Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков дебютира с победа начело на Локомотив (София)

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Отборът на Локомотив (София) победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство при дебюта на новия си старши треньор Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като гост и общо девети за столичани. Тимът на Хебър претърпя трето поредно поражение и заема 14-а позиция с 30 точки в актива си. С успеха на Локомотив над Хебър, отборът на Етър (Велико Търново), който е последен, 16-и в класирането с 14 точки, вече нямаше шансове да запази мястото си в българския футболен елит.

Стив Траоре реализира двете попадения за гостите от София в 10-ата и 80-ата минута.


В седмата минута на срещата в Пазарджик Траоре центрира в наказателното поле на Хебър, след което Диого Тешейра отправи удар с глава, но прати топката вляво от вратата на домакините.

Локомотив (София) поведе три минути по-късно. Стив Траоре бе намерен с далечно подаване от Красимир Мечев в 10-ата минута и реализира за 1:0 в полза на столичани. Малко по-късно Карлос Франса можеше да увеличи аванса на гостите, но не успя да преодолее стража на Хебър Петър Дебърлиев.

В 31-ата минута домакините застрашиха сериозно вратата на Локомотив след изстрел на Георги Вълчев, но Александър Любенов се справи. Домакините имаха претенции за дузпа минута по-късно след падане на Олексий Збун падна в наказателното поле на Локомотив (София), но сигнал от рефера Радослав Гидженов не последва.

Стив Траоре пропусна да вкара втори гол в мача в 52-ата минута при нова атака за столичани, а след това Лазар Марин бе неточен за Хебър. В 61-ата минута Траоре падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Атанас Кабов и получи жълт картон за симулация.

Стив Траоре все пак стигна до второ попадение за Локомотив. В 80-ата минута нападателят на гостите овладя топката и стреля от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0 след като топката се отби от главата на Жоао Сеско, а футболистите пред вратаря Петър Дебърлиев му попречиха да реагира точно.

В следващия кръг за отбора на Хебър предстои гостуване на Ботев (Враца), а за Локомотив (София) – на Етър (Велико Търново). Преди това на 2 май Хебър ще приеме Лудогорец в реванш от полуфиналите за Купата на България.

Хебър - Локомотив (София) - 0:2
0:1 Стив Траоре 10'
0:2 Стив Траоре 80'

Хебър (Пазарджик): Петър Дебърлиев, Стефан Цонков, Жоао Сеско, Лазар Марин, Мартин Михайлов (59-Атанас Кабов), Йохан Н'зи, Ангел Бастунов (78-Георги Каракашев), Георги Вълчев, Марк-Емилио Папазов (66- Шейх Диаманка), Олексий Збун (66-Божидар Пенчев), Николас Пенев (78-Октай Хамдиев)

Локомотив (София): Александър Любенов, Бруно Франко, Диме Димов, Стефан Ламбезе (67- Кевин Маи), Красимир Милошев, Красимир Станоев, Симеон Мечев, Диого Тейшейра (46-Антони Иванов), Стив Траоре (84-Мики Орачев), Димитър Митков (78-Калоян Кръстев), Карлос Франса (46-Селсо Рапосо)

По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на СК по гимнастически паркур в Монпелие

Ксения Момчилова не успя да спечели медал на световната купа по гимнастически паркур, която се проведе в Монпелие (Франция). Състезателката на Делян Димитров завърши на 8-мо място в дисциплината "Скорост" след като не можа да преодолее полуфиналната фаза. Момчилова, която миналата година спечели първия медал за България (сребро) в тази дисциплина на..

публикувано на 12.05.24 в 19:41
Футболен отбор

Берое победи Пирин и си гарантира мястото в Първа лига и през следващия сезон

Берое осигури и на теория оставането си в елита на българския футбол след домакинска победа с 2:0 над Пирин в среща от 32-рия кръг на Първа лига . С успеха старозагорци събраха 39 точки и имат девет повече от тима на Пирин при оставащи три мача до края на сезона. Берое обаче има предимство в директните мачове, като този сезон победи на два пъти..

публикувано на 12.05.24 в 19:18
Александра Начева

Александра Начева се завърна с победа в тройния скок

Александра Начева се завърна с победа след лечение на контузия. 22-годишната българка спечели надпреварата в дисциплината троен скок на турнира "Пловдив" след  като записа  резултат от 14 метра и 1 сантиметър .  Това е първо състезание за атлетката след близо 12 месеца отсъствие заради травма.  Александра Начева е световна шампионка до 20 години в..

публикувано на 12.05.24 в 18:53
Николай Грязин

Николай Грязин със седмо място в рали Португалия

Състезаващият се с български лиценз руски пилот Николай Грязин се нареди на седмо място в  рали Португалия, пети кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки. Състезателят на Ситроен изостана на 5:12.4 минути след победителя Себастиен Ожие с Тойота. Осемкратният шампион  финишира за 3:41:32.3 часа и постигна рекордната шеста..

публикувано на 12.05.24 в 18:49
Стилияна Николова

Краснобаева и Николова с по два златни медала от финалите на уреди на ДП по художествена гимнастика

Елвира Краснобаева и Стилияна Николова спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова". Краснобаева от клуб Грация игра най-силно, получи оценки 37.450 точки на обръч и 37.300 на топка и взе златните отличия. На бухалки и на лента шампион..

публикувано на 12.05.24 в 17:57