Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забрана за работа на открито по обед в Гърция

Снимка: Ройтерс

В Гърция въведоха тотална забрана да се работи на открито в обедните часове на високи температури.

Днес е пореден ден с висок риск от пожари.

Да се затворят спешно всички археологически музеи от 12 на обяд до 17 часа, настояват лекари и депутати. Вчера въпреки забраната за работа в тези часове Акрополът в Атина беше отворен за посещение, като температурата на слънце премина 50 градуса и по чудо няма жертви, казаха от дежурния лекарски екип.

Властите предупреждават и днес, че в сила е забрана за работа на открито по обед, спират всички фирми за доставки на хранителни стоки по домовете. Забраниха дори на сервитьорите на плажните заведения да обслужват клиенти до 17 часа. Екипи на министерството на труда извършват проверки, налагат много високи глоби на работодатели и отнема лицензи на заведения. Автобуси без климатик не се движат.

По информация от Гражданска защита частично е овладян пожарът на остров Крит, но все още не се допуска връщане на туристи, които бяха евакуирани вчера. За денонощие  възникнаха 37 пожара. Днес също рискът от пожари е висок за цялата страна.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

При руски удари срещу различни райони на Украйна са загинали осем души

При руски удари срещу различни райони на Украйна са загинали осем души. На този фон в Киев на посещение беше индийският премиер Нарендра Моди в опит да търси мирно решение на конфликта. Двама души са загинали в област Суми, североизточна Украйна, други двама са убили при руски обстрел на селище в Харковска област. За жертви беше съобщено и в..

публикувано на 23.08.24 в 17:56
Френският президент Еманюел Макрон

Френският президент започна консултации с политическите сили за следващото правителство

Френският президент Еманюел Макрон започна консултации с политическите сили от двете парламентарни камари за следващото правителство. Неговото съставяне беше отложено отложен с близо два месеца след предсрочните избори, като президентът се мотивира с Олимпийските игри. Първите приети от президента Еманюел Макрон бяха лидерите на левите сили,..

публикувано на 23.08.24 в 17:48
архив

Кметът на Елин Пелин: Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян"

Пожарът в близост до село Нови хан е "почти овладян". Това каза кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов. Той обясни, че няма опасност за хората. И посочи, че наред с двете пожарни, много доброволци са се отзовали на призива за помощ. "Има над 150 доброволеца на терен. За жалост обаче, пожарът е на много голямо пространство и вятърът като го..

публикувано на 23.08.24 в 17:44

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева, става ясно от декларацията му за имуществено състояние, подадена пред Антикорупционната комисия . Освен сметката с над три милиона лева, Делян Пеевски има също сметки в евро и долари и ползва няколко недвижими имоти в столицата с договор за наем. Депутатът има..

публикувано на 23.08.24 в 17:21

АСП обяви обществените поръчки за закупуване на стоки за новородени деца

Агенцията за социално подпомагане обяви обществените   поръчки за закупуване на стоки за новородени деца, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  по Програма за храни и основно материално подпомагане. 16 вида стоки за новородени предвижда да закупи Агенцията за социално подпомагане. Сред тях са залъгалки,..

публикувано на 23.08.24 в 17:06

Пожар в близост до село Нови хан - във вилна зона "Побит камък"

За пожар в близост до село Нови хан, съобщиха от Община Елин Пелин във Фейсбук. От Областната дирекция на МВР - София обясниха, че пожарът е във вилна зона "Побит камък". Общо три екипа на пожарната извършват действия по погасяване на пламъците, съобщиха от ОДМВР. Междувременно кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов съобщи за БНР, че вече е..

публикувано на 23.08.24 в 16:52

Евтим Милошев: Осигурени са 245 млн. лв. за компенсация на бизнеса за високите сметки за ток

245 млн. лв. са осигурени за компенсация на бизнеса за по-високите с 40% сметки за ток от месец юли до края на годината. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев след среща с хотелиери и ресторантьори в к.к. "Слънчев бряг". Очаква се изплащането на средствата да започне след 2 месеца, когато страната ни ще получи поисканата..

публикувано на 23.08.24 в 16:34