Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец взе бразилско крило от Вашку да Гама

Ерик Маркус
Снимка: ПФК Лудогорец

Лудогорец реализира нов входящ трансфер, съобщиха от футболния клуб.

Шампионите привлякоха под наем за една година бразилското крило Ерик Маркус от Вашку Да Гама. 

Маркус е на 20 години и е от Рио де Жанейро. Той има 36 мача за родния Вашку да Гама, за който е записал два гола и две асистенции.

Футболистът е оценяван на около 1.5 милиона евро, които Лудогорец може евентуално да плати след края на периода му под наем в Разград през следващото лято.

В съобщението си шампионите не уточняват фиксираната трансферна сума.

"В понеделник двете страни финализираха преговорите по сделката, като междувременно Маркус пристигна в България.

Днес Ерик мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, като от вторник крилото ще започне подготовка с новия си отбор в Разград", съобщиха от Лудогорец. 

20-годишният футболист, който минава за един от най-големите таланти в гранда от Рио Де Жанейро, ще играе като преотстъпен в Лудогорец до лятото на 2025 година.

В договора между двата клуба има опция за закупуването на Ерик Маркус от 13-кратните шампиони. 

Крилото е юноша на Вашку Да Гама, като е играл във всички формации на Академията. Маркус вече има 36 мача за първия отбор, като е отбелязал два гола.

Ерик Маркус добавя, цитиран от клуба: "Щастлив съм, че идвам в отбор като Лудогорец. Мечтата ми беше да играя в Европа и ето, че тя се превръща в реалност".


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Левски без Ел Джемили срещу ЦСКА 1948

Левски ще бъде без един от основните си футболисти - Джавад Ел Джемили за днешното гостуване на ЦСКА 1948 в мача от 12-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Двубоят е от 19:15 ч. и ще го предаваме пряко по "Хоризонт". От групата на сините отпадат още контузените Фабио Лима и Асен Митков. Групата на "сините": Матей Маркович, Иван..

публикувано на 15.09.24 в 12:22

Милан се "събуди" и разгроми Венеция

С четири гола в рамките на първите 29 минути Милан постигна категорична домакинска победа над Венеция с 4:0 в среща от четвъртия кръг на футболното първенство на Италия. Тимът, който имаше разочароващо начало на сезона с две равенства и загуба, този път показа впечатляващо представяне и си осигури първа победа през кампанията. Тео Ернандес..

публикувано на 15.09.24 в 09:18

Челси с труден успех над Борнемут

Резервата Кристофър Нкунку вкара гол в 86-ата минута, за да осигури победата на Челси с 1:0 като гост на Борнемут в мач, в който бяха показани рекордните 14 жълти картона във Висшата лига. Борнемут два пъти удари греди, а дузпа на Еванилсън беше спасена от Роберт Санчес през първото полувреме. Но Челси завърши мача силно и Нкунку, който се..

публикувано на 15.09.24 в 09:16

Две дузпи донесоха успех на Реал (Мадрид)

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на Реал (Мадрид) трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания. Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от..

публикувано на 15.09.24 в 09:14

Байерн (Мюнхен) вкара 6 гола на новак

Байерн (Мюнхен) разгроми с 6:1 като гост новака в елита Холщайн (Кил) в двубой от третия кръг в първенството на Германия. Баварците са единственият отбор в Първа Бундеслига, който има пълен актив от девет спечелени точки. След само 13 минути грандът от Мюнхен имаше три гола аванс, а Хари Кейн се отличи с хеттрик за лидера в класирането. Джамал..

публикувано на 15.09.24 в 06:21
Ивет Горанова

Ивет Горанова спечели турнир в Залцбург

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал на силния турнир по карате "Karate1 Series A" в Залцбург (Австрия).  Българката триумфира в категория до 55 кг "кумите", след като на финала надделя над японката Рина Кодо с 5:4. По пътя си до успеха Горанова записа шест поредни победи. Надпреварата беше изключително..

публикувано на 15.09.24 в 06:18

Янаки Милев запази шансовете на България за Купа "Дейвис"

Янаки Милев донесе първи успех за България в сблъсъка с Ел Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Втората ракета на българския тим надделя над Сезар Крус с 6:3, 4:6, 6:3 във втория мач от срещата между двете страни. 20-годишният пловдивчанин триумфира след близо 2 часа и половина игра...

публикувано на 14.09.24 в 22:23