Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


"Ден след ден" на 19 януари

След Смолян и в Пловдивска област ще бъде обявена грипна епидемия. Сред ограниченията обаче няма да е пускането на учениците във ваканция, тъй като на този етап отсъстващите ученици са само 17 на сто. Повече ще разберем от разговора на Антония Попова..

публикувано на 19.01.24 в 14:49

Не всяко парче история трябва да се почита с памет

"Съветски войник доминира над най-стария жив град в Европа. Альоша е много по-близо до емоциите на хората, отколкото паметникът на Съветската армия в Столицата. Руската страна ще продължи да отстоява  максимално това, което се пее и в песента за Альоша..

публикувано на 18.01.24 в 16:50

Грипната епидемия идва към Пловдив и Пазарджик

Пловдив и Пазарджик вероятно са следващите две области, които ще обявят грипна епидемия след Смолян, обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Пловдив е достигнал епидемични нива от остри респираторни заболявания. Последните..

обновено на 18.01.24 в 14:39

Три месеца пребитата Ванеса ще бъде на легло, няма осигуровки

"След като операцията на тазобедрената става и бедрото на Ванеса вече е направена, детето ми ще бъде 3 месеца на легло". Това разказа пред Радио Пловдив, разказа Биляна, майка на пребитата зверски от приятеля си Ванеса. Жената е от Видин, не..

публикувано на 18.01.24 в 14:05

Договорите ни с "Школо" защитават добре личните данни

Едно от първите училища в страната, което работи с платформата "Школо" е Руската гимназия в Пловдив.  Както стана ясно "Джунипър Едюкейшън", най-големият доставчик на образователен софтуер и услуги във Великобритания, обяви придобиването на Школо ООД..

публикувано на 18.01.24 в 14:02

Ветеринарни лекари под стрес заради заплахи от Куката

Известният с прякора Куката пловдивчанин Тодор Чалъков, който е подсъдим за хулиганство, отново нашумя в началото на годината, след като обвини ветеринарни лекари за смъртта на кучето му. От своя страна ветеринарите се оплакаха, че Чалъков и..

публикувано на 17.01.24 в 16:42

Протести, проблеми и възможности "Ден след ден"

С два протеста в Пловдив започна 17 януари.  Пред Общинския съвет се събраха десетки  пловдивчани в защита на паметника "Альоша". За организираното от от леви активисти и подкрепено от граждански организации недоволство преди първата за годината сесия на..

публикувано на 17.01.24 в 14:46

"Альоша" политизира пловдивчани

"За пореден път сме свидетели на разделението на обществото. Много ми се иска да имаме обединителни теми като ремонт, чистота, транспорт, заяви кметът на Пловдив  Костадин Димитров пред журналисти след днешния протест на БСП пред общинския..

публикувано на 17.01.24 в 10:45

В стратегически план Европа е в застой и много след Китай и САЩ

Глобалната икономика е изправена пред несигурност заради геополитически сблъсъци, а за Европа се очаква да има слаб или много слаб растеж през тази година. Това стана ясно в навечерието на Световния икономически форум, който се провежда в швейцарското..

публикувано на 16.01.24 в 17:09

Малтретираното дете е добре, настаняват го в Център от семеен тип

Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Надя Танева съобщи пред Радио Пловдив, че малтретираното  5- годишно дете  е в много добро здравословно състояние и се възстановява бързо от операцията, която му бе направена вчера...

публикувано на 16.01.24 в 16:07