Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити е на финал за Купата на Англия, Гуардиола критикува програмата

Манчестър Сити победи Челси с 1:0
Снимка: БТА

Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с късен гол на Бернардо Силва, за да стигне до финала за ФА Къп след оспорван полуфинал на "Уембли".

Португалецът се разписа в 84-ата минута, след като вратарят на Челси Джордже Петрович парира удар на бившия полузащитник на "сините" Кевин Де Бройне.

"Много съм щастлив след една много разочароваща седмица за всички нас, лично за мен", каза Силва, който пропусна дузпа при поражението от Реал Мадрид в Шампионската лига през седмицата.

"Хубавото във е футбола, че ако играеш в Манчестър Сити, играеш на всеки три дни, така че след два-три дни имаш шанс за малко реванш и да поправиш нещата", добави той.

И двамата вратари спасиха доста удари като Де Бройне, Фил Фоудън и Джак Грийлишнаправиха за Сити, докато изстрели на Николас Джаксън, Коул Палмър и Нони Мадуеке бяха отразени от Стефан Ортега или спасени от защитата на "гражданите".

Челси се оказа по-опасният отбор, но пропуски на Николас Джаксън лишиха "сините" от успеха. Нападателят два пъти излизаше сам срещу вратаря, а веднъж не успеха да реализира с глава от няколко метра. Малко след началото на втората част лондончани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш, но такава не беше отсъдена.

Звездата на Сити Ерлинг Холанд пропусна мача заради мускулен проблем. 

Тимът на Пеп Гуардиола ще срещне Манчестър Юнайтед или втородивизионния Ковънтри Сити, които играят в неделя, на финала за трофея на 25 май.  

Същевременно мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, критикува програмата за ФА Къп, след като неговият отбор победи Челси с 1:0 и стигна до финала, три дни след като претъпя поражение след изпълнение на дузпи от Реал Мадрид в Шампионската лига.

Късен гол на Бернардо Силва спаси Сити от отпадане от турнира, а Челси може да съжалява, че не успя да оползотвори поне част от многобройните положения, които футболистите създадоха.

Сити, който беше без нападателя Ерлинг Холанд, нямаше обичайната си бързина и, въпреки че стигна до нов финал, Гуардиола беше очевидно ядосан от липсата на време за възстановяване на своя отбор след отпадането от Шампионската лига в сряда.

"Недопустимо е да ни оставят да играем днес. Не е нормално за здравето на играчите. Не е нормално! Недопустимо е! 120 минути, емоциите в Мадрид, начинът, по който губим . . . Знам, че тази страна е специална с ФА Къп, но това важно е за здравето на играчите. Не разбирам как оцеляхме днес", коментира той.

Гуардиола не разбери защо срещата на Сити срещу Челси не е била насрочена за неделя на мястото на полуфиналния сблъсък на Манчестър Юнайтед с втородивизионния Ковънтри Сити, след като нито един от тези тимове нямаше мач в средата на седмицата.

"Защо не играхме утре? Челси, Манчестър Юнайтед, Ковънтри нямаха мачове в средата на седмицата", попита той.

"Психически е толкова трудно за възстановяване. Родри с начина, по който игра днес, Кайл Уокър, който беше контузен за няколко седмици, не разбирам как оцеляха. Искаме да играем футбол, обичаме да играем футбол, но това е твърде много", завърши Гуардиола.
По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина една от най-значимите личности в световното карате – сенсей Антонио Олива

Една от най-значимите личности в световното карате, един от най-великите треньори в света сенсей Антонио Олива почина на 76-годишна възраст. Новината съобщи в социалните мрежи бившият старши треньор на националния отбор по карате Борислав Иванов. „Почивай в мир Сенсей Олива!! Треньор в над 100 държави, помогнал развитието  на малките страни да..

публикувано на 14.05.24 в 11:41
Радослав Янков

Банско приема за първи път в историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година

Банско ще приеме за първи пътв историята световна и европейска купа по сноуборд през 2025 година.Българската федерация по ски получи домакинствата  на двете състезания по време на календарната конференция на Международната централа  в Порторож.  Световната купа, която ще се проведе в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом е предвидена за..

публикувано на 14.05.24 в 11:16
Давид Давидов

Давид Давидов: За да завършим селекцията при мъжете ни трябват още двама състезатели

Радослав Арсов е новият старши треньор на женския отбор по волейбол  на Левски.Специалистът подписа договор със „сините“ за три години. „Получих предложение от ръководството на клуба и се запознах с целите през следващите няколко години. Основен фактор в моя избор беше фактът, че клубът разполага с много модерна структура и условия за работа...

публикувано на 14.05.24 в 10:21

Григор Димитров открива днешната програма на турнира в Рим

Григор Димитров ще открие днешната програма на тенис  турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.  Първата ни ракета ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц на централния корт. Очаква се двубоят да започне в 12:00 часа. Ако спечели срещу Фриц, в четвъртфиналите Димитров ще играе срещу Александър Зверев или Нуно Боржеш, от когото загуби на Australian..

публикувано на 14.05.24 в 06:22

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02