Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов с първо време в сутрешната сесия на "Херес"

Никола Цолов
Снимка: Личен архив

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа първо време в сутрешната сесия на втория ден от тестовете на испанската писта “Херес”. Никола завърши с 1.29,758 минути в най-бързата си обиколка, на 0,123 секунди пред Мари Боя, който остана втори във вчерашния първи ден от тестовете след сезон 2024.

За този тест Никола кара за испанския тим Кампос, с който спечели титлата в испанската Формула 4 през 2022, а днес той и Боя осигуриха първите две места в класирането за Кампос, като трети в сутрешната сесия остана Мартиниус Стеншорн за Хайтех, който пък вчера завърши деня на първо място.

Днес сутринта Цолов започна с второ време - 1.29,932 минути при първата си бърза обиколка, на 0,051 секунди от Боя. Малко по-късно Никола записа 1.29,858 минути, с което излезе начело, на 0,023 секунди пред Боя, който си остана с 1.29,881 минути. И малко преди средата на сутрешната сесия Цолов подобри с още времето си - на 1.29,758 минути, с което разликата между него и Боя нарасна на 0,123 секунди, а Стеншорн остана на 0,292 секунди.

Никола се прибра в бокса 1 минута преди края на сутрешната сесия с 42 обиколки до обед, като най-много - 48, записа Джошуа Дюшек, който остана 8-и, на 0,472 секунди от българина.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хиляди привърженици на Левски посетиха премиерата на филма за Георги Аспарухов

Хиляди привърженици на Левски посетиха за премиерата на филма за "синята" легенда Георги Аспарухов "Гунди - Легенда за любовта", която се състоя в зала "Арена София".  Част от официалните гости бяха футболистите и треньорите в Левски, президентът на клуба Наско Сираков заедно със съпругата си Илиана Раева, бившият президент на БФС Валентин Михов, Благой..

публикувано на 09.10.24 в 19:02

Трикратна световна шампионка по олимпийско таекуондо идва за тренировъчен камп в София

В средата на ноември една от най-добрите състезателки по олимпийско таекуондо в света Бианка Кук и нейният съпруг и треньор Арън Кук пристигат в България, за да проведат тренировъчен камп.  Англичанката е участвала три пъти на олимпийски игри. Тя е трикратна световна шампионка и бивша номер едно в световната ранглиста. Аарън Куук също е..

публикувано на 09.10.24 в 18:49
Панатинайкос - ЦСКА

Волейболистките на ЦСКА загубиха с 0:3 от Панатинайкос

Гръцкият гранд Панатинайкос се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:7, 25:16, 25:16) в първия мач от квалификациите на Чалъндж Къп в Атина. Реваншът е след седмица в София, като на "червените" им трябва чиста победа или такава с 3:1, за да запазят шансове за класиране при допълнителен "златен" гейм. Отборът на треньорката Юлия Иванов започна в състав: Ивета..

публикувано на 09.10.24 в 18:28
Илия Груев-младши

Илия Груев пристигна в лагера на националния отбор в Бояна

Лекуващият контузия полузащитник на Лийдс Юнайтед - Илия Груев, пристигна днес в лагера на националния отбор на България по футбол, който се готви в НФБ "Бояна" за мачовете от турнира Лига на нациите на УЕФА срещу Люксембург в Пловдив на 12 октомври и срещу Северна Ирландия в Белфаст три дни по-късно. Груев претърпя операция на дясното коляно през..

публикувано на 09.10.24 в 18:01

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив получи четвърта категория от УЕФА

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив вече е четвърта категория по изискванията на Европейската футболна централа (УЕФА), съобщиха от Ботев (Пловдив).  "Нашият дом е готов да приеме мачове от най-високо ниво за радост на всички фенове на футбола в България. Вече повече от две години полагаме всякакви усилия „Колежа” да блести с онзи блясък, който му..

публикувано на 09.10.24 в 17:25
Лукас Пакета

ФА иска доживотно наказание за бразилски халф заради залагания

Английската футболна асоциация (ФА) повдигна нови обвинения срещу халфа на Уест Хем Лукас Пакета за нарушаване на правилата за залагане, съобщава таблоидът "Сън". Бразилският футболист е обвинен, че между ноември 2022 г. и август 2023 г. умишлено си е изкарал най-малко четири жълти картона, на което около 60 бразилци са заложили в бетинг..

публикувано на 09.10.24 в 07:51
Андрес Иниеста гледа към Барселона

В Барселона чакат Андрес Иниеста

Президентът на футболния Барселона Жоан Лапорта чака в клуба завършилия кариерата си Андрес Иниеста. Световният и европейски шампион с Испания обяви оттеглянето си на 40-годишна възраст. "Иниеста е ключов човек при разбирането на успехите и ценностите на Барса. Говорим за играч от "Ла Масия", който е израснал у дома и като футболист, но и..

публикувано на 09.10.24 в 07:44