Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мигранти са катастрофирали след гонка с полицията на пътя Хасково - Димитровград

Задържани са общо седем души.
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Мигранти са катастрофирали на пътя Хасково - Димитровград, след като са били преследвани от полицаи. 

Задържани са седем чужденци – шестима пътници без документи за самоличност и сирийският водач на колата с адрес в Харманли.

Автомобилът е собственост на друг сириец със статут на бежанец. Криминалистите са получили информация за незаконното превеждане на чужденците. 

Създадена е организация за спиране на колата, която била следвана от полицейски патрул. Шофьорът на автомобила загубил управлението и излязъл от пътя.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Румен Радев

Президентът Радев ще се срещне със Съвета на ректорите

Президентът Румен Радев ще се срещне с представители на Съвета на ректорите на висшите училища у нас, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Поводът за разговора на „Дондуков“ 2 е изразеното недоволство на работещите в сектора на висшето образование и готовността им за протести. Проф. Миглена Темелкова, Съвет на ректорите: Обсъждахме и..

публикувано на 15.05.24 в 13:52

Назначиха шестима заместник-ръководители на СРП

Прокурорската колегия назначи шестима заместник-ръководители на Софийската районна прокуратура.  Двама от тях - Мима Куцкова и Иван Стефанов, бяха част от екипа на вече бившия районен прокурор на София Невена Зартова. Какво е направено за разследването на случая "Нотариуса" до този момент? През февруари - в разгара на скандала за..

публикувано на 15.05.24 в 13:50

ЕС е установил над 17 000 свързани с Кремъл случая на дезинформация

Малко над 17 000 са категорично установените случаи на дезинформация през последните години и всички те са свързани с Кремъл. Това обаче е само върхът на айсберга, съобщи дипломатически източник в Брюксел. По неговите думи, има сериозно нарастване на употребата на думата "нацисти" от октомври. На прицел са най-вече високопоставени политици..

публикувано на 15.05.24 в 13:48
Симеон Караколев

България в топ 3 в Европа по финансово подпомагане на овцевъдството

България е на водещите три места в Европа по финансово подпомагане на овцевъдството, но остарелият модел на работата във фермите прави сектора нерентабилен и българското агнешко месо е неконкурентоспособно като цени на пазара.  Това каза в навечерието на Националния събор на овцевъдите Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна..

публикувано на 15.05.24 в 13:40

Природозащитници: Без субсидии при паша на животни в националните паркове

Природозащитници настояват за спиране на субсидиите, които фермерите получават за пашуващи в националните паркове животни. Еколозите се позовават на нов доклад на организацията WWF, в който се твърди, че държавите членки насочват между 34 и 48 млрд. евро европейски субсидии годишно за дейности, които вредят на природата.  Докладът на..

публикувано на 15.05.24 в 13:31
Миглена Темелкова

Проф. Миглена Темелкова, Съвет на ректорите: Обсъждахме и незапочване на следващата учебна година

" Протестът на 20 май е предупредителен.  Ако не бъдем чути от държавата, ще има стъпаловидни протести.  Обсъждахме и незапочване на следващата учебна година ". Това заяви пред БНР проф. Миглена Темелкова, председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България. Проф. Лиляна Вълчева, КНСБ: Работещите в системата на висшето образование ще..

публикувано на 15.05.24 в 12:49

Химична реакция при производството на наркотици предизвикала взрива в Хасково

Окръжната прокуратура в Хасково образувa досъдебно производство за повредено имущество на значителна стойност чрез взрив. Експлозията стана вчера, в 5.30 сутринта, в апартамент на 10-ия етаж на улица "Видин" в града. Според разследващите взривът е причинен от химична реакция при производство на наркотични вещества. Жилището е на 45-годишен..

публикувано на 15.05.24 в 12:41