Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар гори край град Камено в близост до "Лукойл Нефтохим Бургас"

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Пожар гори в местността "Герените" край град Камено, в близост до "Лукойл Нефтохим Бургас". 

Огънят е изпепелил една къща и дървена барака. 

Директорът на Регионална служба за пожарна безопасност и защита на населението старши комисар Николай Николаев заяви за БНР, че огънят е овладян и няма опасност да навлезе на територията на рафинерията.  

Няма опасност и за населението. В момента се гасят локални огнища с горящи сухи треви и храсти.

Шест коли на противопожарната служба и един противопожарен автомобил на "Лукойл Нехтохим Бургас" участват в гасенето на огъня. Евакуирани са хората от крайните къщи в град Камено, но пожарът там е овладян, каза старши комисар Николай Николаев:

"Има изгоряла една къща, има обхванати дворове, успяхме да спасим метанстанцията в Камено. В момента горят сухи треви и храсти - голяма площ, няколкостотин декара има със сигурност. Пожарът се движи по посока Камено и влезе в последните къщи в Камено, но сме го спрели. Спряхме притока на газ и евакуирахме хората от метанстанцията и от няколко къщи в края на гард Камено".

Голяма е площта от треви и храсти, изгоряла при пожара, заяви ст. комисар Николаев.


По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руският президент Владимир Путин

Путин нареди увеличаване на числеността на руската армия със 180 хиляди до 1,5 милиона

Руският президент Владимир Путин подписа в понеделник нов указ, разпореждащ увеличаване на числеността на руската армия със 180 хил. войници до 1,5 милиона войници, което ще доведе до нарастване на руските въоръжени сили до 2,39 милиона, съобщават ТАСС и Ройтерс, позовавайки се на указа, публикуван на уебсайта на Кремъл. Указът ще влезе в..

публикувано на 16.09.24 в 15:51
Тиери Бретон и  Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен прие оставката на еврокомисаря Тиери Бретон

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прие оставката на европейския комисар по вътрешния пазар на Франция Тиери Бретон и му благодари за работата. Оставката, която влезе в сила незабавно, беше потвърдена от говорител на Европейската комисия. "Председателят на ЕК взе под внимание и прие оставката на Тиери Бретон и му..

публикувано на 16.09.24 в 15:37
 Документалния филм

На 18 септември в Плевен ще се излъчи документалния филм "ОТ ДРУГАТА СТРАНА"

На 18 септември от 17.00 часа плевенчани ще могат да видят в зала “Катя Попова“ документалния филм "ОТ ДРУГАТА СТРАНА"  - един различен разказ за войната в Украйна, сниман в Русия, Донецк и новозавладените територии .  Публиката ще има и среща с творческия екип – журналиста Мартин Георгиев и режисьора Николай Русакиев . Действието във..

публикувано на 16.09.24 в 15:18

ВАС ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на ДПС

Пет дни преди да стане ясно окончателния вариант, под който партии и коалиции ще участват на предстоящите предсрочни избори, двете фракции в Движението за права и свободи продължават съдебната битка за марката "ДПС".  ВАС отхвърли жалбата на "Демокрация, права и свободи - ДПС" срещу отказа на ЦИК да бъде регистрирана за изборите ЦИК остави без..

публикувано на 16.09.24 в 15:10
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Не сме доволни от решението за линията на бедност

Не сме доволни от решението за линията на бедност и не заради числото , а заради това, че се промени принципът. Това каза пред БНР Пламен Димитров, президент на КНСБ : "Продължаваме да настояваме методиката за определяне на линията на бедност да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, които да гарантират минимум на..

публикувано на 16.09.24 в 15:01

До края на седмицата се провеждат скринингови прегледи за туберкулоза

Ако човек има неясни симптоми на дихателна инфекция, пътувал е до далечна дестинация или е контактувал с болен от туберкулоза, е добре да се възползва от организирания скрининг за това заболяване през следващите няколко дни.  Препоръката даде проф. Диана Петкова, началник на Клиниката по пневмология и фтизиатрия в болница "Света..

публикувано на 16.09.24 в 14:58
В Средно училище

860 ученици започват новата учебна година в училищата на територията на затворите в България

860 ученици започват новата учебна година в училищата на територията на затворите в България. 58 от тях са първокласниците. Шест средни училища със седем филиала към тях има та територията на затворите в България, съобщи директорът на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" главен комисар Ивайло Йорданов, който откри новата учебна..

публикувано на 16.09.24 в 14:58