Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници в София решават съдбата на Четвърта градска болница

Снимка: Ани Петрова

Общинските съветници в София ще решават днес каква да бъде съдбата на Четвърта градска болница. Местният парламент ще заседава отново, след като в четвъртък съветниците не успяха да разгледат всички точки от дневния ред. 

Въпреки че идеята за сливане на Четвърта и Втора градска болница първоначално се подкрепя от ръководството на Столичната община, заместник-кметът по финансите отказва да стане вносител на доклада. Съветници от ПП-ДБ-Спаси София предлагат оздравяване на болницата, в която се лекуват и здравно неосигурени пациенти чрез посочен от тях изпълнителен директор.

Вносител на предложението за сливане на двете болници са ГЕРБ-СДС, а от БСП заявиха, че ще го подкрепят. 

Не е ясно кой от вариантите ще подкрепят останалите четири групи в общинския съвет. От Синя София заявиха, че ще решат след провеждането на дебата. 


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ТЕЦ "Бобов дол" с глоба от 100 000 лева

Глоба от 100 000 лева ще плати ТЕЦ "Бобов дол" по наложена санкция от РИОСВ, която е потвърдена от Районнния съд в Дупница и с окончателно решение след обжалване от Административен съд - Кюстендил. Санкциите на централата за последните пет години за допуснати вредни емисии при работа на блоковете  вече възлизат на около 800 000 лева...

публикувано на 18.10.24 в 09:48

Октомврийска изненада: Люляци цъфнаха във Враца

Във Враца цъфнаха люляци. За необичайното явление съобщиха в социалната мрежа врачани, които са заснели красивите дръвчета на няколко места из града. Според специалисти цъфтежът на люляците през есента се обяснява с дългото лято и със слънчевите дни в края на септември, а и през октомври. Снимки: Facebook

публикувано на 18.10.24 в 09:33
Андрей Янкулов

Андрей Янкулов: За по-малко щети ВСС би трябвало да не пристъпва към избор на главен прокурор

Естествено, че ВСС ще оправдае процедурата, която провежда и ще обяви, че е легитимна, законова и съобразена с духа и буквата на закона. И няма как да има изненади в това. Отделен е въпросът доколко са сериозни тези аргументи, каза директорът на Антикорупционния фонд Андрей Янкулов в интервю пред БНР. В предаването "Преди всички"..

публикувано на 18.10.24 в 09:28
Световна здравна организация

Първи потвърден случай на холера в Ливан, СЗО изрази притеснение

Световната здравна организация изрази безпокойство от първия потвърден случай на холера в Ливан, работи се за предотвратяване на по-голям епидемичен взрив, предаде ДПА. В началото на август започна кампания за ваксиниране срещу холера, но тя беше прекъсната поради ескалацията на бойните действия между "Хизбула" и Израел. Повече от 1..

публикувано на 18.10.24 в 09:18
На мястото на ракетна атака в град Покровск, Донецка област, 8 август 2023 г.,

Продължават руските атаки в Донецка област

Продължават активните руски атаки по посока на градовете Покровск и Курахово в Донецка област, съобщиха от украинския Генерален щаб. От руското министерство на отбраната заявиха, че руските сили са наложили контрол над още едно село в този район. През последното денонощие украинската отбрана е отблъснала 36 нападения близо до Курахово...

публикувано на 18.10.24 в 08:57

"Нощ на индустрията" в Габрово

Габрово е домакин на инициативата "Нощ на индустрията". Тази вечер в нея се включват шест компании, чийто бази са на територията на града.  В основата на инициативата стои индустрията като важен икономически фактор за развитието на района и популяризиране на възможностите за работа и кариерно ориентиране сред младите хора. Регистрираните..

публикувано на 18.10.24 в 08:37
Кириакос Мицотакис

Мицотакис е скептичен за миграционното споразумение между Италия и Албания

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис изрази скептицизъм относно миграционното споразумение между Италия и Албания в интервю за "Файненшъл таймс" Първите мигранти, изпратени в приемните центрове на базата на този договор , пристигнаха в Албания тази седмица. "Тези хора са обработвани според италианското законодателство за убежище и каквото и да се случи..

публикувано на 18.10.24 в 08:27