Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Барселона: Имахме шансове, но те заслужаваха да спечелят

Ханзи Флик
Снимка: БТА

Старши треньорът на Барселона - Ханзи Флик заяви, че не е притеснен от представянето на отбора си, въпреки поражението с 1:2 при гостуването на Монако в първия кръг от Шампионската лига.

Домакините се възползваха от численото си превъзходство, след като защитникът Ерик Гарсия получи директен червен картон и напусна игра само 10 минути след началото на срещата.

Флик остана позитивен след загубата и призова футболистите да насочат внимание към двубоите, които предстоят.

"След червения картон (на Гарсия) играта се промени тотално, но виждам положителните страни. Опитахме се да се защитаваме като отбор и да атакуваме като отбор. Имахме шансове, но те заслужаваха да спечелят", призна Ханзи Флик, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Казах на отбора да вдигне глава, защото футболистите са разочаровани, но трябва да се съсредоточим върху предстоящото в неделя (мач от Ла Лига срещу Виляреал). Време е да се възстановим. Надявам се играчите да се върнат готови с много енергия. Имаме играчи, които дадоха повече от 100 процента от себе си. Всеки футболист се опита да даде най-доброто от себе си в тази ситуация. Наистина се гордея с този отбор, но трябва да приемем днешната загуба", коментира още германския специалист.

Флик отрече твърдението, че каталунският гранд има затруднения в най-престижния европейски клубен турнир и увери, че е оптимист за шансовете на тима в Шампионската лига, която за последно спечели през 2015 година.

"Ситуацията с червения картон промени нашия план, но трябва да го приемем - случва се", каза още бившият старши треньор на Байерн Мюнхен.

"Ние сме достатъчно силни, за да играем добър сезон в Шампионската лига. Предстоят ни седем мача и мисля, че ще спечелим много", добави Флик.

Барселона посреща швейцарци Йънг Бойс в следващия си двубой от Шампионската лига.
По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Златков

Наши алпийци спечелиха състезания в Аржентина

Националите на България в алпийските ски Калин Златков и Анина Цурбриген записаха престижни победи в стартовете от календара на ФИС в Перито Морено (Аржентина). При мъжете Златков спечели слалома с преднина от 0.90 секунди пред втория Адам Палмър от Швеция. Трети на 1.37 сек е французинът Саша Ауриао. Другият национал Константин Стоилов също..

публикувано на 20.09.24 в 11:48
Феновете искат Локомотив (Пд) без Христо Крушарски

Феновете искат Локомотив (Пд) без Христо Крушарски

Клубът на привържениците на Локомотив (Пловдив) излезе с остра позиция срещу собственика Христо Крушарски и ръководството на "черно-белите" след поражението с 0:2 от ЦСКА 1948 в 9-ия кръг на футболната Първа лига. Феновете на "железничарите" поискаха Крушарски и цялото ръководство да напуснат клуба.  "Ефектът Крушарски! Изчакахме да отмине..

публикувано на 20.09.24 в 11:33
Стилияна Николова

Стилияна Николова с Мастърклас организиран от Катрин Тасева Премиум Академи в Пловдив

Бившата национална състезателка Катрин Тасева организира Мастърклас с абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от шампионата в Будапеща Стилияна Николова. Възпитаничката на Валентина Иванова е и световна шампионка отборно от първенството на планетата във  Валенсия през 2023 година, бронзова медалистка в многобоя от Мондиала в..

публикувано на 20.09.24 в 11:05
Александър Везенков предпочита да се бори за титли и да се чувства значим

Везенков: Предпочитам да се боря за титли и да се чувствам значим

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков през лятото направи избор да се завърне от НБА в бившия си отбор в Европа - Олимпиакос и заяви, че това са хубави дилеми, но е избрал да се бори за титли и да се чувства значим. "Това са хубави дилеми. Филтрирам всички възможности. Доставя ти радост, когато се върнеш в позната среда,..

публикувано на 20.09.24 в 10:29
Цанко Цанков

Цанко Цанков изплува 120 км в река Дунав за 18 часа

Българският плувец Цанко Цанков преплува 120 километра и 600 метра в река Дунав, без да спира, съобщиха от неговия екип. Състезателят стартира вчера по обяд от село Ясен, община Видин и финишира рано тази сутрин на кораба "Радецки" в Козлодуй. Цанков измина дистанцията за 18 часа, 1 минута и 39 секунди.  Плувецът плува за втори път в..

публикувано на 20.09.24 в 09:34
Магнус Карлсен

Обявиха Магнус Карлсен за гросмайстор №1 на века

Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) обяви Магнус Карлсен за най-добрия гросмайстор на века. Норвежецът бе награден на тържествена церемония на ФИДЕ по повод стогодишнината на Международната федерация по шахмат, основана в Париж през 1924 година.  33-годишният гросмайстор е лидер в ранглистата на Международната шахматна федерация. През..

публикувано на 20.09.24 в 09:18
Давид Рая спаси дузпа на Матео Ретеги в 51-ата минута

Артета: Спасяването на Рая бе най-доброто, което съм виждал

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, засипа със суперлативи своя вратар Давид Рая, след като фамозното двойно спасяване на испанеца донесе равенството 0:0 на отбора му като гост на Аталанта в Шампионската лига. Рая спаси дузпата на Матео Ретеги в 51-ата минута, а след това показа феноменален рефлекс и изби и добавката с глава на Ретеги...

публикувано на 20.09.24 в 08:39