Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязаха 34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите

34 гола бяха отберязани в девет мача в турнира  Лигата на нациите.

В Лига "А" Германия срази Унгария с 5:0. Бундестимът показа зрелищен футбол и пропусна да вкара още голове във вратата на гостите. Никлас Фюлкруг даде начало на наказателната акция, а другите попадения в Дюселдорф реализираха Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Александър Павлович и Кай Хавертц.

В другата среща от група 3 Нидерландия се наложи с 5:2 над Босна и Херцеговина. "Лалетата" демонстрираха много класа в атака, но и традиционните слабости в дефанзивен план. Джошуа Зиркзее, Тижани Райндерс, Коди Гакпо, Ваут Вегхорст и Чави Симонс бяха точни за домакините, а Ермедин Демирович и Един Джеко се разписаха за Босна и Херцеговина.

В ранния мач от програмата Фарьорските острови и Северна Македония завършиха 1:1. Домакините поведоха с гол от дузпа на Вийормур Давидсен в самото начало, но Енис Барди изравни малко след почивката, когато също беше точен от бялата точка.

В същата група 4 на Лига "С" Армения разгроми Латвия с 4:1. През първото полувреме и двата тима си отбелязаха по един автогол, а след почивката арменците бяха пълновластни господари на терена и зарадваха феновете в Ереван с убедителен успех.

Англия показа привлекателно лице под ръководството на новия селекционер Лий Карсли и спечели с 2:0 гостуването си на Ейре. И двата гола паднаха през първата част, а техни автори станаха Деклан Райс и Джак Грийлиш.

Грузия продължи да впечатлява и съкруши Чехия с 4:1. Двата отбора се срещнаха и на Евро 2024, където завършиха наравно, но днес Хвича Кварацхелия и компания бяха безпощадни. Звездата на грузинците откри резултата в Тбилиси от дузпа.

Украйна загуби с 1:2 от Албания в Прага. Украинците първи стигнаха до гол чрез Юхим Конопля в началото на второто полувреме, но Ардиан Исмаили и Ясир Асани донесоха победата на Албания.

Гърция победи Финландия с 3:0 в Атина. Фотис Йоанидис даде преднина на домакините в 23-ата минута, малко по-късно Бенджамин Калман си вкара автогол, а отново Йоанидис сложи точка на спора в 76-ата минута.

В единствения мач от Лига "D" Молдова победи с 2:0 като домакин Малта след попадения до почивката на Михаил Каймаков и Йон Николаеску от дузпа.
По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пол Макнами

Пол Макнами: България има страхотен млад отбор

„Това беше  една много значима и важна победа за България, защото ще вдъхне увереност на тези млади, но безспорно талантливи момчета", това каза   австралийската тенис легенда Пол Макнами след впечатляващия успех на България  над Салвадор с 3:2 победи в турнира за Купа "Дейвис". „Начинът, по който Янаки спечели срещу толкова опитен съперник, какъвто..

публикувано на 16.09.24 в 19:25
Мартин Чой с Такеши Ишизука (Япония) и Кристофър Бергман (Швеция)

Мартин Чой и отборът на "Мако рейсинг" с пето място в последния кръг от СШ за издръжливост във Франция

Мартин Чой и неговият отбор "Мако рейсинг" влязоха в топ 6 на последния кръг на Световният шампионат по мотоциклетизъм за издръжливост на писта "24 часа на Bol d'Or", който се проведе  на пистата "Пол Рикар" във Франция. Българинът и съотборниците му Такеши Ишизука (Япония) и Кристофър Бергман (Швеция) заеха пето място в клас "Супербайк". Така тимът..

публикувано на 16.09.24 в 18:04
Янаки Милев

Янаки Милев спаси три мачбола и осигури победата на България над Ел Салвадор за Купа "Дейвис"

България победи по изключително драматичен начин над Ел Салвадор в двубоя между двете страни от Световна група II на Купа “Дейвис”,  отборното първенство по тенис за мъже. Българският тим с капитан Валентин Димов навакса изоставане от 1:2 успеха и в крайна сметка спечели с 3:2 победи в сблъсъка на кортовете на тенис клуб “Локомотив” в Пловдив. В..

публикувано на 16.09.24 в 17:40
Президентът на БФ Волейбол откри турнира за

Любо Ганев: Волейболен клуб Драгоман показа как трябва да се популяризира нашият спорт

Женският отбор на "Левски София"  спечели предсезонния турнир за Купата на кмета на Драгоман. "Сините" се наложиха и над трите си съперника - ЦСКА, Славия и отбора на домакините. Турнирът беше организиран в чест на официалното представяне на най-новият клуб в женския ни волейбол - ВК Драгоман. Надпреварата беше открита от легендата на..

публикувано на 16.09.24 в 17:20
Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

Олимпийският шампион Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

Олимпийският шампион по сободна борба от Париж  Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“. Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят..

публикувано на 16.09.24 в 16:44

НСА "Васил Левски" откри учебната година с реновирана закрита писта и награди олимпийците

Ръководството на Националната спортна академия "Васил Левски" откри новата учебна година със специална церемония, на която награди  олимпийските шампиони, медалисти и участници на олимпийските и параолимпийските игри в Париж, които са студенти на висшето училище. С "Почетни медали" бяха удостоени олимпийските шампиони по вдигането на тежести и по..

публикувано на 16.09.24 в 15:04
Карлос Насар и Павел Христов

Карлос Насар: Може да ме събори само, ако някой ми подхвърли допинг

Олимпийският шампион от Париж - Карлос Насар каза, че няма никакво желание да се занимава с проблемите на Българската федерация по вдигане на тежести и с удоволствие би си гледал изхвърлянето и изтласкването, както го посъветва президентът Антон Коджабашев, но се притеснява, че заради неволите на централата тя може да загуби лиценза си и това да го..

публикувано на 16.09.24 в 14:40