Обучиха пловдивски полицаи в майсторско екстремно шофиране

Пловдивските полицаи от всички подразделения преминаха курс за повишаване на шофьорското майсторство, но с цел безопасно управление на служебните коли в екстремни условия и рискови ситуации. В рамките на месец теоретичното и практическо обучение се..

обновено на 28.11.23 в 16:49

Съдът потвърди избора на Емил Кабаиванов за кмет на Карлово

Административен съд – Пловдив, потвърди като законосъобразно решението на Общинска избирателна комисия в Карлово, с което д-р Емил Кабаиванов е обявен за спечелилия кандидат за кмет на община Карлово. Така съдът отхвърли като неоснователна..

публикувано на 28.11.23 в 16:17

В Пловдив ще има държавна автогара, съобщи Илия Зюмбилев

„Пловдив ще има държавна автогара, на която ще спират автобусите от областната транспортна схема. Тя ще бъде ситуирана на Централна гара. Така  ще се намалят значително таксите, които сега плащат транспортните фирми за влизане в частни автогари“...

публикувано на 28.11.23 в 15:16

Спасиха трима, закъсали с кола в преспите край село Побит камък

Полицаи от Сърница, лесничеи и общински служители спасиха 3-ма души, закъсали с колата си в района на село Побит камък в пазарджишката община Сърница. Групата от един мъж и две жени била от Плевен, като пътувала от Велинград за Гоце Делчев. По пътя те..

публикувано на 28.11.23 в 13:05

30 см. сняг на Пампорово, грабвайте ските

Ограничено е движението на автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала".  По високите части на Смолян вали сняг, а в областния град  - дъжд.  В курорта Пампорово снежната покривка е около 30 см, в момента вали слаб сняг...

публикувано на 28.11.23 в 12:13

Пловдив посреща Новата 2024 година с богата празнична програма

Коледната елха в Пловдив ще грейне на 1 декември, точно в 17.30 часа.  Кметът Костадин Димитров ще запали светлините в компанията на децата от Хора на Пловдивските момчета и 7 - годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център. Коледното дърво..

публикувано на 28.11.23 в 12:05
Снимката е илюстративна

Учат деца от Пловдив как да противодействат на насилие

Обучават ученици от Пловдив как да изградят заедно свят без насилие. Кампанията е с продължителност 16 дни, а с децата се срещат  социални работници и психолози от „Център за социална рехабилитация и интеграция“ към Асоциация „Деметра“. Инициативата е..

публикувано на 28.11.23 в 09:12

Съветниците в Пазарджик отново избират председател

За четвърти път съветниците в Пазарджик ще избират председател на  новия Общински съвет. Те положиха клетва заедно с кмета Петър Куленски и кметовете на кметства в общината още на 16 ноември, но така и не успяха да изберат кой да оглави местния..

обновено на 28.11.23 в 08:05

Един човек загина при тежка катастрофа край Баня

Тежка катастрофа, при която има загинал, затруднява движението по пътя Пловдив- Карлово.  Сигналът е получен около 19.30 ч. По предварителни данни в района на гр. Баня са се ударили два автомобила, има загинал. Местопроизшествието е..

публикувано на 27.11.23 в 21:05

Съдът в обяви за недействителен избора за кмет на Панагюрище

Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора за кмет на община Панагюрище .  Според магистратите са допуснати груби нарушения на Изборния кодекс по време на балотажа.  Изборните резултати бяха обжалвани от кандидата за кмет Никола..

публикувано на 27.11.23 в 20:21