Авариен ремонт затваря още една част на бул. "Ал. Стамболийски"

Авариен ремонт на магистрален водопровод по бул. „Ал. Стамболийски” в Пловдив е планиран за днес от 9.00 ч до 17.00 часа.  Ремонтните дейности ще обхванат участъка от ул. „Болград” до ул. „Никола Димков”, където ще бъде спряно..

обновено на 07.12.23 в 06:28

В Пловдив ще има почетно консулство на Румъния

Министерският съвет даде съгласие за откриване на почетното консулство на Румъния със седалище в Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил...

публикувано на 06.12.23 в 15:26

Пострадалият от взрива в Казанлък е настанен в УМБАЛ "Св. Георги"

Единият от пострадалите работници от взрива в производствена база на фармацевтична компания в Казанлък е настанен в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив. Той е с над 25% изгаряния по тялото..

публикувано на 06.12.23 в 13:38

Ремонтът на Концертна зала спря преди да е започнал

Обжалване на процедурата за избор на фирма за строителен надзор отлага за неопределено време началото на реконстукцията на Концертна зала Пловдив.  Обществената поръчка бе спечелена от " План инвест Пловдив " ЕООД, но в КЗК изборът се обжалва от друг..

публикувано на 06.12.23 в 13:24

Културните дейци излизат на протест срещу ниските си доходи

Екипът на Кукления театър излезе на протест пред сградата на културната институция, за да се включи в Националния протест на културните дейци. Те настояват да се увеличи бюджета на култура, както и да получат достойно заплащане..

обновено на 06.12.23 в 12:04

224 нови с коронавирус, 13 от тях в Пловдивска област

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 224, сочат данните на Единния информационен портал.  Делът на положителните резултати е почти  9,4%.   По области – в Пловдивска новозаразените са 13, в Пазарджишка – 4 и в..

обновено на 06.12.23 в 10:18

Честит Никулден!

Днес Българската православна църква почита паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е един от най-почитаните светци в България и в целия християнски свят.  Десетки пловдивчани се стекоха на празничната литургия в църквата „Свети..

обновено на 06.12.23 в 09:07

Полицията в Пазарджик на крак за мача "Хебър" - "Левски - София"

Полицията предприема мерки за охраната на футболната среща между отборите на Хебър - Пазарджик и Левски - София. Тя ще се играе от 14.30 ч. на стадион „Георги Бенковски”, като преди влизането феновете ще преминават през щателна проверка за недопускане..

обновено на 06.12.23 в 07:26

Информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост в Пловдив

Национален фонд „Култура“ организира в Пловдив информационен ден по Плана за възстановяване и устойчивост. Срещата с представители на сектор „Култура“ ще се проведе в Голяма конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“. Ще бъдат..

публикувано на 06.12.23 в 07:23

ВАС спря изграждането на централната трибуна на ст. "Локомотив"

Върховният административен съд спря обществената поръчка за изграждането на централната трибуна на стадион "Локомотив" в Пловдив.   С решението си ВАС отменя откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка с предмет Строително-монтажни..

публикувано на 05.12.23 в 20:32