Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жоел Арате: Аркадата на Росенов не ме притеснява

Жоел Арате
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от първия мач на Радослав Росенов на Олимпийските игри в Париж. Той срази с 5:0 съдийски гласа Баходур Усмонов (Таджикистан) и се класира за 1/8-финалите в категория до 63,5 килограма.

Росенов получи аркада във втория рунд на мача, но това не притеснява щаба на мъжете. "Доволен съм от Радо, изигра много добър първи мач. Ние имахме изготвена тактика срещу този съперник, когато той тръгва напред, да пазим средна и далечна дистанция, с бързина. Познавахме го много добре, защото той търси тежки удари и трябва да се компенсира със скорост. Във втория рунд искахме да играе по-далеч, но в средата стана този инцидент, изпусна момента и съперникът го удари с глава. Аркадата не ме притеснява, защото ще играе по-хитро и умно. Вярвам, че ще се представи по-добре във втория мач“, каза Арате.

Селекционерът благодари за оказаната чест от президента на България Румен Радев, който подкрепи Росенов от трибуните: "За нас е чест и гордост, че президентът на България, председателят на БОК дойдоха да гледат Радо. Това ни мотивира още да покажем какво можем."

За предстоящия мач на Росенов утре с канадеца Уайът Санфорд Арате заяви: "Гледахме няколко мача на съперника. Той по принцип се боксира в категория до 67 килограма, сега свали на 63,5, за да може да вземе квота. Играе сходно като първия съперник на Радо, така че имаме тактика и за него." 

Днес Рами Киуан ще се изправи срещу поляка Дамян Дуркач. Мачът в категория до 71 килограма е от 12:15 часа. Това ще бъде дебют за европейския шампион на олимпийския ринг.

"Гледахме мачове на поляка, изготвихме специална тактика, познаваме го отлично. Всички боксьори на това ниво са качествени, не ги подценяваме. Рами трябва да играе освободено и да се движи, както той умее", каза Арате за предстоящата битка.

"Искам да изпратя и специални поздрави на президена на федерацията Красимир Инински, който постоянно се интересува от нас и ни подкрепя. Благодаря и на медиите, които са редом до нас и отразяват представянето ни. Поздрави и на дъщеря ми Линди, както и на съпругата ми Таня Маринова“, завърши Арате.


По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева за 2025 година. Това обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-кметът на Пловдив - Владимир Темелков, който ще предостави средствата за клуба. Те посетиха строящите се нови футболни игрища до Езикова гимназия "Пловдив", които ще бъдат предоставени за използване на..

публикувано на 08.09.24 в 12:27
Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек

Клоп стъпи отново на стадиона в Дортмунд

Юрген Клоп се завърна на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за бенефисния мач на бившите футболисти на Борусия - Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек. Повече от 80 000 зрители приветстваха бившия треньор на отбора, който сега води отбора на Блашчиковски и го изведе до победа с 5:4. В селекцията на Блашчиковски бяха Роман Вайденфелер, Невен..

публикувано на 08.09.24 в 10:54
Роналд Куман

Куман: Бяхме свежи, бързи, трябваше да вкараме още голове

Селекционерът на Нидерландия - Роналд Куман, не скри задоволството си от резултатната победа с 5:2 срещу Босна и Херцеговина на старта в кампанията за Лигата на нациите по футбол. Домакините на моменти показаха блестящ футбол за радост на публиката на "Филипс стейдиъм". "Играхме много добре във владението на топката. Много свежи,..

публикувано на 08.09.24 в 10:32
Арина Сабаленка

Сабаленка: Тази титла означава много за мен

Арина Сабаленка въплъти духа на любимото си животно тигъра тази година и успя да си проправи път обратно към успеха след контузии и разочарования, за да вдигне най-накрая трофея на Откритото първенство на САЩ. Световната номер две защити титлата си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но получи контузия в гърба в Рим..

публикувано на 08.09.24 в 10:02
Луис де ла Фуенте

Селекционерът на Испания: Има още какво да подобряваме в играта си

Селекционерът на европейския шампион по футбол Испания - Луис де ла Фуенте вярва, че отборът му все още има какво да подобрява след триумфа си на Евро 2024. Испания спечели всичките си седем мача на шампионата в Германия това лято, включително победи над Италия, Германия, Франция и Англия, като последната беше с 2:1 на финала в Берлин...

публикувано на 08.09.24 в 09:33
Килиан Мбапе

Анчелоти за триото Мбапе-Винисиус-Родриго: Взаимодействието им е на високо ниво

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, говори за взаимодействието на "атомното" атакуващо трио Винисиус Жуниор, Килиан Мбапе и Родриго в началото на сезона. "Взаимодействие между Винисиус, Мбапе и Родриго е на високо ниво, но в Реал Мадрид винаги има много високи изисквания към подбора на играчи, защото те са в най-големия клуб..

публикувано на 08.09.24 в 08:49

Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка спечели титлата на US Open след победа във финала над Джесика Пегула със 7:5, 7:5. Двете показаха най-доброто от съвременния женски тенис, но Сабаленка беше по-концентрирана във важните точки и за първи път в кариерата си триумфира като шампионка в Ню Йорк.  26-годишната Сабаленка беше финалистка и през миналата година, но отстъпи..

публикувано на 08.09.24 в 02:01