Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха заместник-министъра, призовал Меси да се извини за расистки обиди

Лионел Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Аржентина Хавиер Милей уволни заместник-министъра на спорта Хулио Гаро, който заяви, че Лионел Меси трябва да се извини за расистките обиди от страна на националите на страната по адрес на френските футболисти, съобщиха от пресслужбата на държавния глава в социалните мрежи.

"Президентът заявява, че никое правителство не може да казва на Аржентина, световен шампион и двукратен носител на Копа Америка, какво да казва, какво да мисли или какво да прави, точно както и на всеки друг гражданин. Поради тази причина Хулио Гаро вече не е заместник-министър на спорта", се казва в съобщението.

По-рано в интервю за радио "UrbanaPlay" Гаро каза, че смята, че "капитанът на националния отбор трябва да се извини в този случай, както и президентът на Аржентинската футболна асоциация".

След финала на Копа Америка, в който аржентинците победиха Колумбия с 1:0 след продължения, шампионите разпространиха в социалните мрежи видео, в което звучи песен, съдържаща обиди на расова основа, срещу футболистите на Франция.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Женският национален отбор по шахмат с европейската титла на първенството в Будва

Победа и равенство за националните ни отбори на Шахматната Олимпиада в Будапеща

Националните отбори на България постигнаха победа и равенство в шестия кръг на Шахматната Олимпиада в Будапеща.  Мъжкият тим се наложи с 3:1 точки над Монголия. Победи с белите фигури записаха Иван Чепаринов и Мартин Петров. На първа дъска Чепаринов се справи с Ганзориг Амартувшин, докато на трета Петров надигра Ердене Баасансурен. На другите две..

публикувано на 16.09.24 в 22:01
ЦСКА (София)

ЦСКА (София) надигра Локомотив (София) като гост във футболната Първа лига

Отборът на ЦСКА (София) победи Локомотив (София) с 3:0 като гост в двубой от изтегления 12-ия кръг във футболната Първа професионална лига. „Червените“ прекъснаха серията си от четири поредни загуби и записаха едва втори успех от седемте си изиграни двубоя. Тимът се изкачи на 13-о място във временното класиране с 6 точки. С тази среща бе отбелязан и..

публикувано на 16.09.24 в 21:54
Пол Макнами

Пол Макнами: България има страхотен млад отбор

„Това беше  една много значима и важна победа за България, защото ще вдъхне увереност на тези млади, но безспорно талантливи момчета", това каза   австралийската тенис легенда Пол Макнами след впечатляващия успех на България  над Салвадор с 3:2 победи в турнира за Купа "Дейвис". „Начинът, по който Янаки спечели срещу толкова опитен съперник, какъвто..

публикувано на 16.09.24 в 19:25
Мартин Чой с Такеши Ишизука (Япония) и Кристофър Бергман (Швеция)

Мартин Чой и отборът на "Мако рейсинг" с пето място в последния кръг от СШ за издръжливост във Франция

Мартин Чой и неговият отбор "Мако рейсинг" влязоха в топ 6 на последния кръг на Световният шампионат по мотоциклетизъм за издръжливост на писта "24 часа на Bol d'Or", който се проведе  на пистата "Пол Рикар" във Франция. Българинът и съотборниците му Такеши Ишизука (Япония) и Кристофър Бергман (Швеция) заеха пето място в клас "Супербайк". Така тимът..

публикувано на 16.09.24 в 18:04
Янаки Милев

Янаки Милев спаси три мачбола и осигури победата на България над Ел Салвадор за Купа "Дейвис"

България победи по изключително драматичен начин над Ел Салвадор в двубоя между двете страни от Световна група II на Купа “Дейвис”,  отборното първенство по тенис за мъже. Българският тим с капитан Валентин Димов навакса изоставане от 1:2 успеха и в крайна сметка спечели с 3:2 победи в сблъсъка на кортовете на тенис клуб “Локомотив” в Пловдив. В..

публикувано на 16.09.24 в 17:40
Президентът на БФ Волейбол откри турнира за

Любо Ганев: Волейболен клуб Драгоман показа как трябва да се популяризира нашият спорт

Женският отбор на "Левски София"  спечели предсезонния турнир за Купата на кмета на Драгоман. "Сините" се наложиха и над трите си съперника - ЦСКА, Славия и отбора на домакините. Турнирът беше организиран в чест на официалното представяне на най-новият клуб в женския ни волейбол - ВК Драгоман. Надпреварата беше открита от легендата на..

публикувано на 16.09.24 в 17:20
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

Олимпийският шампион по сободна борба от Париж  Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“. Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят..

публикувано на 16.09.24 в 16:44