Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов: Ако Спартак (Вн) и Локо (Пд) се откажат по средата на сезона, това ще създаде проблеми на цялото първенство

Георги Иванов
Снимка: БТА

Президентът на БФС Георги Иванов даде интервю, в което засегна актуални теми. Според Гонзо централата няма никаква вина относно проблемите с терените по родните стадиони. Бившият нападател е на мнение, че евентуалното отказване от Пъпва лига  на Спартак (Варна) и Локомотив (Пловдив) ще създаде проблеми на шампионата.

Иванов бе на посещение в село Кочан, където откри футболно игрище по повод Европейския ден на спорта.

"За мен е удоволствие, че съм тук. Виждам едно прекрасно училище, прекрасен терен, очакваме на него някои от децата да се превърнат в бъдещи национали. Инициативата е хубава. Това е празникът на Европейския ден на спората, така че успяхме да ги съчетаем. Радвам се, че децата и техните родители, а и жителите на село Кочан се радват и изпитват удоволствие от това, че имат такова съоръжение.

Ние, българите, винаги сме били талантлива нация. Няма място, от което да не се раждат талантливи деца, така че могат да се родят отвсякъде. Въпросът е да спортуват, да се учат, да бъдат позитивни и да станат достойни хора, след като пораснат.

Наистина има много проблеми с футболните терени след това заболяване по тревата, което се случи. Във футболния съюз сме започнали една инициатива по европейски проекти, които обхващат 40 общини. Община Гоце Делчев също е в този проект. По този начин ще се опитаме да подобрим инфраструктурата. БФС няма никаква новина относно това, което се случи с терените. Стадионите са общински и са дадени на клубовете за концесия. Те трябва да се погрижат и за стадионите, и за терените.

Проблемът в България е, че няма инфраструктурата. Имаме 13 стадиона и 16 отбора, не можем да ги преместим от едно на друго място. За да се оправят терените, трябва да спрем първенството за един месец, което е немислимо. В този момент няма друг ход, освен да чакаме до зимата. След това ще мислим какво ще се правим.

Изключително много се надявам да има редовно правителство, за да може и то да помогне в изграждането на инфраструктурата и подобряването на българския спорт. В последните години държавата малко изостава. Радваме се, че имаме медали от Олимпийските игри в Париж, но не са точно спортисти, изградени в България”, заяви Иванов пред БНТ.

Президентът говори и за ситуацията в два от отборите в родния елит - Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна):

“Разбира се, че ще се отрази това, че двама от президентите на два от футболните клубове смятат да спрат финансирането им. Ние имаме лицензионна комисия и ако не се платят две или три заплати, тя взима лиценза на клубовете. Ще бъде изключително неприятно два отбора да се откажат по средата на нищото и това ще създаде проблеми на цялото първенство и на всички нас, които се занимаваме с футбол”, заяви той.
По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Всеки ден трябва да показваме, че сме шампиони

Новият старши треньор на Лудогорец Игор Йовичевич даде съвместна пресконференция в Разград заедно със спортния директор на клуба Георги Караманджуков при официалното си представяне. "Почувствах се много горд, че съм треньор на Лудогорец. От първия момент, в който комуникирам с отбора, почувствах амбицията и знанията на хората, които движат този..

публикувано на 28.09.24 в 12:54
Джон Спероу

Джон Спероу става президент и главен изпълнителен директор на волейбола в САЩ

Известният треньор Джон Спероу ще бъде президент и главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол (USA Volleyball), считано от 1 октомври. Преди да стане 8-ият главен изпълнителен директор на Американската федерация по волейбол, Спероу беше старши треньор на националния отбор на САЩ от 2013 година и е част от ръководството на отбора..

публикувано на 28.09.24 в 11:50
Николай Грязин

Грязин води в WRC2 след първия ден на рали Чили

Българският пилот Николай Грязин (Ситроен) завърши първия ден от рали „Чили” на първо място в категорията WRC2 и на десето място в генералното класиране. Николай е един от претендентите за световната титла в WRC2, а втори в края на деня, на 10,2 секунди от него остана лидерът в класирането в битката за титлата Оливър Солберг (Шкода). Грязин поведе от..

публикувано на 28.09.24 в 11:16
Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов

България с квота в аеробиката за световните игри догодина

Борислава Иванова, Тихомир Баротев и Антонио Папазов спечелиха квота в категория „Тройки“ за световните игри, който ще се проведат в Китай догодина.  Българите стигнаха до визата след като се наредиха на 5-то място в квалификациите на световното първенство, което се провежда в италианския град Пезаро. Според регламента на Международната..

публикувано на 28.09.24 в 10:59

Везенков е най-скъпоплатеният баскетболист в Евролигата

Остават само няколко дни до старта на новия сезон в Евролигата, а сайтът Eurohoops реши да сподели интересна информация с баскетболните фенове, като публикува класацията на най-високоплатените баскетболисти, които ще участват в предстоящата кампания на най-комерсиалния европейски турнир. На върха е бъкгарската баскетболна звезда Александър Везенков...

публикувано на 28.09.24 в 10:10
Ина Лутай, Александра Фейгин и Андрей Лутай

Александра Фейгин залага на музика от „Игра на тронове“ и на „Бийтълс“ в програмите си за новия сезон

Най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин ще участва в първото си състезание за новия сезон в края на седмицата. Българката ще стартира в мемориалния турнир в памет на фигуриста Денис Тен в Астана (Казахстан).  Това ще бъде първа надпревара, в която състезателката на Ина и на Андрей Лутай ще покаже новите си програми, поставени от хореограф..

публикувано на 28.09.24 в 09:44

България с двама гимнастици на СК в Унгария

Даниел Трифонов и Исус Маринов ще представят България на световната чалъндж купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 4 до 6 октомври в унгарския град Сомбатхей. Трифонов е заявен да играе многобой, а Маринов ще участва в надпреварата на халки. Двамата гимнастици ще бъдат извеждани от Александър Марков, а съдия ще бъде Илия Янев. 

публикувано на 28.09.24 в 09:33