Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава гасенето на пожара върху 250 дка гори при кюстендилското с. Ваксево

Снимката е илюстративна.
Снимка: СИДП

Продължава погасяването на пожара, който възникна на 16 юли в иглолистна гора в района на с. Ваксево, който се  разпространи в посока на селата Тишаново и Фролош. 

Над 30 пожарникари и екипи на горските стопанства от региона ще са на терена до късно тази вечер, използва се специализирана техника, включила се и частна фирма с водоноски. 

Пожарът беше локализиран на площ от около 250 декара - отделна местност, където са насочени усилията по гасенето, за да не се разшири пожарът.
Говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка посочи, че продължава работата на екипите: 

"Допълнително е изпратена водоноска, има и частен автомобил - цистерна. Оптимистични са очакванията, че ще бъде ликвидиран до края на деня, но и през нощта ще останат екипи за наблюдение на района". 
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Червен код за интензивни валежи в четири общини в югоизточна България утре

Червен код за интензивни валежи е в сила за утре в четири общини в югоизточна България.  Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасност от наводнения в Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново. Там се очакват валежи от над 65 мм за денонощие. Институтът издаде оранжев код за община Бургас, а също и за Камено и Средец...

публикувано на 31.08.24 в 19:08

"Алтернатива за Германия" ще е фаворит в Тюрингия и Саксония, сочат последни проучвания

Последните социологически проучвания са категорични: всичко сочи, че на местните избори в двете източногермански провинции Тюрингия и Саксония утре крайнодясната "Алтернатива за Германия" ще е фаворит. В Тюрингия се очертава тя да спечели вота, а в Саксония проучванията ѝ дават второ място след Християндемократическия съюз.  Какъвто и да е резултатът на..

публикувано на 31.08.24 в 18:50

Билетите за концертите на Oasis са пуснати в продажба, но се препродават за много по-високи цени

Билетите за концертите на събратата се отново легендарна рок група Oasis са пуснати в продажба, но веднага постъпиха съобщения, че те се препродават за много по-високи цени от номиналните. Има и проблеми с продажбата онлайн на лицензираните уебсайтове. Феновете, които се опитват да влязат в трите уебсайта, продаващи билети за датите в..

публикувано на 31.08.24 в 17:46

Шестима пострадали при аварийно кацане на Ан-2 в Северна Осетия

Шестима души, включително три деца, са пострадали при аварийно кацане на самолет Ан-2 в Пригородния район на Северна Осетия в Русия, съобщи ТАСС.  Двамата пилоти на самолета са в съзнание, но са ранени.  Пострадали са и мъж с две момиченца на 11 и 8 години. Ранено е 11-годишно момче. При излитането на борда на самолета е имало и парашутисти. Когато са..

публикувано на 31.08.24 в 17:22

Филипините и Китай си размениха обвинения след сблъсък на техни кораби в Южнокитайско море

Филипините и Китай си размениха обвинения, след като кораби на бреговата им охрана се сблъскаха в Южнокитайско море, като всяка една от страните заяви, че другата е извършила опасни маневри в спорния район, предаде ДПА. Не се съобщава за пострадали при сблъсъка в района на плитчината Сабина, като това е петият инцидент между военноморските и въздушните..

публикувано на 31.08.24 в 17:10

Отхвърлиха двете предложения на ДПС за членове на РИК в Кюстендил

И двете крила в ДПС - на Ахмед Доган и на Делян Пеевски предложиха свои представители за членове на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Това не беше прието по време на консултациите в областната управа и комисията ще бъде назначена служебно. При консутациите се появиха упълномощени представители от двамата съпредседатели на..

публикувано на 31.08.24 в 16:59
Остров Крит

Американски офицер е починал при падане от балкона на апартамент в град Ханя на остров Крит

Американски офицер е починал при падане от балкона на наетия от него апартамент в град Ханя на остров Крит. Инцидентътъ е станат тази сутрин, а мястото е блокирано от полиция.  По информация от местните медии, които се позовават на полицейски източници, се разследват три версии.  Едната е 30-годишният американски офицер да е..

публикувано на 31.08.24 в 16:43