Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жерар Депардийо ще бъде съден за две сексуални посегателства

Жерар Депардийо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жерар Депардийо ще бъде съден през октомври за две сексуални посегателства, обяви парижката прокуратура.

75-годишният актьор е бил разпитан днес в полицията във връзка с жалби на две жени, чиито имена не се съобщават. 

Посегателствата са били извършени през септември 2021 година по време на снимките на филма "Зелени капаци".

Депардийо е отхвърлил обвиненията.

По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж, издирван от САЩ за сексуална експлоатация на деца, под стража в Благоевград

Американски гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина заради сексуална експлоатация на деца, който беше задържан в Благоевград, получи мярка за неотклонение "задържане под стража".  Искането беше внесено в съда от Окръжната прокуратура.  Спрямо чужденеца Окръжният съд на окръг Аляска е издал заповед за задържане с цел..

публикувано на 16.05.24 в 14:08
Петер Бистрон

Отнеха имунитета на германски крайнодесен депутат, обвинен в шпионаж за Русия

Германският Бундестаг свали имунитета на депутат от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", който бе обвинен в шпионаж за Русия. Полиция вече е претърсила имотите на Петер Бистрон по подозрение във взимане и укриване на подкуп. Би Би Си разкри връзки между "Алтернатива за Германия" и крайнодесни мрежи Ще разклати ли шпионски..

публикувано на 16.05.24 в 14:06
Евгения Костадинова

Евгения Костадинова: За сигурността на ДЗИ са ангажирани над 13 000 квестори, ДАНС и МВР

Всички процедури за държавните зрелостни изпити за проиграни и утъпкани, ръководството на МОН е създало добра организация, която да гарантира сигурността и да няма теч на изпитното съдържание. Това увери в интервю пред БНР Евгения Костадинова, експерт в МОН. "В съдържателно отношение няма промени спрямо предходната година. Това създава..

публикувано на 16.05.24 в 13:58

Обсъждат: Пълни и без високо кръвно да стават полицаи

МВР иска да се облекчат изискванията за физическа форма за кандидатите да станат полицаи. За обществено обсъждане е публикуван проект за промяна в наредбата, който предвижда - хора с наднормено тегло, но ниско ниво на затлъстяване да могат да постъпват на работа в МВР. Кандидатите обаче не трябва да страдат от високо кръвно или диабет. В проекта..

публикувано на 16.05.24 в 13:49

ЕК започна официална процедура срещу "Мета"

Европейската комисия започна официална процедура срещу "Мета", съобщиха от ЕК. Целта е да се установи дали компанията, която е доставчик на Фейсбук и Инстаграм, е нарушила Акта за цифровите услуги в областите, свързани със защитата на непълнолетните. От Комисията се опасяват, че системите на двете социални мрежи, включително техните..

публикувано на 16.05.24 в 13:33

Проф. Тодор Танев определи като "политическо действие" отпускането на 39 млн. за ВУЗ-овете

"Това е политическо действие преди 9 юни и е половинчата мярка. Тези, които мислят за парите на университета, трябва да мислят и за цялостната реформа . Те трябва да разделят нещата от политическия дневен ред". Това заяви пред БНР проф. Тодор Танев, преподавател в СУ и бивш министър на образованието, по повод отпускането на 39 милиона лева за..

публикувано на 16.05.24 в 13:20

Арестуваха член на Инспектората на ВСС, държал се непристойно с жени

Александър Мумджиев от Инспектората на Висшия съдебен съвет е бил задържан снощи в районното полицейско управление във Враца заради непристойно поведение в хотел в града. Това е станало след сигнал до телефон 112, подаден от персонала на хотела, в който Мумджиев бил отседнал във връзка със служебни ангажименти.  Според свидетели от персонала и..

публикувано на 16.05.24 в 13:05