Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец си осигури подписа на уругвайски халф

Родриго Саравия
Снимка: ESPN

Лудогорец си осигури подписа на полузащитника Родриго Саравия от уругвайския гранд Пенярол, съобщи ESPN.

Информацията бе потвърдена от президента на Пенярол Инасио Рулио, който добави, че българският шампион ще плати 1,8 милиона евро за правата на 23-годишния халф и си запазва 20 процента при бъдещ трансфер.

Договорът на играча с разградчани ще бъде за 3 години.

Лудогорец ще бъде първият европейски клуб в кариерата на Саравия.

Родриго Саравия е юноша на Пенярол. През 2021 година играе като преотстъпен в Расинг Монтевидео, а през 2023 е пратен под наем в Химнасия Ла Плата, където изигра 32 мача.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Любомир Епитропов

Епитропов e на европейски финал и на 200 м бруст

Любомир Епитропов се класира за финала на 200 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Това е втори финал на шампионата за Епитропов, който преди ден се нареди осми на 100 метра бруст. Българинът зае второто място във втория полуфинал на 200 метра бруст с 2:10.38 минути. Той не успя да покрие..

публикувано на 19.06.24 в 21:21
Германия победи с 2:0 Унгария

Германия е на осминафинал след 2:0 над Унгария

Домакинът на Евро 2024 Германия си осигури класиране за елиминационната фаза на турнира. В Щутгарт във втория си мач от група "А" Бундестимът победи с 2:0 Унгария и оглави класирането с шест точки, пред Швейцария с три и Унгария и Шотландия без актив. Макар и да не успяха да постигнат убедителен успех като този с 5:1 над Шотландия в мача на..

публикувано на 19.06.24 в 20:58
Килиан Мбапе

Килиан Мбапе поднови тренировки с превръзка на счупения нос

Килиан Мбапе поднови тренировки с националния отбор на Франция, носейки превръзка върху счупения си нос, съобщава агенция АП. Суперзвездата на "петлите" получи контузията в мача на европейското първенство по футбол срещу Австрия. Подновяването на тренировките обаче далеч не означава, че нападателят може да се завърне в игра за световните..

публикувано на 19.06.24 в 20:43
Юлия Стаматова

Българки печелят на тенис в Сърбия

Осмата поставена Юлия Стаматова се класира за втория кръг на единично на турнира по тенис на клей в Куршумлийска баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Стаматова се наложи над белгийката Каат Копес с 6:4, 4:6, 6:3 в двубой, продължил три часа и 18 минути. Следващата й противничка ще бъде участващата с "уайлд кард"  Петра Коникусич..

публикувано на 19.06.24 в 20:18
Лудогорец победи с 5:0 словенския Приморие

Лудогорец започна летните контроли с разгромна победа

Българският шампион Лудогорец започна подготвителните си мачове с убедителна победа 5:0 (4:0) над словенския Приморие (Айдовчина). Това беше първа контрола на орлите от лагера им в Австрия, а съперникът беше избран подходящо - новак в първа дивизия на страната. Старши треньорът на разградчани пусна два различни състава във всяко полувреме,..

публикувано на 19.06.24 в 20:04
Албания и Хърватия завършиха 2:2

Албания и Хърватия направиха зрелищно 2:2

Късна драма донесе равенството 2:2 на Албания срещу Хърватия в срещата от втория кръг в група В на Европейското първенство по футбол.  Това беше първа точка и за двата отбора в шампионата, след като албанците стартираха с поражение с 1:2 от Италия, а хърватите загубиха с 0:3 от Испания. Възпитаниците на бразилския спец Силвиньо изиграха добро..

публикувано на 19.06.24 в 18:51
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна във втория кръг на „Куинс Клъб“

Григор Димитров отпадна от турнира на тревна настилка в "Куинс Клъб" в Лондон от сериите АТП 500. В среща от втория кръг българинът, който е поставен под номер 3 в схемата, отстъпи на американеца Себастиан Корда с 4:6, 6:3, 5:7 след два час и една минута игра. Заради поражението от понеделник Димитров ще падне с едно място в световната..

публикувано на 19.06.24 в 18:43