Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 обърна Ботев (Пд) с два гола в края

ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев (Пд)
Снимка: БТА

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи много голяма крачка към участие в баража за Лигата на конференциите.

У дома в Бистрица "червените" стигнаха до успеха след голове на влезлия като резерва Неделко Пишчевич в последните десет минути.

Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на Ботев Пловдив в началото на втората час.

Победата върна тима на Валентин Илиев на седмо място в класирането с 49 точки. Осмият Арда е с 48.

До края на сезона остава още един кръг, който за отборите от втората четворка ще се проведе в понеделник.

През първото полувреме скуката властваше напълно на стадиона в Бистрица и чак в края на първото полувреме се създаде първата опасност пред някоя от двете врати.

Нападателят на гостите Мартин Секулич получи топката на границата на наказателното поле и без много колебания стреля с левия крак.

Неговият удар по земя обаче се отби от страничната греда и не попадна в мрежата на Петър Маринов.

Доста по-динамично се оказа второто полувреме, в което и двата тима погледнаха по-смело в предни позиции.

В 50-ата минута Кристиан Нвачукчу успя да открие резултата в полза на Ботев. Крилото на "канарчетата" се справи с бранител на домакините и с плътен удар в близкия ъгъл успя да открие резултата.

За 18-годишния нигериец това бе първи гол в българския шампионат.

Чак след гола "червените" реагираха и в следващите минути играта се пренесе в половината на Ботев.

В 69-ата минута Радослав Кирилов отправи прострелен удар от десния фланг, но съотборникът му Педриньо не успя да стигне до топката и да я засече във вратата на Матвей Игонен.

Естонският страж на Ботев обаче нямаше какво да направи в 80-ата минута, когато след центриране на Педриньо резервата Неделко Пишчевич успя да засече топката и да я прати във вратата за 1:1.

До края на мача двубоят изведнъж се оказа изключително двуостър.

Първо Секулич пропусна много добър шанс да върне аванса на Пловдив, а в 85-ата минута Педриньо стреля на сантиметри над напречната греда. 

Натискът на "червените" все пак бе възнаграден с нов гол на Пишчевич точно в 90-ата минута.

Ново центриране на Педриньо от корнер позволи на сърбина да скочи най-високо и с глава да донесе победата на тима си.

С успеха ЦСКА 1948 събра 49 точки и кръг преди края на сезона заема седмото място, което дава право на участие в баража за Лигата на конференциите. Ботев Пловдив, който като носител на Купата на България ще играе в Лига Европа, е на девето място с 45 точки.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Бразилия-Коста Рика  0:0

Бразилия с проблеми още на старта на Копа Америка

Отборът на Бразилия започна колебливо участието си на Копа Америка. "Селесао" направи нулево реми с Коста Рика в първия си мач от група "D" на турнира. Играчите на Доривал Жуниор дадоха всичко от себе си, за да стигнат до победата, но направиха доста пропуски, един техен гол бе отменен, а веднъж и гредата помогна на съперника им. В крайна сметка..

публикувано на 25.06.24 в 06:50
Ралф Рангник

Ралф Рангник: Знам какво да очакваме

Ралф Рангник призна, че е имало съмнения сред играчите, когато е бил назначен за селекционер на националния отбор на Австрия през 2022 година, но 65-годишният германец изведе тима до прага на елиминациите на Евро 2024 в Германия.  Съставът на Австрия, която се изправя срещу Нидерландия във вторник в последния си мач от група "D", загуби от Франция с..

публикувано на 25.06.24 в 06:33
Роналд Куман

Роналд Куман: Не трябва да подценяваме австрийците

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман подкрепи безрезултатния си нападател Мемфис Депай, за да запуши устата на своите критици преди мача на тима с Австрия утре.  Двата отбора се срещат от 19:00 часа в група „D“ в Берлин в сблъсък, който е съдбовен за австрийците, тъй като „лалетата“ си гарантираха място в следващата фаза. Депай беше обект на..

публикувано на 25.06.24 в 06:25

Испания с трета поредна победа на Евро 2024

Испания постигна трета победа в група "В" на Евро 2024, надделявайки с 1:0 над Албания. Испанците събират 9 точки на върха в класирането и станаха първият отбор, който е с пълен актив, а също така не е допуснал гол във вратата си до момента на първенството. Единственото попадение вкара Феран Торес в началото на срещата, а може би и заради..

публикувано на 25.06.24 в 00:28

Италия на осминафинал след гол в 98-та минута

Хърватия и Италия завършиха 1:1 в двубой от група „В“ на Евро 2024. Лука Модрич откри резултата в 55-ата минута, а секунди преди това той пропусна дузпа. Матиа Дзакани изравни за Италия в осмата минута на добавеното време на срещата. Така хората на Златко Далич заеха трета позиция в групата с актив от 2 точки и имат минимални шансове да..

публикувано на 25.06.24 в 00:24

Разрешиха на Мбапе да играе с маска

УЕФА разреши на френския нападател Килиан Мбапе да играе с черна маска, съобщава RMC Sport. Капитанът на Франция няма да може да играе с предпазна маска с френския трикольор. Мбапе получи контузия на носа в първия кръг от груповия турнир на Евро 2024 с Австрия (1:0). Поради тази причина той пропусна мача от втория кръг с Нидерландия (0:0)...

публикувано на 24.06.24 в 20:12
Гергана Топалова

Гергана Топалова започва срещу германка в квалификациите на "Уимбълдън"

Втората ракета на България при дамите Гергана Топалова ще се изправи срещу германката Ела Зайдел при дебюта си в турнирите от Големия шлем. Българката ще играе Зайдел в..

публикувано на 24.06.24 в 20:11