Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Етрополски очаква изборни хватки във фехтовката

Снимка: БТА

Легендата в българската фехтовка Васил Етрополски представи екипа си и програмата си, с която се кандидатира за президентския пост в Българската федерация по фехтовка, като Изборното събрание - по негови думи - трябва да бъде проведено на 17 декември в Министерството на младежта и спорта. Той обяви желанието си преди месец, а днес разказа в Пресклуб "България"  визията си за управление.

До момента единствено неговата кандидатура е официално обявена, но Етрополски очаква сегашното ръководство на федерацията да му бъдат конкуренти, като поради този факт се опасява от честността на изборите. На въпрос дали това ръководство има лостове за влияние и дали изборът може да е неравнопоставен, той каза: "Да!"

"Винаги съм искал да опитал да помогна с моите знания и опит. Пенсионирам се тази година и вече нямам извинения да не опитам. С мен се свързаха и хора, които ми споделят, че не всичко върви добре, че има неща, които трябва да се оправят, че нямаме достатъчно състезатели и треньори. Това ме накара да се замисля как мога да помогна. Във федерацията се върви по утъпкан път, а аз искам да излезем от този път, да се справим с някои неща, които пречат. Не съм тук да руша, а да надграждам", заяви той.

Той предложи и конкретна програма, която е изготвил в последните дни, в които е в България с приоритетите, които смята за най-важни. "Имам програма по точки, които съм написал, да бъда конкретен. На първо място е ефективност и логистика. В това отношение има много да се желае. Нужда е промяна във вътрешната структура, за да има правилно разпределение на средства, екипировка, помощ. Следва преструктуриране на средства, на внимание, на действие. Това е важно, за да могат например, някои средства да отиват на правилното място. Залагаме на нови идеи и начини за собствени доходи. Досега хората са били доволни от парите от министерството, но съм на мнение, че тези пари невинаги стигат. Моята цел е да се намери нещо допълнително, което би било от голяма помощ за всички", допълни той.

Етрополски представи и част от екипа си, в който влизат Мариела Павлова, която работи за Академия "Етрополски", бившият национален състезател в спорта Петър Пейчев, който е дългогодишен приятел на кандидата, както и Джема Грозданова, на чиято експертиза се разчита заради успешната работа за проекта "София - европейска столица на спорта".

Още - в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Орлин Станойчев

Орлин Станойчев: Най-добрите ни състезатели трябва да играят в мача срещу Румъния за Купа „Дейвис“

"Срещата срещу  състава на Румъния ще бъде много, много трудна. Срещу тях винаги е така, независимо от състава им. Ще ни трябват най-добрите ни състезатели, защото с тях  ще имаме най-големи шансове да спечелим този мач", това заяви специално за БНР членът на Управителния съвет на Българската федерация по тенис Орлин Станойчев  по повод..

публикувано на 10.10.24 в 13:47
Стилияна Николова, Дария Варфоломеев и София Рафаели

Дария Варфоломеев и Стилияна Николова с участие в турнира "Златните момичета... ЗАВИНАГИ"

Олимпийската шампионка от Игрите в Париж - Дария Ваpфоломеев от Германия и европейската шампионка от първенството в Будапеща - Стилияна Николова, ще вземат специално участие в турнира по художествена гимнастика "Златните момичета... ЗАВИНАГИ".  Първото издание е от 18 до 20 октомври в „Арена Самоков“, съобщи специално за БНР европейската и световна..

публикувано на 10.10.24 в 12:11

Състезатели от 10 държави ще се борят за титлите в турнира „Рамус София къп“

Състезатели от 10 държави са победи заявка за участие в 11-ото издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“, който ще се проведе на 2 и 3 ноември в многофункционалната спортна зала на Националната спортна академия „Васил Левски“. Срокът за регистрация ще приключи на 27 октомври. „Всяка година състезанието, което е..

публикувано на 10.10.24 в 07:20
Балкан загуби от Билбао с 55:95

Балкан с тежко поражение за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан (Ботевград) стартира с тежка загуба от Билбао Баскет с 55:95 точки като гост в Испания в първия кръг от 10-та група на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините имаха предимство през цялото време, а българският отбор не поведе нито веднъж в двубоя. Билбао натрупа 11 точки аванс в края на първата..

публикувано на 10.10.24 в 06:40

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44

Поражение за Рилски спортист в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Българският шампион Рилски спортист загуби от унгарския Алба Фехервар с 88:100 (17:30, 20:22, 21:33, 30:15) като гост в Секешфехервар в първа среща от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините от Алба Фехервар поеха инициативата още в началото на двубоя и след силна първа четвърт поведоха с 30:17. Рилски спортист не..

публикувано на 09.10.24 в 21:13

Волейболният Нефтохимик с победа над гръцкия Кифисия в турнира Чалъндж къп

Отборът на Нефтохимик 2010 започна триумфално сезона си - с европобеда с 3:01 (25:18, 25:17, 25:19) над гръцкия съперник Кифисия в първи 1/32-финал за Чалъндж къп пред повече от 1000 зрители в новата зала "Арена Бургас". Нехтохомимик започна със състав: Добромир Димитров, Рафал Фарина, Аксел Трухчев, Шимон Крайчович, Франсоа Ребейрол, Красимир..

публикувано на 09.10.24 в 20:59