Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


Четирима здравни работници са сред новите с Ковид в Пловдивска област

222 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за изминалото денощие. Сред новодиагностицираните са лекар, медицинска сестра, клиничен лаборант и санитарка. Хоспитализираните пациенти от областа към днешна дата са 518, като 64 ма..

публикувано на 08.09.21 в 14:03

В "Звукът на киното" Лан Лан с албум филмова музика

Музика от филми като "Гладиатор", "Живей или умри", "Полдарк" и други ще прозвучат тази събота и неделя в "Звукът на киното". Интерпретацията на хитовите саундтракове ще е на китайския пианист Лан Лан/Lang Lang*. Той е безспорна звазда насветовния..

обновено на 14.03.21 в 10:23

Посрещаме Нова година с "Четири сватби и едно погребение"

Посрещаме Нова година с музика на един от 500-те най-добри филми на всички времена. "Четири сватби и едно погребение" e романтичен филм, появил се на екран през далечната 1994 година.  Саундтракът с популярни харчета от филма ще чуете в събота от 8.00 и..

обновено на 03.01.21 в 10:10

Коледа носи в "Звукът на киното" "Наистина любов"

Страхотна музика, страхотно коледно настроение и незабравима емоция предстои тази събота в "Звукът на киното". Ще ви предложим саундтрака от прекрасния коледен филм на Ричард Къртис "Наистина любов"/ "Love Actually" . Действието се развива в днешен..

обновено на 19.12.20 в 08:10

Андреа Бочели носи радост и красота в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" предстои истинско удоволствие с изпълненията на Андреа Бочели. Тази събота и неделя ще ви предложим неговия студиен албум, посветен на киното - "Cinema".  Както става ясно от името на албума, появил се на пазара през 2015-а година,..

обновено на 11.12.20 в 14:04

В "Звукът на киното" очакваме Коледа с "Last Christmas"

В празничния декември ще отброяваме дните до Рождество Христово и в "Звукът на киното". Всяка седмица до края на месеца ще ви предлагаме музака от коледни филми, като започваме с "Последната Коледа". Филмът се появи на екран преди година. Той е режисиран..

обновено на 06.12.20 в 10:13

"Играч първи, приготви се" в "Звукът на киното"

Музика от филм на Стивън Спилбърг ви предлагаме тази събота и неделя в "Звукът на киното". Фантастичният "Играч първи, приготви се“ е сниман по едноименния роман на  Ърнест Клайн и се появи на екран през 2018 година.  „Играч първи, приготви се“ е..

обновено на 29.11.20 в 10:32

Майкъл Болтън и "Songs of Cinema" в "Звукът на киното"

Интерпретация на прочути филмови парчета - това ще ви предложим тази събота и неделя в "Звукът на киното".  Албумът на Майкъл Болтън е вдъхновен от киното и  включва кавъри на 10 песни от филмови класики, подбрани от певеца.  Сред тях са ленти като..

обновено на 21.11.20 в 08:46

"Рок звезда" изгрява в "Звукът на киното"

Рок пътешествието в "Звукът на киното" продължава и тази седмица. В събота от 8.00 и неделя в неделя от 15 часа ще ви предложим саундтрака на филма "Рок звезда". Лентата се появава на екран през 2001 година, като режисьорът Стивън Херек е привлекъл..

обновено на 21.11.20 в 08:44

Бонд! Най-доброто от Джеймс Бонд в "Звукът на киното"

Тази събота и неделя отдаваме заслужена почит на сър Шон Конъри с подборка от най-добрата музика, създавана за филмите от поредицата за легендарния разузнавач Джеймс Бонд. Едва ли е нужно да казвам, че Шон Конъри записа името си в историята на киното с..

обновено на 08.11.20 в 10:10