Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шесто място за Елвира Краснобаева след първия ден на СК в Милано

Елвира Краснобаева
Снимка: БФХГ - Анна Недкова

Елвира Краснобаева заема шесто място, а Ева Брезалиева е 15-а след съчетанията с обръч и с топка във временното класиране за многобоя при жените след първия ден на квалификациите на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Милано.

Краснобаева стартира с грешка в съчетанието с топка и получи оценка от 32.600 точки, но на обръч изигра стабилна композиция и беше оценена с 35.400 точки, което е трета оценка до момента. Така възпитаничката на Светлана Юриевна събра 68.000 точки и е временно шеста за многобоя.  

Другата българка Ева Брезалиева също допусна сериозни неточности на топка, но на обръч демонстрира стабилна и чиста игра и с 65.250 точки (34.500 на обръч и 30.750 на топка) е 15-а до момента.

Лидер след първите два потока в многобоя е абсолютната световна шампионка в многобоя от Валенсия 2023 Даря Варфоломеев (Германия) със 72.350 точки (36.250 на обръч и 36.100 на топка), следвана от представителката на домакините и златна медалистка от световния шампионат в София 2022 София Рафаели с 70.650 точки (36.500 на обръч и 34.150 на топка). Топ три се допълва от Виктория Оноприенко (Украйна) с 69.350 (35.350 на обръч и 34.000 на топка).

Два от четири възможни финала за България в края на първия състезателен ден. Двете грации намериха място сред най-добрите осем на обръч. Краснобаева има трета по сила оценка 35.400 точки, а Брезалиева получи 34.500 и влиза седма на финала. Двете българки ще пропуснат финала на топка.

Съдия за България на това състезание е Филипа Филипова, която днес е в панела за трудност с тяло на обръч.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и с лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистите на отделните уреди. Потокът на българките стартира в 12.00 часа българско време.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза

Българка е с шанс за бронз на европейско по борба

Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза на европейското първенство по борба за кадетки в Нови Сад (Сърбия).  Националката започна убедително, побеждавайки с технически туш 11:0 полякинята Мартина Клода в категория до 46 кг, но после загуби с туш от Халиджа Азимов (Германия), след като водеше с 2:0. Представителката на Германия..

публикувано на 27.06.24 в 21:20
Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българските състезатели не успяха да спечелят отличие в първия ден на европейското първенство по джудо за кадети и за кадетки, което се провежда в "Асикс Арена" в София. С най-предно класиране е Калина Григорова, която се нареди седма в категория до 44 килограма. На старта тя загуби от сръбкинята Наталия Пролич с "вадзари". Съперничката й..

публикувано на 27.06.24 в 20:41
Калоян Братанов

Калоян Братанов е шампион на 100 м свободен стил

Калоян Братанов спечели финала в „кралската“ дисциплина 100 метра свободен стил за мъже на държавното лично отборно първенство по плуване на басейн "Диана" в столицата. Състезателят на клуб Астери финишира първи с време 50.52 секунди и остана на близо две секунди от националния рекорд на Йосиф Миладинов от 48.83. Самият Миладинов пропусна..

публикувано на 27.06.24 в 20:00
Александра Начева

Александра Начева е изписана от „Пирогов“ след операцията

Лекоатлетката Александра Начева беше изписана от УМБАЛСМ "Пирогов",  където на 23 юни претърпя операция заради фрактура на левия глезен. Световната шампионка на троен скок за девойки до 20 години от Тампере 2018 Начева получи контузията в събота вечерта по време на състезание на скок дължина на турнир в Габрово, а интервенцията беше..

публикувано на 27.06.24 в 18:45
Константин Костадинов

Националът Константин Костадинов ще играе в елита на Испания

Българският национал Константин Костадинов ще играе за отбора на Тенерифе през сезон 2024/25, съобщиха от клуба от испанската Лига Ендеса. През последните два сезона Тенерифе държеше правата върху 21-годишното крило, но го изпращаше под наем в отбори от второто ниво на местния шампионат. По време на новата кампания обаче юношата на Реал..

публикувано на 27.06.24 в 18:37
Валентиа Геовгиева

Валентина Георгиева тренира на нов уред прескок, осигурен от БФ Гимнастика за Игрите в Париж

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева тренира на нов прескок, който беше осигурен специално от Българска федерация гимнастика за подготовката й преди олимпиадата. Уредът, произведен от фирма "Gymnova" е същият, на който ще се проведе състезанието по спортна гимнастика на Игрите в Париж 2024. Прескокът вече е в залата на "Раковски" и..

публикувано на 27.06.24 в 13:34

Селекционерът на Португалия: Не сме подценили Грузия

Отборът на Португалия "не вложи достатъчно интензитет" срещу тима на Грузия, който "искаше да влезе в историята", коментира селекционерът на иберийците Роберто Мартинес след загубата с 0:2. Испанският треньор реши да пусне на терена основни резервни футболисти с изключение на капитана Кристиано Роналдо и вратаря Диого Коща. Двубоят бе без..

публикувано на 27.06.24 в 07:32