Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев отчете най- успешната година за олимпийското таекуондо

Снимка: Facebook / BTFWT

Председателят на Българската федерация по олимпийско таекуондо (БФТ) Слави Бинев отчете най-успешната година в историята на този спорт в страната на днешното редовно заседание на Управителния съвет на централата.

Бинев изтъкна спечелената европейска титла при жените през май в Белград от Кимия Ализаде, която в последствие заслужи и бронз на Игрите в Париж 2024 при дебюта за български таекуондист на Олимпиада. Той не пропусна и успеха на Станислав Митков, който завоюва сребърен медал при юношите на Световното първенство по таекуондо до 17 години в Чунчон (Република Корея), както и други успехи на български състезатели в международни състезания.

Обсъди се и въпросът за организиране на гала-вечер през ноември по случай 30-годишнината от официална регистрация на БФТ.

Беше разгледан и планът за дейността на организацията за следващия спортно-състезателен сезон, като основно се наблегна на домакинството на страната на големи международни първенства през 2025 година. Освен традиционният вече турнир "България Оупън", който се се състои през първия уикенд на март, Бинев обяви, че е договорено от 16 до 18 май в София за първи път в България да се проведе и Купата на Президента, състезание от ранг G3. Той също така съобщи, че има голяма вероятност в страната да се организира за първи път и още един голям шампионат, но подробности ще бъдат дадени допълнително.



По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори успех за Олимпиакос в Евролигата, силен мач за Везенков

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков поведе своя гръцки отбор Олимпиакос до убедителна домакинска победа над Армани Олимпия Милано с 89:68 (23:17, 16:10, 24:21, 26:20) в среща от третия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Успехът бе втори пореден за Олимпиакос, който вече е с актив 2-1, а италианският състав допусна второ..

публикувано на 15.10.24 в 23:15
Елвира Краснобаева

Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила новата националност на Краснобаева

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева. Изпълкомът на централата разреши трансфера на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за  Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на грузинката  Анна Куцишвили във Франция са със статут "Изчакващи". По всяка..

публикувано на 15.10.24 в 21:55

Германец пое английския национален отбор

Германският специалист Томас Тухел се е съгласил да стане селекционер на националния отбор на Англия, съобщиха английските медии. Според информациите 51-годишния германец вече е подписал договор с Английската футболна асоциация и утре по обед се очаква да бъде представен официално на пресконференция на "Уембли". Последната работа на Тухел беше в..

публикувано на 15.10.24 в 21:54
Никола Илиев (на преден план).

Младежките национали завършиха евроквалификациите с победа

Младежкият национален отбор до 21 години завърши с победа европейските квалификации. Воденият от селекционера Александър Димитров отбор надделя с 1:0 като гост на Израел в последния си мач от квалификационна група D. Никола Илиев вкара единствения гол в мача в началото на второто полувреме и България завърши на трето място в класирането с 15 точки от..

публикувано на 15.10.24 в 21:17
Никола Цолов

Никола Цолов най-бърз в първия ден от тестовете в Барселона

Българският пилот Никола Цолов беше най-бърз в първия ден от последните за сезона тестове във Формула 3 на пистата "Барселона-Каталуня". Никола, който и в този тест кара за Кампос, записа най-добро време в сутрешната, а след това и в следобедната сесия. Сутринта Никола оглави класирането с време 1.27.886 минути и стана единственият пилот, който слезе..

публикувано на 15.10.24 в 19:49

Български успехи на европейското по тенис на маса

Българите Йоан Величков и Цветелина Георгиева започнаха с победа в квалификациите на Европейското индивидуално първенство по тенис на маса в Грац (Австрия). Величков надделя в предварителна група 20 при мъжете над поляка Мачей Колоджейчик с 3:0 (11:8, 11:8, 12:10) и утре ще играе решаващ мач за първото място срещу Ивик Нилсен (Гренландия), който..

публикувано на 15.10.24 в 18:43

Алманахът "100 години кану-каяк" - 57 медалисти и над 450 снимки, събрани в над 280 страници

В присъствието на единствения български спортист, спечелил пълен комплект медали от едни Олимпийски игри - Ваня Гешева се проведе софийската премиера на алманаха "100 години кану-каяк" (1924-2024) с автори Николай Кръстев и Ани Дончева, посветен на вековния юбилей на този спорт в България. Алманахът е издание на Българската федерация по кану-каяк...

публикувано на 15.10.24 в 13:40