Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на СОС с редица въпроси за Симеоновския лифт

Цветомир Петров
Снимка: БГНЕС

В позиция до медиите председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров поставя редица въпроси за неработещия Симеоновски лифт в планината Витоша.
"Кой го е продал? Кой е следил за изпълнението на следприватизационния договор, кой е позволил да не бъде прекратена сделката", пита Петров и заявява, че ще се постарае скоро да обяви имената и да сезира компетентните органи.
През 2007 г. лифтът е продаден от Столичната община на дружеството "Витоша ски". Всички срокове за следприватизационен контрол вече са изтекли. Какъв е бил договорът и как е спазван може да бъде проверявано и разследвано, но сега ситуацията е такава - лифтът не функционира, пише председателят на Столичния общински съвет.

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Очаква се идните дни президентът Радев да обяви кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев ще обяви в следващите дни кога ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На фона на напрежението в ДПС не е ясно дали от там ще номинират кандидат за премиер, който да получи папката от президента, или ще върнат веднага..

публикувано на 08.07.24 в 10:42
Снимката в илюстративна

Борса в Габрово среща търсещите работа младежи с фирмите от областта

Лятната ваканция за големите ученици започна и за някои от тях топлите месеци са възможност за работа. Младежкият център в Габрово, съвместно с Инспекцията по труда и Бюрото по труда, за първа година срещат търсещите работа младежи и фирмите в града и областта. 20 фирми от Габрово и областта участваха в борсата, която бе посетена от десетки..

публикувано на 08.07.24 в 10:37
Наводнения в Турция.

Двама души загинаха при поройни дъждове в Турция

Двама души загинаха при поройни дъждове в Черноморската област на Турция и в източната част на страната, предаде БТА. От силните валежи в окръг Орду в Черноморската област на Турция са прелели реките в селищата Чайбашъ и Икиздже. Придошлите води са залели мостове и обширни терени. В махала в село Чайбашъ възрастна жена, която искала да..

публикувано на 08.07.24 в 10:32

Пръскат срещу комари и кърлежи в Лом

В Лом от днес започва пръскане срещу комари, кърлежи и бълхи. Обработката ще продължи три дни при наличие на подходящи метеорологични условия. Наземно пръскане срещу комари започва от днес в Лом и ще продължи до сряда. Третирането ще се извърши, ако има подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/сек., от 20.30 ч. до..

публикувано на 08.07.24 в 10:23

Село Професор Иширково и традициите, които пази и до днес

Живот в българските села има и пример за това е силистренското Професор Иширково. Във вчерашния ден жители на селото се премениха в народни носии, извадени от раклите на баба, за да участват в заснемането на видеоклип на песен за Иширково. Хороводна песен, създадена с идеята да обедини хората и да остави следа за поколенията. Професор..

публикувано на 08.07.24 в 10:16

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в националната електроенергийна система

Шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в националната електроенергийна система тази сутрин в 9 часа и 7 минути,  съобщиха от атомната централа. От там припомнят, че 6-и блок на АЕЦ беше спрян на 15-ти юни за планови превантивни дейности, свързани с констатирани неизправности на маслената система на неядрената част на блока, както и..

публикувано на 08.07.24 в 10:03
Боинг 737-900 преди излитането си от Портланд, 6 януари 2024 г.

"Боинг" сключи съдебна сделка по дело за две катастрофи със 737 МАX

Водещият американски самолетостроител "Боинг" се е съгласил да се признае за виновен по обвинение в конспирация за измама в рамките на разследване, свързано с две фатални катастрофи с машини 737 МАX, съобщи Ройтерс, като се позова на представител на правителството. "Боинг" ще трябва да плати глоба от над 243 милиона долара и да инвестира..

публикувано на 08.07.24 в 09:59