Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-кметът на София по строителството подава оставка

Снимка: Столична община

Зам.-кметът с ресор строителство Иван Матов подава оставка. Във фейсбук той написа: 

"Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си".

По-рано днес общинският съветник от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев заяви, че Матов вече не може да възлага договори за строителство, което е станало преди дни.

Към момента няма официална информация по темата от Столичната община. 

Във Фейсбук кметът Васил Терзиев благодари на Иван Матов за съвместната работа и за професионализма и обяви, че заместник-кметът по финанси Иван Василев ще поеме временно ресора до намиране на подходящ професионалист. 

Общинският съветник от ГЕРБ - СДС Георги Георгиев коментира пред БНР: 

"Кабинетът на кмета се клати! Очевидно има големи проблеми там, за които ние алармирахме. Защо зам.-кметът на София си е подал оставката? Къде е кметът? Кой ще изпълнява строителната програма, бюджета за строителство? Гласувахме рекорден бюджет за инвестиции в строителството. 3 месеца нямахме зам.-кмет. Най-накрая намерихме някой, който беше 2 месеца заместник кмет, отнеха му правата, а днес господин Матов напусна. Терзиева дължи незабавни отговори на гражданите. Градът не може да се управлява през публикации във фейсбук. Очакваме реакция, незабавна, на кмета на София".

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антониу Гутериш, генерален секретар на ООН

Гутериш: Свободата на медиите не е избор, а необходимост

Пресата за планетата или журналистиката, изправена пред екологична криза – това е темата на днешния 31-ви Световен ден на пресата и свободата на словото. Свободата на медиите не е избор, а необходимост, подчерта в тази връзка генералният секретар на ООН Антонио Гутериш. По данни на ЮНЕСКО през изминалите 15 години е имало 750 атаки срещу..

публикувано на 03.05.24 в 04:25
Имениците ще почерпят с традиционния козунак и великденски яйца.

Свищовското село Горна Студена организира празник на козунака и шареното яйце

В свищовското село Горна Студена днес за първи път ще се проведе празник на козунака и шареното яйце. В двора на военния музей, където е била главната квартира на Руската дунавска армия, кулинарното и певческото си майсторство ще представят 12 села от региона. От 9:00 часа в двора на военния музей в Горна Студена майсторките от региона ще..

публикувано на 03.05.24 в 04:11

Зеленски: Срещата на върха в Швейцария ще бъде първата реална възможност за справедлив мир в Украйна

Глобалната среща на върха за мир в Швейцария ще бъде първата реална възможност за започване на установяването на справедлив мир в Украйна, каза днес в ежедневното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. "Тези дни заедно с Швейцария завършихме изпращането на покани за срещата на върха. Конкретните дати, на които ще се състои..

публикувано на 03.05.24 в 04:03
Димитър Главчев

Главчев аргументира отмененото решение на служебното правителство за частната болница "Мама и аз"

Аргументите за вчерашната отмяна на решението на служебното правителство за създаване на частна болница "Мама и аз" са общественото напрежение, а също и неодобрението към проекта от страна на президента Румен Радев, ДПС и ПП-ДБ, заяви днес служебният премиер Димитър Главчев. Радев призова кабинетът "Главчев" да преосмисли решението за..

публикувано на 02.05.24 в 21:31
Йозгюр Йозел и Реджеп Ердоган

Турският президент се срещна с лидера на опозицията за първи път от 8 години

В четвъртък президентът на Турция Реджеп Ердоган проведе разговори с лидера на основната опозиционна Републиканска народна партия (CHP) - първата подобна среща от близо осем години, която стана факт само месец, след като CHP изпревари партията на Ердоган на местните избори. Гласуването на 31 март отбеляза най-тежкото поражение на Ердоган и..

публикувано на 02.05.24 в 21:15

"Газпром" излезе на нетна загуба през 2023 г. за пръв път от над 20 години

Руският държавен газов гигант "Газпром" отчете през 2023 г. първата си годишна нетна загуба от повече от 20 години насам поради намаляващите доставки за Европа и по-ниските цени на синьото гориво. Газпром Груп", която също така включва петролни и енергийни бизнеси, отчете загуба от 629 млрд. рубли (6,84 млрд. долара) през миналата година в..

публикувано на 02.05.24 в 20:48

ЕК прие временно удължаване на кризисните инструменти за държавна помощ в подкрепа на земеделието

Европейската комисия прие промени във Временна рамка за държавна помощ при кризи и преход, за да удължи с половин година част от разпоредбите ѝ, които биха могли да помогнат за справяне с проблеми в земеделието и рибарството. Продължението е до края на тази година. С днешните промени се дава възможност да бъде осигурена ограничена помощ под..

публикувано на 02.05.24 в 20:13