Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалня на открито организира библиотеката в Силистра

Снимка: Незабравка Кирова

Читалня на открито организира утре Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра. 

Събитието трябваше да се проведе днес по случай Световния ден на книгата и авторското право на площад "Свобода", но бе отложено заради лошото време. 

Участниците ще могат да поговорят с библиотекарите за свои любими книги и автори, както и да прелистят страниците на най-новите заглавия във фонда на библиотеката. За миналата година те са над 4300. 

За този период от време най-често заеманите книги от възрастните е била "Времеубежище" на Георги Господинов, а от децата – "Пет приказки" на Валери Петров.

Утре всички желаещи ще могат да получат безплатни едногодишни читателски карти. 

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Църквата

Мерки в Кипър заради опасност от пожари от великденските огньове

Сънародниците ни в Кипър посрещат Великден с Пасхална служба, изнесена на български език от български свещеник. Празничната Великденска литургия на ще отслужи отец Станислав Симеонов в църквата „Света Троица“ в град Паралимни, на югоизточния бряг на острова. Засилени проверки в цялата страна извършва полицията в днешния ден заради повишената опасност..

публикувано на 04.05.24 в 01:47
Драматичен театър „Сава Огнянов”, Русе

Русенският театър с четири номинации за "Аскеер"

С четири номинации за награди "Аскеер" е творческият екип на русенския Драматичен театър "Сава Огнянов". Това е поредното признание за трупата, след като актьорът Калоян Желев получи и "Икар" за дебют. В категориите "Изгряваща звезда", "Костюмография", "Режисура" и "Най-добро представление" има русенско пресъствие.  Това стана ясно, след..

публикувано на 04.05.24 в 01:33
Уилям Бърнс, директор на ЦРУ

Директорът на ЦРУ е в Кайро за преговори за уреждане на конфликта в Газа

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна в петък в египетската столица Кайро, за да преговаря за уреждане на конфликта в Газа, съобщи агенция Ройтерс, цитирайки източник от египетските служби за сигурност и три свои източника от летището в Кайро. Египет, Катар и Съединените щати ръководят от месеци усилията за посредничество между Израел и..

публикувано на 03.05.24 в 20:47

Руски съд остави в ареста театралния режисьор Евгения Беркович и драматурга Светлана Петрейчук

Руски военен съд остави в ареста до 22 октомври театралния режисьор Евгения Беркович и драматурга Светлана Петрейчук, предаде Франс прес. Двете бяха задържани преди година и обвинени в оправдание на тероризма заради театрална пиеса, с която през 2021-ва печелят престижната руска театрална награда "Златна маска". Пиесата е написана по..

публикувано на 03.05.24 в 20:36

Димитър Главчев посети СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. Иван Митев" ще получи нов рентгенов апарат. Това стана ясно след неочаквано посещение на служебния премиер Димитър Главчев в лечебното заведение. Преди това той е разговарял с председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница. Процедурите за..

публикувано на 03.05.24 в 20:25
Румен Христов

Румен Христов е водач на листата на ГЕРБ - СДС в област Монтана за парламентарните избори

ГЕРБ – СДС обяви водачът на листата за предстоящите извънредни парламентарни избори в област Монтана. Това е лидерът на СДС Румен Христов. ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ все още не са съобщили официално водачите си. Лидерът на СДС Румен Христов ще е първи в листата на коалиция ГЕРБ - СДС за 12-ти многомандатен..

публикувано на 03.05.24 в 19:28

Посолството на Кремъл в Германия опроверга обвиненията за руски кибератаки срещу страната

Руското посолство в Германия опроверга обвиненията, че руски държавни структури са замесени в хакерски атаки срещу страната, и ги определи като "още един опит" за насаждане на русофобия сред германците, съобщават Ройтерс и АФП. По-рано днес руският дипломатически представител бе привикан, за да изслуша формалния протест на федералното..

публикувано на 03.05.24 в 19:21