Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в Пернишко за празниците

Снимка: БНР

Засилено полицейско присъствие ще има в Пернишко заради празниците, съобщиха от ОДМВР. Целта е да се гарантират общественият ред, сигурността и безпроблемното придвижване на гражданите.

Екипи на Пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения по най-натоварените участъци в градовете, в районите на питейни заведения, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. 

В дните до 7 май организацията на движение ще бъде съобразена с трафика. Планирани са специализирани полицейски операции за неправоспособни водачи, както и за алкохол и наркотици.

Засилено полицейско присъствие около храмовете ще има през цялата седмица, предхождаща Великден, както и на самия празничен ден. Засилено ще бъде присъствиeто и в районите на пазарите и тържищата, големите търговски обекти и на местата, предвидени за събиране на много хора. 

Икономическа полиция ще следи за нерегламентирана търговска дейност и съвместно  с Областна дирекци по безопасност на храните ще извършва проверки в търговски обекти.

Проведени са срещи с Регионалното управление на образованието за предстоящи групови пътувания на ученици, за да бъдат проверени всички водачи относно правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на автобусите.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
операционна система Android на Google

Google с мащабно дарение за научни изследвания в България

Очаква се "Гугъл“ (Google) да обявят мащабно дарение за научни изследвания в България. Това съобщават от Министерството на образованието и науката (МОН). Технологичният гигант организира в София среща, посветена на най-новите тенденции в облачните технологии. В България "Гугъл“ си сътрудничи с Институт зa компютърни науки, изкуствен интелект..

публикувано на 16.05.24 в 07:41

След руските атаки: Въведоха графици за спиране на тока в Украйна

Поради сериозното разрушаване на енергийната инфраструктура на Украйна в резултат на руските атаки - от полунощ е имало почасови графици за спиране на тока във всички региони, както и през целия ден днес. Част от енергийните обекти са във временно окупираната територия, поради което не можем да осигурим генерация на нивото преди..

публикувано на 16.05.24 в 07:38

Почетен знак на президента за дейци на науката и културата

Държавният глава Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци на образованието, науката, културата и изкуството. От 11:00 часа президентът ще отличи акад. д.м.н. Лъчезар Трайков, чл.-кор. д.б.н. Илза Пъжева, чл.-кор. д.н. Иван Гранитски, проф. д.и.н. Андрей Пантев, проф. д-р Греди Асса и д-р Ваня Монева. От..

публикувано на 16.05.24 в 07:35

Началникът на отбраната Емил Ефтимов в Брюксел на срещата на НАТО

В Брюксел втори ден ще заседава Военният комитет на НАТО на ниво началници на генерални щабове. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в заседанията. В програмата са включени актуални въпроси по предизвикателствата и приоритетите пред Европа в съвременната усложнена обстановка на сигурност. Заседанието предхожда Срещата на..

публикувано на 16.05.24 в 07:27
Роберт Фицо

Очакват се подробности за покушението срещу Фицо. Без опасност за живота е

Словашката полиция днес ще съобщи подробности за покушението срещу премиера Роберт Фицо.  Той беше прострелян вчера в град Х а ндлова и опериран в болницата в Банска Бистрица. Вицепремиерът То маш Та раба съобщи, че операцията е минала добре и за момента няма опасност за живота му. Робърт Фицо е дошъл в съзнание след продължилата три..

публикувано на 16.05.24 в 07:23

В Черна гора обсъждат плана за растеж на Западните Балкани

Днес в Черна гора е вторият ден от срещата на върха за Западните Балкани с представители на Европейския съюз и Съединените щати. Основна тема е планът за растеж на Западните Балкани. Планът беше приет от Европейската комисия през ноември и предвижда финансова подкрепа от 6 милиарда евро. Условието за получаване на средствата е..

публикувано на 16.05.24 в 07:19

Британският премиер и лидерът на лейбъристите са изключително непопулярни сред етническите общности

Британският премиер Риши Сунак и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър са изключително непопулярни сред етническите общности в Обединеното кралство, показва ново проучване, цитирано от "Скай нюз". Въпреки че тенденциите при гласуване в етнически разнообразната общност на Острова са невероятно сложни и почти винаги трудни за..

публикувано на 16.05.24 в 03:23