Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море надигра Локомотив (Пловдив) на "Тича"

Снимка: БТА

Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство, първа шестица. Единственият гол в мача вкара Васил Панайотов през първата част. С успеха си варненският тим остава на третото място с актив 65 точки, с точка по-малко от втория ЦСКА София. Локомотив остава четвърти с 55 точки, с една повече от петия Левски.

Първата ситуация в мача бе пред вратата на домакините. Във втората минута Мартин Петков центрира от корнер в наказателното поле на Черно море, където Мартин Райнов засече топката с глава, но тя премина над вратата. В 7-ата минута Кристиян Пешов бе изведен в добра позиция отдясно в наказателното поле на домакините и стреля, но вратарят Иван Дюлгеров успя да избие, последваха два нови удара на играча на гостите, но първият бе пресечен, а вторият – неточен. В 9-ата минута Черно море създаде първото положение пред вратата на Локомотив Пловдив. Андреяс Калкан пусна пас в наказателното поле на гостите към Атанас Илиев, който стреля по земя, но ударът бе слаб и вратарят Кристиан Томов успя да улови. В 11-ата минута домакините откриха резултата. Мазир Сула центрира отляво в наказателното поле на гостите към далечната греда, където Васил Панайотов беше съобразителен и с глава вкара за 1:0. В 23-ата минута Андреяс Калкан успя да пробие отляво в наказателното поле на гостите и стреля, но вратарят Кристиан Томов улови топката. В 34-ата минута домакините пропуснаха отлична възможност да удвоят преднината си. Мазир Сула намери в наказателното поле на гостите около точката за изпълнение на дузпа Андреяс Калкан, който обаче от чиста позиция стреля неточно. В 37-ата минута вратарят на Черно море Иван Дюлгеров предотврати сигурен гол, след като боксира топката след опасен удар с глава на Мартин Райнов. В 42-ата минута Влатко Дробаров засече с глава топката след центриране от свободен удар от ляво, но вратарят на гостите Кристиан Томов улови.

В 49-ата минута гостите можеха да изравнят резултата. Мичи Нтело напредна с топката и пусна отличен пас към Кристиян Пешов, който бе сам срещу вратаря на домакините Иван Дюлгелов, но стражът  на „моряците“ успя да спаси. В 59-ата минута домакините пропуснаха възможност да вкарат нов гол. Виктор Попов проби отдясно и пусна пас към Атанас Илиев в наказателното поле на гостите, но ударът на нападателя на Черно море бе блокиран, при последвалата добавка от почти легнало положение на Мазир Сула вратарят Кристиан Томов успя да спаси. В 68-ата минута Ивайло Иванов от гостите стреля опасно по диагонал отдясно, но топката премина над вратата. В 82-ата минута вратарят на гостите Кристиан Томов спаси опасен удар на Мазир Сула. В 86-ата минута Едгар Пашеко бе изведен от Уеслен Жуниор в много добра позиция отляво в наказателното поле на гостите и стреля, но вратарят Кристиан Томов отново спаси.

Черно море – Локомотив (Пловдив) 1:0

1:0 Васил Панайотов 11'

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Цветомир Панов, Пабло Гарсия, Васил Панайотов, Мазир Сула (90+2 мин. Берк Бейхан), Илиан Илиев – младши (79-ата мин. Едгар Пашеко), Андреяс Калкан (68-ма мин. Уеслен Жуниор), Атанас Илиев (79-ата мин. Исмаил Иса);

Локомотив (Пловдив): Кристиан Томов, Ангел Лясков, Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Ефе Али (73-ата мин. Петър Андреев), Оливер Камдем, Ивайло Иванов (89-ата мин. Христо Иванов), Мартин Райнов (46-ата мин. Бабакар Дион), Кристиян Пешов (83-ата мин. Владимир Медвед), Мартин Петков (46-ата мин. Димитър Илиев), Мичи Нтело;


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Враца) с важна победа в битката за оцеляване

Ботев (Враца) запази надежди за оставане в елитното ни футболно първенство след скъпоценна победа с 1:0 у дома срещу прекия конкурент за оставане в елита Хебър Пазарджик.Марко Мажуга отбеляза единствения гол през първата част и Ботев остава на предпоследното 15-о място, но вече само на 2 точки от 14-ия Хебър. Ботев Враца бе по-мотивираният..

публикувано на 13.05.24 в 22:26

Балкан взе аванс в полуфинала с Черноморец

Шампионът Балкан надделя над Черноморец с 82:79 (19:17, 25:23, 12:17, 26:22) като домакин в „Арена Ботевград“ в третия мач от полуфиналния плейоф между двата отбора в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и е само една победа от класиране на финала и нова крачка към защита на титлата си. Балкан поведе с 2:1 успеха в серията, в която се..

публикувано на 13.05.24 в 21:43

Етър и Локомотив (София) поделиха точките

Етър и Локомотив (София) завършиха 1:1 на стадион "Ивайло" във Велико Търново в мач с три червени картона от 32-рия кръг в елитното ни футболно първенство.Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия треньор и футболист на Локомотив (София) Данило Дончич, който почина внезапно в началото на май. Етър, който вече изпадна от елита, игра..

публикувано на 13.05.24 в 20:02

Наско Сираков: В спорта няма място за насилници!

Преди мача срещу Черно море от българското първенство по футбол бе "направен поредният опит да бъде потъпкано достойнството на ПФК Левски", заяви мажоритарният собственик на отбора Наско Сираков. Той публикува изявление, в което призова феновете и държавата да се изправят "срещу чудовищното лице на омразата". Реакцията на Наско Сираков е..

публикувано на 13.05.24 в 19:09

Джанлоренцо Бленджини: Целите ни са високи

Новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини говори пред медиите на откритата тренировка на тима. Тя се проведе ден преди последната контрола срещу тима на Естония в София и заминаването на отбора за първите мачове от Лигата на нациите в Анталия. "Впечатленията ми от работата в първите дни с отбора са..

публикувано на 13.05.24 в 18:36
Любомир Асенов

Фотографът Любомир Асенов подпомага детския спорт в България с изложба

Фотографът Любомир Асенов показва 80 снимки, които са запечатали най-големите постижения в българския и международния спорт от последните години. Експозицията е подредена в галерия на открито на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата и ще може да бъде разгледана до 21 май. Всички изложени пана ще могат да бъдат закупени, а..

публикувано на 13.05.24 в 16:10
Валентина Георгиева

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на СК по спортна гимнастика във Варна

Над 130 състезатели от рекордните 33 държави ще участват на световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата е от веригата Чалънджър и ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Сред заявените участници е бронзовият медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок Артур Давтян..

публикувано на 13.05.24 в 15:38