Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя.

Четири от петте гола паднаха през второто полувреме, като първоначално Септември поведе чрез Виктор Очаи в края на първата част. Мартин Хайдаров изравни за гостите, Мартин Паскалев вкара за 2:1 за Локомотив, Кубрат Йонашчъ отбеляза за Септември за 2:2, връщайки равенството, а победният гол бе дело на Димитър Илиев в 82-ата минута. Софийският тим изигра по-добро първо полувреме, но през вторите 45 минути пловдивчани показаха по-активни действия и създадоха повече положения.

Футболистите на Септември организираха първата по-опасна атаката в срещата, след като 19-ата минута Бертранд Фурие бе изведен в предни позиции и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от гредата. Пет минути по-късно Митко Митков подаде към Фурие, който отново не успя да преодолее вратаря на гостите Кристиан Томов.

Димитър Илиев пробва да затрудни стража на домакините Димитър Шейтанов с удар с глава в 32-ата минута, но вратарят се справи.

Септември поведе в 39-ата минута, когато Кристиан Томов първоначално изби топката, пратена от Митко Митков в наказателното поле, но тя попадна във Виктор Очаи, който реализира за 1:0, насочвайки я в горния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Пловдив.

В самия край на първото полувреме Жулиен Лами стреля към вратата на Септември, но бе неточен.

Ефе Али отправи удар от далечна дистанция в началните моменти на второто полувреме при атака за Локомотив, но прати топката в ръцете на Шейтанов.

Пловдивчани бяха по-активни в следващите минути и в 67-ата влезлият като резерва Мартин Хайдаров засече центриране на Ангел Лясков и с глава отбеляза изравнително попадение за 1:1.

Две минути по-късно последва бърза атака за Септември, която домакините не успяха да превърнат в гол

В 71-ата Мартин Петков стреля директно от свободен удар, топката се отби от напречната греда, а Мартин Паскалев бе най-съобразителен и реализира с глава, давайки преднина от 2:1 за гостите.

Септември успя да изравни само пет минути по-късно, когато след центриране на Митко Митков отляво по атаката на домакините, топката стигна до Кубрат Йонашчъ, който с хубав удар бе точен за 2:2 в 76-ата минута.

Локомотив Пловдив пак поведе с попадение на Димитър Илиев в 82-ата минута. След добър рейд на Ангел Лясков, Мартин Паскалев отклони към Илиев, който изпревари Димитър Шейтанов и от близко разстояние се разписа за 3:2 за гостите.

Пловдивчани можеха да направят успеха си по-изразителен три минути по-късно, когато Йоан Н'зи стреля, но вратарят на Септември Шейтанов реагира навреме и отрази удара му.

В следващия кръг на 31 август Локомотив (Пловдив) приема Локомотив (София), докато Септември ще гостува на Крумовград на 1 септември.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Феновете на ЦСКА София изкупиха и допълнителните пропуски за мача с Локомотив (Сф)

Феновете на ЦСКА София изкупиха всички билети, предоставени от Локомотив София за предстоящата среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят е на 16.09 (понеделник) от 19.45 часа на стадион „Локомотив“ в столичния квартал „Надежда“. „Привържениците на ЦСКА за пореден път демонстрираха вярната си подкрепа към любимия клуб, след като 3 дни по-рано изкупиха..

публикувано на 13.09.24 в 19:42

Лудогорец продава билети в пакет за мачовете от Лига Европа

Лудогорец стартира свободна продажба на пакетни билети за домакинските мачове от основната фаза на турнира Лига Европа от утре, 14 септември. Цената на пакета, включващ и четирите домакинства е с 25% отстъпка от цените на пропуските. Цените на билетите са както следва: Сектор В, блокове 2, 3, 4 и 5 – 50 лв. Пакетна цена - 150 лв Сектор В, блокове 1 и..

публикувано на 13.09.24 в 19:38

Хебър геройски измъкна точка от Локомотив (Пд)

Хебър измъкна точка при гостуването си на Локомотив Пловдив в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят на "Лаута" завърши 3:3, а гостите се добраха до равенството с два гола в добавено време. Така тимът на треньора Любослав Пенев останаха на шесто място във временното класиране с актив от 12 точки, а Хебър e 14-и с пет пункта. Срещата започна отлично..

публикувано на 13.09.24 в 19:22
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева пропуска гръцкото рали Дет заради здравословни проблеми

Европейската ни рали шампионка при жените Екатерина Стратиева няма да участва в рали Дет, кръг от гръцкия шампионат по автомобилизъм.  Причината е, че тя все още се възстановява от здравословния проблем, който беше причина за отпадането й от рали Барум. “Много съжалявам и определено ми е трудно да стоя и гледам отстрани, но здравето е преди всичко...

публикувано на 13.09.24 в 15:35
Андрей Жеков

Андрей Жеков се завръща във волейболен клуб Левски

Андрей Жеков се завръща в Левски София, съобщиха от волейболния шампион на България в петък.   "Най-успешният български разпределител от близкото минало отново ще бъде част от треньорския екип на Левски София. Той ще съвместява роля и отговорности с Андреа Буратини за развитието на различните формации при подрастващите. Фокусът му ще бъде върху..

публикувано на 13.09.24 в 14:16
Станимир Беломъжев

Станимир Беломъжев е сред първите 30 в средната дистанция на СП по колоориентиране

Станимир Беломъжев записа още едно класиране в топ 30 на света, след като финишира на 29-а позиция в средната дистанция на световното първенство по колоориентиране (WMTBOC 2024) край Шумен. Националът ни  финишира на изоставане от 5:37 мин. от новия световен шампион Кристоф Богар (Чехия). Камен Иванов завърши 50-ти, Ивайло Христов - 55-ти, Христо..

публикувано на 13.09.24 в 13:53
Владимир Петков и Давид Костадинов

Българи влязоха в основната схема на турнира по тенис на маса в Панагюрище

Владимир Петков и Давид Костадинов се пребориха за място в основната схема на международния турнир по тенис на маса в Панагюрище с награден фонд 40 хиляди долара, след като надвиха Стоян Сариев и Ерен Бекир с 3:2 гейма в квалификациите. Петков и Костадинов взеха първите два гейма след 11:8 и 11:9, но представителите на "Стоянстрой" Пловдив..

публикувано на 13.09.24 в 06:11