбабу, която за момента е последна в класирането с 2,5 точки.

В деветия кръг Вайшали загуби от водачката Тан Чжони, но индийката постигна единствената си победа до момента точно над Салимова в първата партия помежду им.

В класирането Тан Чжони е на върха с 6 точки, следвана от Лей Тинцзие и рускинята Александра Горячкина с по 5,5 точки. С четирите си точки Салимова е пета.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жулиен Алафилип

Французин спечели 12-ия етап от обиколката на Италия

Французинът Жулиен Алафилип спечели 12-ия етап от колоездачната Обиколка на Италия, който беше с дължина 193 километра от Мартинсикуро до Фано. Времето на Алафилип е 4:07:44 секунди, като изпревари с 31 секунди Джонатан Нарваес от Еквадор и с 32 Кантен Ерман от Белгия. Ранният аванс, който Алафилип си направи, реално се оказа ключов за..

публикувано на 16.05.24 в 18:55
Левски подписа с бразилеца Майкон за 3 години

Левски подписа с бразилеца Майкон за 3 години

Футболният Левски представи първото си ново попълнение за новия сезон и това е бразилският защитник Майкон. Левият бранител подписа със "сините" за срок от 3 години. „ПФК Левски подписа договор със защитника Майкон Араужо Дос Сантос. Контрактът с бразилския футболист е до 2027 година. Майкон е роден на 26 април 2000 година в Итабуна..

публикувано на 16.05.24 в 18:51
Волейболистките загубиха от Япония с 0:3

Волейболистките загубиха и от Япония с 0:3

Националният отбор на България по волейбол за жени допусна втора загуба на Лигата на нациите в Анталия - този път от Япония с 0:3 (13:25, 15:25, 15:25), като мачът продължи около час и 15 минути. Лоренцо Мичели започна със състав: Мария Йорданова, Петя Баракова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова, Ива Дудова, Мирослава Паскова и либерото..

публикувано на 16.05.24 в 18:46
Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо е спортистът с най-високи доходи за 2024 г.

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо зае първото място в рейтинга на най-високо заплатените спортисти в света според изследването на популярното списание "Форбс", който се прави за настоящата 2024-а година. Класацията може да бъде видяна на официалната страница на списанието и е на базата на заявени доходи от договори, както в клубове,..

публикувано на 16.05.24 в 18:40
Георги Иванов и Христо Стоичков играха в звезден турнир

Георги Иванов и Христо Стоичков играха в звезден турнир

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) - Георги Иванов и легендарната фигура на българския и световен футбол Христо Стоичков взеха участие в демонстративен турнир, който се проведе в навечерието на 74-ия Конгрес на ФИФА в Банкок (Тайланд). Своеобразната футболна надпревара включваше звездни селекции, които представяха различните..

публикувано на 16.05.24 в 17:56
Томи Пол

Томи Пол сломи поляка Хуркач и е полуфиналист в Рим

Американецът Томи Пол се класира за полуфиналите на тенис турнир в Рим от сериите "Мастърс" с награден фонд от почти 7,9 милиона евро, след като се наложи над поляка Хуберт Хуркач със 7:5, 3:6, 6:3 за два часа и 44 минути игра. По-рано на турнира американецът победи и руснака Даниил Медведев.  В първите пет гейма на първия сет имаше цели три..

публикувано на 16.05.24 в 17:36

Ювентус спечели Купата на Италия

Ювентус спечели Купата на Италия за 15-ти път в историята си, след като победи на финала на „Олимпико“ Аталанта с 1:0. Душан Влахович вкара единствения гол в срещата още в 4-ата минута, а през втората част негово попадение беше отменено заради засада. Двата отбора удариха и по една греда. “Ювентус спечели и нищо друго няма значение“, заяви..

публикувано на 16.05.24 в 08:00