Съдът обяви за недействителен избора за кмет на Панагюрище

Пазарджишкият административен съд обяви за недействителен избора за кмет на община Панагюрище .  Според магистратите са допуснати груби нарушения на Изборния кодекс по време на балотажа.  Изборните резултати бяха обжалвани от кандидата за кмет Никола..

публикувано на 27.11.23 в 20:21

Съдът в Смолян отхвърли жалбата за касиране на изборите

Административният съд в Смолян отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Община Смолян, за касиране на изборите за кмет.  Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок. Николай..

публикувано на 27.11.23 в 20:01

Освободиха от преспите група туристи, блокирани в хижа над Храбрино

Успешно приключи спасителната акция на 25-ма туристи, отседнали в хижа „Академик“ над пловдивското село Храбрино през изминалите два почивни дни. Семействата от Панагюрище и Пловдив, посрещнали първия сняг в планината, но суровите зимни условия и..

публикувано на 27.11.23 в 16:11

Монтират ледена пързалка на площад "Централен" в Пловдив

На площад "Централен" започна монтирането на ледена пързалка.  Припомням, че преди седмица кметът Костадин Димитров съобщи, че са проведени преговори и за Коледа в Пловдив ще има ледена пързалка. Той добави, че ще бъде направена застраховка на пл...

публикувано на 27.11.23 в 15:52

Нова авария в Пловдив, ВиК спука газопровод, няма обгазяване

Газопровод е спукан при изкопни дейности на ВиК Пловдив на кръстовището на булевардите „Васил Априлов" и "Шести септември", съобщиха от Пожарната в Пловдив. Инцидентът е станал днес преди обяд. Районът е отцепен, като екип на полицията е спрял..

обновено на 27.11.23 в 15:41

ВиК авария затвори "В. Априлов" между "Свобода" и "Волга"

Заради голяма ВиК авария се спира движението на пътни превозни средства по бул. „Васил Априлов” в участъка между бул. „Свобода” и ул. „Волга”, съобщават от „Организация и контрол на транспорта”.  Светофарът на „Свобода” е превключен на жълто мигане...

обновено на 27.11.23 в 15:41

Над 200 сигнала за денонощие в пловдивската пожарна

Повече от 200 сигнала с искане за съдействие са постъпили само през последното денонощие.  Преобладаваща част от тях са били за разчистване на паднали клони и дървета върху автомобили. Извършени са над 150 аварийно-спасителни и помощни операции,..

обновено на 27.11.23 в 15:41

Ситово остава откъснато, навсякъде възстановиха тока в Пловдивско

В Пловдивска област няма бедстващи хора или хора в нужда.  Републиканската пътна мрежа е почистена и проходима. Проблем има с електрозахранването на няколко малки населени места. Без ток са селата Чалъково и Болярино в община Раковски, село..

обновено на 27.11.23 в 15:37

Неучебен ден в три училища в общините Първомай, Садово и Лъки

Учениците от над 280 училища в 13 области на страната няма да учат днес заради усложнената обстановка – липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици, непроходими пътища и др.  Решенията за това бяха взети от областни кризисни щабове, областни..

обновено на 27.11.23 в 11:25

Присъствен ден във всички училища в Пазарджишка област

Всички пътища в област Пазарджик са проходими при зимни условия. Остава временно ограничението за движение на МПС по пътя Белово-Юндола, където екипите разчистват падналите дървета.  Вчера след обяд е възстановено електрозахранването в населените места..

публикувано на 27.11.23 в 11:23