Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СОС реши да слее Четвърта и Втора градски болници

Снимка: Ани Петрова

Столичният общински съвет реши да слее Четвърта и Втора градски болници. 

Медиците от Четвърта градска болница ще получат право да работят във Втора градска или в друго общинско лечебно заведение, обясни съветникът от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на здравната комисия д-р Антон Койчев. Това са 35 лекари и 19 специалисти по здравни грижи:

"Самият процес ще трае поне шест месеца. За да разсея съмненията, да не се притесняват тези, които работят в Четвърта градска, добре дошли са, имат възможност да работят и да се развиват съобразно техните лични планове и предпочитания. Чакаме ги тези специалисти, това са подготвените кадри".

Какво ще се случи със сградата на Четвърта градска болница, ще решават общинските съветници. Предлагат се варианти в нея да има медицински център, хоспис или болница за долекуване. 

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Радмила Попова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лидерът на

"Хизбула" обеща по-остри действия срещу Израел след убийството на лидера на "Хамас"

Ливанската шиитска организация "Хизбула" заяви, че ще предприеме по-остри действия във войната срещу Израел след убийството на лидера на палестинската групировка "Хамас" Яхия Синуар. Израел бомбардира Ивицата Газа, Ливан и Сирия Яхия С и нуар, сочен за "архитект" на атаките на "Хамас" в Израел на 7 октомври миналата година, е бил убит в..

публикувано на 18.10.24 в 07:35
Марк Рюте

Марк Рюте: Единството на НАТО в подкрепа на Украйна няма да се разпадне

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, посети  военна болница в Брюксел, където се лекуват украински защитници.  Зеленски ги награди с държавни отличия. По-рано той  призова лидерите на Евросъюза да нанесат решаващ удар на Путин - с покана за членство на Украйна в НАТО. В заключенията от заседанието си лидерите, 27-те потвърдиха решимостта си да..

публикувано на 18.10.24 в 07:32
Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен: ЕК скоро ще представи законодателни предложения за връщане на нелегалните мигранти

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Комисията скоро ще представи нови законодателни предложения за връщанията на нелегалните мигранти. Темата за миграцията беше основна на заседанието на европейските лидери, което приключи снощи. "Едва 20 на сто от тези, които нямат право да останат в ЕС, се връщат в..

публикувано на 18.10.24 в 07:28

Община Русе не пуска представителен ансамбъл на престижен форум

Покана за участие в концерт по повод Деня на народните будители разбуни духовете в Русе и се стигна до протест на родители срещу ръководството на Общинския детски център за култура и изкуство . България ще бъде домакин на 53-тия Световен конгрес на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства . Това събитие е от..

публикувано на 18.10.24 в 06:32
 Джо Байдън

Байдън и Харис се надяват на край на войната в Газа след смъртта на Яхия Синуар

Смъртта на лидера на "Хамас" Яхия Синуар дава възможност за слагане на край на войната в Газа и връщането на израелските заложници, които все още са държани от палестинската групировка. Така позиция изразиха американският държавен глава Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис.  "Сега е моментът да минем напред към примирие в Газа, да гарантираме, че се..

публикувано на 18.10.24 в 05:24
Британският държавен секретар по въпросите на външните работи, общността и развитието Дейвид Лами пристига на Даунинг стрийт 10 за среща на кабинета, Лондон, 15 октомври 2024 г.

Дейвид Лами е на посещение в Китай

Британският външен министър Дейвид Лами ще бъде в Китай днес и утре, където ще се срещне с китайския си колега Ван И в Пекин и с представители на британския бизнес в Шанхай. Първото посещение на британския дипломат номер в Китай от встъпването му в длъжност през юли идва, след като правителството настоя, че ще "предизвика" Китай по въпроси, включително..

публикувано на 18.10.24 в 05:19

Кипър забрани мобилните телефони в училищата

Кипър забрани използването на мобилни телефони и други умни електронни устройства в училищата със закон. Парламентът гласува промяна та на пленарната сесия в четвъртък вечерта. Целта е да се подобри учебният процес, психическото и физическото здраве на учениците. Новите правила важат за всички средни училища – гимназии, лицеи и техникуми...

публикувано на 18.10.24 в 05:16