Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от БСП разпънаха транспарант на "Позитано" 20, искат оставка и конгрес

Централата на БСП на столичната ул. "Позитано" - 10 юни 2024 г.
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Младежката организация на БСП поиска оставката на Корнелия Нинова и свикване на конгрес за избор на нов лидер. 

Младите социалисти смятат, че председателят на БСП трябва да поеме отговорност за резултата на изборите, който определят като катастрофален. Те разпънаха транспарант на сградата на БСП на "Позитано" 20.

Габриел Вълков - председателят на младежкото обединение, коментира, че това не може да продължава по този начин и младежите на БСП предлагат оставката на лидера Корнелия Нинова. Мотивът - от 2017 година до днес загубата на БСП е 800 000 гласа.

"Възможно е тя да си подаде оставката и Националният съвет да избере временно изпълняващ председател на партията до провеждането пълен цикъл и пряк избор".

Настоява се и за незабавно свикване на Национален съвет на БСП, който от своя страна да свика и конгрес, тъй като конгресът е органът, който може да гласува оставката на лидера на партията:

"Категорично губи, защото 100 000 имаме по-малко като гласове и от 9% паднахме на 6,9%, а като депутати в момента ни дават, че ще имаме 15-18, като имахме 23. БСП губи във всеки един възможен аспект. И някой трябва да поеме отговорност - кой друг, освен ръководството на партията или в частност председателят". 

Разговори се провежда и с депутати, и с членове на НС на БСП: 

"Всички те смятат, че оставката на Корнелия Нинова е абсолютно неизбежна и трябва да бъде подадена незабавно". 

По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Садик Хан

Садик Хан предупреди за възможен скок в престъпленията от омраза заради напрежението в Близкия изток

Кметът на Лондон Садик Хан предупреди за потенциално увеличаване на престъпленията от омраза във Великобритания, предизвикано от нарастването на насилието в Близкия изток, след като водеща британска еврейска организация предупреди за опасността от "атаки за отмъщение" на Острова. Предупреждението на кмета на столицата идва след поредица от израелски..

публикувано на 01.10.24 в 04:38
Изглед към централата на ООН в Ню Йорк, САЩ, септември 2022 г.

Среща между Никос Христодулидис и Ерсин Татар ще се проведе през октомври в Ню Йорк

Неформална тристранна среща между генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, президента на Кипър Никос Христодулидис и лидера на кипърските турци Ерсин Татар ще се проведе през октомври в Ню Йорк, обявиха от централата на международната организация в понеделник вечерта. Съобщението дойде в навечерието на днешния национален празник на Кипър – Деня..

публикувано на 01.10.24 в 04:31
Дейвид Лами

Дейвид Лами призова британските граждани да напуснат Ливан

Министърът на външните работи  на Обединеното кралство Дейвид Лами призова британските граждани да се вслушат в съвета на правителството и незабавно да напуснат Ливан. Лами каза, че ситуацията на място е "бързо развиваща се" и министрите не могат да гарантират помощ, "ако нещата ескалират значително през следващите часове и дни".  Британският дипломат..

публикувано на 01.10.24 в 04:25
Израелската артилерия поразява села в южен Ливан

Израел обяви, че е започнал ограничена сухопътна операция в Ливан

Израелските отбранителни сили са започнали преди няколко часа целенасочена и ограничена сухопътна операция в южен Ливан срещу цели и инфраструктура на терористичната организация "Хизбула", обяви армията на еврейската държава. Мишените са села, които се намират близо до границата и са непосредствена заплаха за израелските общности в северната част на..

публикувано на 01.10.24 в 02:59
Реджеп Ердоган

Ердоган се обяви за употреба на сила срещу Израел, ако не спре нападенията си в Ливан и Газа

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се обяви за употреба на сила срещу Израел, ако не спре нападенията си в Ливан и в ивицата Газа. След заседание с правителството в Анкара Ердоган обясни, че решението трябва да бъде взето от Съвета за сигурност на ООН, но в случай, че бъде наложено вето, може да се намеси и Общото събрание, съгласно приета на 3..

публикувано на 30.09.24 в 22:06
Израелски въдушен удар по Ливан, нанесен на 30 септември 2024 г.

Увеличават се сигналите, че израелските военни започват сухопътна операция в Ливан

Израелската армия е установила закрита военна зона около три гранични с Ливан населени места в Израел, предаде АФП, като се позова на изявление на армията. Районите около три кибуца на границата между Израел и Ливан - Метула, Мисгав Ам и Кфар Гилади, са обявени за "закрита военна зона" и навлизането в тях е забранено за цивилни. Това се..

публикувано на 30.09.24 в 21:54

Безработицата в монтанската община Якимово е седем пъти над средната за страната

Безработицата в монтанската община Якимово е седем пъти над средната за страната за месец август, сочи статистиката. В община Монтана хората без препитание са най-малко. 8.2 % е безработицата в дирекция "Бюро по труда“ Монтана за август, която включва пет общини в областта – Бойчиновци, Георги Дамяново, Монтана, Чипровци и Якимово. За..

публикувано на 30.09.24 в 20:05