Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС решава съдбата на ръководителите на ЦГМ, "Метрополитен" и "Топлофикация"

Снимка: Ани Петрова
Чуй новината! Чуй новината:

На днешното заседание на Столичния общински съвет се очаква да бъдат освободени от длъжност ръководителите на шест важни общински дружества, сред които Центърът за градска мобилност, Столичният "Метрополитен" и "Топлофикация - София". 

Предложението за уволненията е на Карлос Контрера и независими общински съветници, подкрепено от групите на ГЕРБ-СДС и БСП. 

В управлението на 6-те общински дружества ще влязат 30 души, които ще изпълняват ръководните длъжности до провеждането на конкурс.

"Икономическото мнозинство в София направи първата крачка, за да превземе важните дружества в София, които управляват повече, отколкото бюджета на столицата за година. Нас ни е срам, че сме в една сграда с терористи и с хора, които просто не знаят защо са тук. И сметката ще платим всички ние, защото това са парите на целия град. Ще предприема необходимите действия, за да може да направим така, че общественият интерес да е защитен, а не да отива по партийни или други каси", заяви заместник-кметът Иван Василев. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Френският президент Еманюел Макрон (вляво) и украинският президент Володимир Зеленски (вдясно) пристигат, за да говорят с медиите след срещата си в Елисейския дворец в Париж, 10 октомври 2024 г.

Украйна не се готви за примирие с Русия, заяви Володимир Зеленски

Украйна не се готви за примирие с Русия, заяви украинският президент Володимир Зеленски в Париж - втората от спирките в западноевропейската му обиколка днес в търсене на допълнителна подкрепа за страната му. Зеленски се срещна с Макрон в Париж "Прекратяването на огъня между Русия и Украйна не е тема за разговори със съюзниците ни" - заяви..

публикувано на 10.10.24 в 21:21

Петима задържани при специализирана полицейска операция в Пернишко

Петима души са задържани за съпричастност към вече извършени престъпления и за притежаване на наркотични вещества при специализирана полицейска операция в Пернишко, съобщиха от ОДМВР. В спецакцията са участвали представители на  Криминална, Икономическа и Охранителна полиция, както и служители на дирекция "Жандармерия". Полицейските действия са били..

публикувано на 10.10.24 в 21:20

МВнР с препоръки за българите, намиращи се на територията на щата Флорида

Българските граждани, намиращи се на територията на щата Флорида, стриктно да спазват указанията на местните власти и да не предприемат пътувания до засегнатите от урагана "Милтън" райони, препоръчват от Министерството на външните работи (МВнР)  на страницата на ситуационния център на ведомството. Жертви, наводнения и разрушения - "Милтън" порази..

публикувано на 10.10.24 в 21:00
Снимката е илюстративна.

Безплатни скринингови прегледи за превенция на хронични заболявания в област Добрич

Безплатни скринингови прегледи по Националната програма за превенция на хронични незаразни болести започва през месец ноември в област Добрич. Прегледите ще се извършват от специалисти в лечебните заведения за извънболнична помощ – Диагностично консултативните центрове 1 и 2 в Добрич и в Медицинския център в Балчик. Безплатните скринингови..

публикувано на 10.10.24 в 20:50
Председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен и президентката на Молдова Мая Санду - Кишинев, 10 октомври 2024

ЕС ще инвестира 1,8 млрд. евро в икономиката на Молдова

Европейският съюз ще инвестира 1,8 млрд. евро в икономиката на Молдова през следващите три години, предаде молдовската новинарска агенция МОЛДПРЕС. Средствата ще бъдат инвестирани в инфраструктурни, енергийни и бизнес проекти. Целите са част от плана за икономически растеж на Молдова, каза председателката на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон..

публикувано на 10.10.24 в 20:22
Снимката е илюстративна, архив.

Моторист загина при катастрофа на Околовръстния път на София

Водач на мотор е загинал при тежка катастрофа с лек автомобил на кръстовище на Околовръстния път на София и Мировянското шосе. Инцидентът е станал малко преди 19:30 часа тази вечер. На мястото има екипи на полицията, преминаването в този участък е затруднено. 

публикувано на 10.10.24 в 20:21
Дим се издига след въздушни удари в Южен Ливан, както се вижда от северната част на Израел, 10 октомври 2024 г.

Израелски въздушен удар в един от централните квартали на Бейрут

За израелски въздушен удар тази вечер в един от централните квартали на Бейрут съобщават местните медии и чуждестранните журналисти там. Поне две експлозии е чула кореспондентката на Би Би Си в Баста, който е работнически квартал и е приютил голям брой от принудените да се евакуират от Южен Ливан цивилни заради израелските бомбардировки там срещу..

публикувано на 10.10.24 в 20:05