Разследват жестоката смърт на куче, нахапано от питбули

Районната прокуратура в Пловдив нареди разследване по случая с проявена жестокост към куче, довела до неговата смърт. Инцидентът станал на 16 ноември в пловдивския район „Южен“. Стопанин разхождал домашния си любимец порода померан, когато..

публикувано на 20.11.23 в 17:24

Всяка група в ОбС на Пловдив ще излъчи свой зам.- председател

Седем ще бъдат зам.-председателите на Общинския съвет в Пловдив. Това става ясно от обявения дневен ред на първото редовно заседание на местния парламент, което ще се проведе в четвъртък. Така всяка от групите съветници в ОбС ще има свой заместник,..

публикувано на 20.11.23 в 15:31

Още нови назначения в Община Пловдив

Николай Бухалов ще бъде заместник-кмет на Пловдив с ресор „Социални дейности, младежки политики и спорт“. Николай Бухалов беше в листата на местна коалиция „Съединени за Пловдив“ от квотата на „Кауза България“. Той е единственият български..

обновено на 20.11.23 в 15:09

Димитър Кацаров бе избран за председател на ОбС в Смолян

Изборът беше направен на второто заседание на местния парламент днес, а това беше и една единствена точка в дневния му ред.  Новият председател Димитър Кацаров от Местна коалиция "Новото време“ бе подкрепен след тайно гласуване от 19 общински съветници..

публикувано на 20.11.23 в 15:04

Не хранително отравяне, а чревна инфекция в ДГ "Славей"

Вирусна чревна инфекция е причината за случая с постъпилите в болница деца от  пловдивската градина „Славей“. Всички резултати от микробиологичните изследвания са отрицателни и трите малки деца, приети в инфекциозната клиника миналата седмица са..

публикувано на 20.11.23 в 14:59

Лекари се борят за живота на блъснат пешеходец

С опасност за живота е 55-годишният мъж, пострадал след като бе блъснат от кола на оживен булевард в Пловдив тази сутрин.  След като е докаран в Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив, той е настанен в Клиниката по анес