Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-годишно дете от Хасково е в болница след бой в училище

Снимка: БТА

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи.

Около 14.00 ч. в двора на училището децата играят футбол. Става спречкване между битото дете и него съученик. Малко по-късно, когато се прибират в сградата, 14-годишният е нападнат от близки на другото момче, предаде БНТ.

"Те две деца са чужди, не са от училището, на възраст 17 - 18 години, влизат в училището и го налагат", разказа Антон Атанасов - дядо на битото дете.

Всички влизат в училище, а битото дете остава в клас и си пише домашните. Дядото, който е и настойник на момчето, разбира за случая, когато то се прибира с училищния автобус. Води го в болница и го настаняват в неврохирургия в добро състояние.

"Детето е бито в 14.00 часа следобед в училището, те го докарват в 16.00 часа, пребито с железен бокс по лицето, тука на челото и по ушото", разказва още дядото.

От училището обясняват, че случаят е прецедент, а учителят не разбрал, че състоянието на битото момче е толкова сериозно.

"Правилата са - учителят трябва да вземе детето и да го закара на лекар, така постъпваме, но учителят е подценил случая, помислил е, че не е сериозно, щом детето се чувства добре", заяви Валя Димитрова - директор на ОУ "Любен Каравелов" в с. Узунджово.

Днес в отдел "Закрила на детето" се проведе среща между институциите, които имат отношение към случая. "От наша страна ние ще работим със случая на детето, ще му бъде предоставена подкрепа, работа със специалисти и ще бъдат насочени със семейството към центъра за обществена подкрепа", каза Зара Костадинова - директор "Закрила на детето" в Хасково

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стадионът в Ловеч

Литекс (Ловеч) става общински футболен клуб под друго име

Община Ловеч ще получи като дарение от дружеството "Ловеч спорт 96" градския стадион и тренировъчната база с прилежащите и терени и сгради, ще придобие безвъзмездно и собствеността на фирмения футболен отбор "Литекс". Дружеството "Литекс комерс" притежава ловешкия футболен клуб от 1996 г. а "Ловеч спорт 96" стопанисва и управлява стадиона и..

публикувано на 17.05.24 в 16:04

Убийството в Новачене - заради откраднат часовник

Спор за откраднат часовник е в основата на жестокото убийство в ботевградското село Новачене, за което в ареста е 77-годишен мъж. Ръководителят на Окръжната прокуратура - София Наталия Николова разказа, че жертвата е 58-годишен мъж, който водел скитнически начин на живот и често е посещавал дома на обвиняемия, за да пият алкохол.  След..

публикувано на 17.05.24 в 15:45
Държавен изпит по Български език и литература в Силистренска област

Матурата по български език и литература в Силистренска област премина спокойно

До държавния изпит по Български език и литература днес в Силистренска област са допуснати 597 зрелостници от 635.  Най-голям е техният брой в СУ "В. Левски", Дулово – 85, а най-малко са в СУ "Хр. Ботев", с. Паисиево – 6, като всички са от минали години.  Не са се явили 4,18 % от допуснатите или 25 ученици. Тези  със специални образователни..

публикувано на 17.05.24 в 15:25
Съдиите влизат в Международния съд в Хага, Нидерландия, 16 май 2024 г.

Върховният съд на ООН изслушва отговора на Израел на обвиненията на Южна Африка за геноцид в Газа

Върховният съд на ООН изслушва отговора на Израел на обвиненията на Южна Африка, че нападението срещу град Рафах е ескалация на кампанията за геноцид в Газа. Израел твърди, че офанзивата е ключова за победата над "Хамас". В отговора се посочва, че пред съда в Хага са представени неверни и пристрастни твърдения, базирани на източници на палестинската..

публикувано на 17.05.24 в 15:24
Гръцко синьо-не съвсем пътеводител

Анита Димитрова и един не съвсем пътеводител в гръцко синьо

"Гръцко синьо-не съвсем пътеводител" на Анита Димитрова е  книга, която няма да ви убеждава да отидете на почивка в Гърция, тя ще ви отведе там.  Не е пътеводител, не е наръчник, не е пътепис, не е албум за снимки, а всичко това заедно. Но най-вече е подарък. Подарява ви го човек, който е кръстосвал Гърция по всички традиционни и недотам известни..

публикувано на 17.05.24 в 15:10
Руският президент Владимир Путин изнася реч по време на среща със студенти и преподаватели на Харбинския технологичен институт в Харбин, провинция Хъйлундзян, Китай, 17 май 2024 г.

Путин: Москва няма да позволи да ѝ поставят ултиматуми за Украйна

В момента не се планира превземането на Харков, заяви руският президент Владимир Путин. Офанзивата на руските войски в района цели да създаде буферна зона в отговор на украинския обстрел срещу пограничната област Белгород, каза още руският лидер, който завършва посещението си в Китай. Каква е визията на Си и Путин за "новата ера" на стратегическо..

публикувано на 17.05.24 в 14:28

Доц. Пламен Ненов: Икономическите политики трябва да получат по-значителен регионален компонент

"Основната препоръка, която правим, е да се следва регионализирана стратегия за икономическо развитие на базата на различията в местните мултипликатори в страната. Икономическите политики трябва да получат по-значителен регионален компонент, когато се оценяват различни публични инвестиции, публични разходи". Това каза пред БНР доц. Пламен..

публикувано на 17.05.24 в 14:24